Llama & Polar Bear, kick- en snaredrummodules uit het onderzoekslab van Pittsburgh Modular

Pittsburgh-Modular-Llama-Polar-Bear.001-678x381.jpeg

"Pittsburgh Modular heeft hun experimentele Safari-serie uitgebreid met Llama & Polar Bear, niet-TR-gebaseerde kick- en snare Eurorack-drummodules
Het in de VS gevestigde bedrijf Pittsburgh Modular is al geruime tijd een nieuwe weg ingeslagen.
Met hun Safari-serie tonen ze regelmatig Eurorack-modules met ontwerpen rechtstreeks van de balie van het onderzoekslab.
Het safari-aanbod van modules heeft als doel verkennend te zijn en concepten aan te bieden waarvan nog niet is bewezen of ze geschikt zijn voor een grote productrelease.
Dus proof of concept designs.

Zo verkende de Flamigo-module een bepaald circuit van Don Buchla.
De twee nieuwe zijn unieke kick- en snaredrummodules.
PGH zegt dat beide nieuwe modules het doel hebben om realistische percussieve geluiden te creëren zonder timbres van vintage drummachines te repliceren.
Het is dus geen 808 of 909 kick of snare

Pittsburgh Modular Llama​

Het is een fysieke kickdrum die gebruikmaakt van een volledig analoge, gemodificeerde lowpass/gate-schakeling.
De module heeft een prachtig ontworpen rood Lama-artwork en heeft 4 parameters voor het tweaken van het geluid.
De bedieningselementen zijn genoemd om de functie te beschrijven die ze willen emuleren op een fysieke drum, zegt Pittsburgh Modular.
Vibratie stelt de LFO-frequentie in voor het toevoegen van variaties, breter past de aanval van de kick aan en spanning stelt het verval in, oftewel de strakheid van het drumvel.
Aan de kant van de aansluiting krijg je een spannings-CV-ingang met een verzwakker, een trigger-aansluiting en een aansluiting die het kickdrumgeluid uitvoert.

Pittsburgh Polar Bear​


Polar Bear is een 6HP snaredrummodule die hetzelfde analoge fysieke modelleringssynthese-idee volgt als Llama.
Ook hier draagt de module een prachtig ontworpen kunstwerk van een Polar Bear met vier bedieningselementen.
Snares stelt de hoeveelheid ruis in die wordt afgestemd om het geluid van strikken na te bootsen, spanning past het decay aan en de kop is de controle over de balans van het hoofd. Met dit laatste kun je de onderkant, bovenkant of een mix van beide hoofden ontdekken.
Verder krijg je een CV-ingang voor de onderste kop met een speciale verzwakker met een goede hoeveelheid flexibiliteit. U kunt een poort, trigger of CV aansluiten om de toonhoogte van de onderste kop te triggeren of te moduleren."

Pittsburgh Modular Llama kick en Polar Bear snare-modules zijn nu verkrijgbaar voor $199 USD per stuk.
Ze zijn verkrijgbaar in een oplage van 200 modules."



 
Leuk! Besteld! Erg benieuwd naar de aanval van de kick 😌
 
Heb een zwak voor Pittsburgh. Toevallig net de Cre8 audio Capt’n Big-O oscillator besteld. Is door hen ontworpen.
 
beetje dom wat die zegt in de video.

'Ik wilde een analog snare maar die klinken in het algemeen zacht,plat,was echter fan de 80's snares in de new-wave periode,die klonken huge'

Tja,maar die waren digitaal,he.,man,dommerik,het is daarom dat je geen prulmodulles gebruikt als deze als je huge snares wil,die doe je namelijk makkelijk digitaal met sampling,en de kunst voor huge snares in de 80's was layering waarbij je perfect de frequencies,attack en decay op mekaar afstemt van elk 1 van je layers.

pfff,prutser..
 
Eén zin uit een stroom van gesproken woorden isoleren, die zin aanvallen en op basis daarvan je conclusies trekken over iemands vakmanschap. Lekker te goeder trouw ben je dan.
 
Tja,maar die waren digitaal,he.,man,dommerik,

Eh, los van het gegeven dat de beste man nergens iets zegt over de manier waarop het geluid waar hij van houdt tot stand komt.. de huge 80’s snare was vaak een gated reverb op een akoestische (en later wel een digitale bijv. Linndrum) snare, maar ook de (genre definiërende) eerste bekende elektronische drumkits (Simmons SDS-5) waren gebaseerd op analoge circuits. De 90’s snare (die hij ook noemt, maar die je gemakshalve weglaat uit je betoog) was natuurlijk vaak een (analoge) 909 snare.

Allemaal allerminst zinvol om hier een discussie over te voeren, maar het komt het niet erg sympathiek over om iemand anders een dommerik en een prutser te noemen.

Eigenlijk wat @Warius zegt :-)
 
Ze zijn binnen. Wel aardig, maar weinig sweet spots. Honestly niet heel bijzonder. Maar het vult lekker op, dat wel.
 
Back
Top