Nu verkrijgbaar bij Cherry Audio; Rackmode Signal Processors

CA-blog-rackmode-600px.png



Cherry Audio brengt Rackmode-signaalprocessors uit​

24 februari 2022 - Cherry Audio is verheugd om de release van zijn nieuwste effectplug-ins, de Rackmode Signal Processors, aan te kondigen. Rackmode is een bundel van acht plug-ins die de klassieke in een rack gemonteerde Moog-signaalprocessors uit de jaren 1970 en '80 repliceren en omvat:
  • Rackmode Vocoder (instrument- en effectenversies)
  • Rackmode Phaser
  • Rackmode Ring Modulator
  • Rackmode String Filter
  • Rackmode Frequentie Shifter
  • Rackmode grafische EQ
  • Rackmode Parametrische EQ

EEN STAPEL HISTORISCHE PROPORTIES

Eind jaren '70 en begin jaren '80 wilde Moog (toen eigendom van Norlin Music, Inc.) hun bereik verder uitbreiden naar de productiestudio. Een van de inspanningen was de Signal Processor-familie van rack-gemonteerde producten met de 16-kanaals Vocoder, 12 Stage Phaser en de Ten Band Graphic en Three Band Parametric Equalizers. Andere gerelateerde rackproducten waren de Frequency Shifter en Ring Modulator, gebaseerd op de ontwerpen van pionier Harald Bode, en het unieke String Filter gemaakt door Moog's Custom Engineering-groep.
De Moog Signal Processors hebben een plaats gevonden in productiefaciliteiten over de hele wereld, zowel in het verleden als in het heden. Artiesten als Wendy Carlos, Yellow Magic Orchestra, Tangerine Dream, John Carpenter, Genesis, Jan Hammer, Mouse on Mars en Coldplay hebben ze gebruikt om hun kenmerkende geluiden vorm te geven. En producenten zo divers als Giorgio Moroder, Mike Elizondo en Sylvia Massy hebben deze zwarte dozen aangehaald als gekoesterde onderdelen van hun studio-uitrusting. Tegenwoordig zijn deze eenheden steeds schaarser en halen ze prijzen op die ver boven hun oorspronkelijke waarde liggen - dat wil zeggen, als ze al te vinden zijn.

GELUID EFFECTIEF MAKEN

Onze Rackmode Signal Processors-bundel vertegenwoordigt de eerste keer dat deze hele lijn van gerenommeerde analoge schatten is nagemaakt als virtuele effecten. Rackmode markeert ook onze nieuwste samenwerking met de bekroonde synthontwerper en DSP-legende Mark Barton (MRB), die de circuitnauwkeurige emulaties modelleerde op basis van de originele rackgemonteerde hardware. De acht Rackmode Signal Processor plugins omvatten:
  • Rackmode Vocoder - Rackmode bevat twee versies voor deze 16-kanaals klassieker: een instrumentplug-in met een ingebouwde polyfone dubbele oscillator en een effectenplug-in om andere invoerformaten en DAW-tracks aan te passen voor onbeperkte verwerkingsflexibiliteit.
  • Rackmode Phaser - Gebaseerd op het definitieve 12-traps origineel dat bekend staat om zijn weelderige, weidse texturen.
  • Rackmode Ring Modulator - Gebaseerd op Moog's Harald Bode Ring Modulator met Squelch besturing.
  • Rackmode String Filter - Dit effect maakt gebruik van filterarrays die akoestische snaarinstrumenten nabootsen, gebaseerd op het uiterst zeldzame systeem dat is gemaakt door Moog's Custom Engineering Group.
  • Rackmode Frequency Shifter - Mixt twee externe ingangen of sidechains een enkele ingang met zijn eigen ingebouwde oscillator. De Frequency Shifter creëert kleurrijke, vaak metalen effecten door de verhouding van inkomende frequentiecomponenten te wijzigen.
  • Rackmode Graphic EQ - Tien selecteerbare frequentiebanden met Drive en Gain controls, geschikt voor het creëren van exotische effecten bij gebruik met andere instrumenten en effecten.
  • Rackmode Parametric EQ - Drie banden voor het vormgeven van lage, midden- en hoogfrequente bereiken.
rackmode-signal-processors.png

BACK TO THE FUTURE

We hebben deze effecten uitgebreid met extra functies die zijn gericht op de muziekproducenten van vandaag, waaronder presets, LFO's, stereoverwerking en volledige Apple Silicon M1 native ondersteuning. En over authenticiteit gesproken, deze effecten vangen niet alleen de diepe geluiden en mogelijkheden van de originele Signal Processor-lijn, maar ook de elegante uitstraling en het erfgoed van de op een rack gemonteerde behuizingen.
Cherry Audio's Rackmode Signal Processors-collectie is een eerste kans voor producenten om deze vintage effecten van studiokwaliteit te verkennen. In combinatie met de moderne productieworkflow van vandaag zal experimenteren leiden tot inspiratie, en een oude benadering van geluid kan onverwacht resulteren in iets compleet nieuws.

EEN MONUMENTALE WAARDE

Samen met onze muzikale technische expertise streeft Cherry Audio ernaar om vintage geluid te bieden tegen een fractie van de kosten van de originele hardware. Als de originele Moog-hardware vandaag zou worden opgespoord en gekocht, zou deze meer dan [imath]20.000[/B] kosten. Cherry Audio introduceert de volledige Rackmode Signal Processors-bundel voor een ongehoorde prijs van [B][/imath] 99, minder dan $ 13 per plug-in!
De Cherry Audio Rackmode Signal Processors-collectie is nu verkrijgbaar bij cherryaudio.com en geautoriseerde Cherry Audio-wederverkopers wereldwijd voor slechts [imath]99 (lijst[/imath] 129). Bezoek onze site voor meer productdetails en uitgebreide geluidsdemo's. De collectie is beschikbaar voor Windows en macOS in AU-, VST-, VST3-, AAX- en zelfstandige indelingen, met een gratis proefperiode van zeven dagen. Het bevat volledige native ondersteuning voor de M1-processor van Apple en is volledig compatibel met macOS 12 Monterey.
 
Back
Top