Save Room [Ambient, Roland MC-707, Boss DD-8/RV-6]

Droomsfeer

https://droomsfeer.nl
Lid sinds
7 september 2021
Berichten
369
Locatie
Limburg


Instrument: Roland MC-707
Roland MC-707 synthesizer presets: 40p Techno Org, Ambient Machine, Contact Piano, Flutter Cycle, Oxygen Phaser, Replica Ld, Snow Storms, Space Station
Geluidseffecten: Boss DD-8, Boss RV-6
 
Zo zie je maar dat je niet veel spullen hoeft te hebben om goede muziek te maken.
Dat is iets dat mijzelf door de jaren heen steeds duidelijker is geworden. Hoe simpeler de setup, hoe eenvoudiger het is om tot een leuk eindresultaat te komen. Het hebben van net iets teveel en/of complexe synths, zorgde uiteindelijk vooral voor experimenteel gebruik i.p.v. afgeronde tracks. Alhoewel de term "afgeronde tracks" in het kader geplaatst moet worden van het soort minimalistische muziek dat uit de Droomsfeer keuken komt. Vooral het hele eurorack gebeuren vreet ontzettend veel tijd: dé hoofdreden voor mij om dat spul allemaal te verkopen.

De Roland MC-707 is hier al een paar jaar het brein van de studio setup. Daarnaast staat er slechts één eenvoudige analoge synth (de Vermona Mono Lancet '15) en een handjevol Boss effectpedalen. Deze gear staat fysiek op een klein oppervlak, waardoor alles binnen handbereik is. En door langdurig gebruik van dezelfde gear, is het steeds eenvoudiger geworden om totaalplaatjes te vormen i.p.v. losse frutseltjes.

Eind 2022 is er nog een iPad Pro 2022 bijgekomen, maar dat is voorlopig meer een losstaand portable eilandje. De iPad setup is in principe gebaseerd op hetzelfde idee als de hardware setup: één sequencer, een grote selectie workstation-achtige presets, één virtueel analoge synth, en een handjevol kwalitatief goede geluidseffecten.
 
Back
Top