Akai MPK mini play MK3

mpk-mini-mk3-sl-orthoK.jpg

Akai-MPK-mini-play-mk3-.001-678x381.jpeg



`AKAI Professional heeft een make-over aangekondigd van zijn draagbare MPK mini Play-toetsenbordcontroller, de MK3 met een beter toetsenbord, verbeterde luidspreker en meer.
De nieuwe MPK mini play MK3 heeft nu het nieuwe Gen 2-toetsenbord als de huidige MPK mini MK3.

Het biedt een nauwkeurigere snelheidsrespons en betere speelbaarheid, zegt de ontwikkelaar.
Veel functies blijven ongewijzigd: hij wordt geleverd met 25 minitoetsen, acht aanslaggevoelige drumpads, vier toewijsbare knoppen, een grote rode joystick voor pitchbend en modulatie, een OLED-display en de geliefde geïntegreerde arpeggiator.
En natuurlijk wordt hij geleverd met 128 interne geluiden waarmee je zelfs zonder computer kunt jammen.

De MPK mini play MK3 heeft ook een interne batterij met een batterijduur van meer dan 14 uur (officiële info), waardoor hij perfect is voor mobiele muziekproductie.
Als alternatief kunt u het op USB-busvoeding gebruiken.
Volgens Akai is hij ook voorzien van een nieuwe speaker die voor meer volume en een vollere bas zorgt dan de voorganger.
Dat zou getest moeten worden, maar betwijfelt of het verbluffende resultaten oplevert

Akai levert de nieuwe versie met een groot softwarepakket inclusief de MPC Beats-software, drie VST/AU-plug-ins en meer: Hybrid 3 Synthesizer-plug-in, Mini Grand-akoestisch piano-instrument, Velvet vintage elektrische piano en oefensoftware Melodics (60 gratis lessen).`

Akai MPK mini play MK3 is binnenkort beschikbaar voor € 155,99 (adviesprijs)



 
Heb de oude MK1 versie zonder interne sounds ooit eens uitgeprobeerd bij een winkel, die versie had wat sponzige toetsen. Voor de prijs kun je echter niet klagen. Het ding heeft best een aantal leuke functionaliteiten, en je krijgt een mooi softwarepakket erbij met alles wat je nodig hebt om te beginnen met muziek op de computer. In het prijssegment van rond de 150 euro, is dit best een aardige optie. Metde onboard sounds ook leuk om mee te spelen op de bank of in de tuin.
 
Het werd tijd dat het keyboard een upgrade kreeg, ik had de MK 2 en dat keyboard was niet zo best, Akai onwaardig.
 
Back
Top