Oud lid in een nieuw jasje

pernophus

Pornopoes
Lid sinds
8 augustus 2003
Berichten
694
Locatie
Drenthe
Hoi allemaal,

Ik ben Thijs. Is alweer een aantal jaar geleden dat ik hier actief was. Vroeger ben ik veel met softsynths bezig geweest, toen vond ik SF uiteindelijk te veel hardware minded. Eigenlijk dus een mismatch.

Nu ben ik vooral hybride bezig. Een paar mooie hardware synths en fx pedalen, alles lekker gerouterd naar Ableton met daarin ook weer een boel plugins.

Ik ben me weer in Synthforum gaan inlezen omdat ik op andere fora en discords de technische verdieping mis. Ik haal voor m'n muziek vooral de inspiratie uit nieuwe trucjes voor sequencen met Ableton, prutsen met cv kabeltjes op de Matriarch, knutselen met granular/spectrale synthese in Iris2. En afgelopen weekend heb ik voor het eerst een stappen/matenteller in Reaktor gemaakt voor tijdens m'n jamsessies. Ja iets dat echt visueel goed was met 16 maten loops bestond er gewoon niet.

Uiteindelijk leidt al dat gepiel dan tot techno, in de breedste zin van het woord. Dub, minimal, peaktime, psytrance invloeden, maar van een dikke ambient plaat ben ik zeker ook niet vies.

Voor dit jaar wil ik mijn GAS eens lekker opzij zetten. Afhelopen week heb ik dan nog wel mijn Beh Model D ingewisseld voor een Moog DFAM, maar m'n studio is nu echt prima zo. Als installateur zijnde ga ik nog eens lekker alle elektra kabeltjes wegwerken enzo, maar dat is het dan ook wel.

Voorlopig ga ik eens lekker grasduinen in de Tips & Tricks en de Klank, Geluid en Theorie. En er zijn vast ook nog wel andere interessante draadjes om me in te mengen.

 
Back
Top