弁当 Bentō van Giorgio Sancristoforo - software Japanoise box

Giorgio Sancristoforo, de maker van Berna 3, heeft weer een mooi stukje software gemaakt: 弁当 Bentō.

1648063810271.png


VET EN LEVEND
Als je denkt dat software niet warm en organisch kan klinken zoals analoge apparatuur, bereid je dan voor om verrast te worden door deze gekke ruisbox. Bentō maakt gebruik van op maat ontworpen onstabiele oscillatoren, filters, feedbacknetwerken en buizenverzadiging die je ongelooflijk vet klinkende geluiden en organische golfvormen zullen brengen.

Knapperig supervet geluid?
Verdorie ja!

ONTWORPEN VOOR PERFORMANCE
Je hebt niets anders nodig. Open gewoon Bentō en je bent klaar om het podium te verpletteren met een enorme muur van analoog geluid.
Bentō is een perfect hulpmiddel voor live-improvisatie, drones en geluidsontwerp.

U kunt elk virtueel audiostuurprogramma gebruiken om Bentō met uw DAW te verbinden, voor het geval dat...

OPNEMEN OP BAND
Een schattige bandrecorder met veel bandsimulaties is bij de hand om je geluid en optredens op te nemen.

WEES NIET BANG DOOR DE INTERFACE
Kun je geen Japans lezen? Geen probleem, de handleiding leert je hoe je Bentō moet gebruiken, of je kunt verdwalen in de vertaling en een intuïtieve benadering waarderen.

De demo video geeft alvast een goed beeld van wat ie allemaal kan, klinkt erg interessant:



Zou ook wel tof zijn als hij in hardware zou bestaan. Maar voor de prijs hoef je 'm in ieder geval niet te laten liggen: €19,50. Nu nog alleen voor Mac, Windows versie zal binnen een paar weken wel volgen.

 
Exclusief voor de Japanse markt! :D
 
die giorgio krijgt wel een steeds betere reputatie... en verdient!
Zeker! Ik heb Berna 3 een tijdje terug aangeschaft, toch ook een bijzonder stukje software. Bentō lijkt me ook erg leuk om eens mee aan de slag te gaan, dus die gaat er ook wel komen. De geluiden die in de demo voorbij komen spreken me iig wel aan, lekker rauw!
 
Hij is wel ooit nog eens bezig geweest om Berna te porten naar een Axoloti, zou leuk zijn als dat eens ging gebeuren, en die VST hierboven ook :D
 
Oh, geen vst :)

Axoloti, tsja, potentie heeft het wel, maar het leven is er idd wel een beetje uit. De bedenker zou met een nieuwe versie komen, maar daar heeft ie kennelijk nog geen tijd voor gehad.
Maar er zijn nog wel bergen patches en nieuwe functies te vinden op de community, dus ja. Krachtiger dan een Nord Modular (g1 dan) en dan voor 60 euro.
 
Back
Top