mrdrbobo - He lifts me up

Erg goed gemaakt, welke instrumenten zijn analoog? Mag van mij wel wat minder vlak. Als dit iets beter was gemixed was het echt een topnummer voor mij.
 
welke instrumenten zijn analoog?
Dank voor de positieve waardering. Analoog in strikte zin is er niks, gemaakt in Ableton, dus hartstikke digitaal... De samples zijn meest van analoge klanken: de drums, bas (MODO-bas vst, 70s Jazzbas), de blazers, de zang uiteraard. Synthetisch zijn eigenlijk alleen een paar geluidseffecten, zoals zo'n crescendo op 1:24.
 
best fris, heeft potentie om met de juiste ingrepen diep te overtuigen. Ik vind de blazers wat raar klinken, en de 'piano' klinkt ook wat eenvoudig.
top
 
Gave track zeg, zeker muzikaal gezien. :okdan:
Over de mix is al het nodige gezegd. Ik denk dat je niet eens zozeer met de balans of equalizing aan de slag hoeft, want volgens mij valt er al heel veel te winnen met wat subtiele ambience/reverb en een breder stereo beeld. Het lijkt wel praktisch mono te zijn.
 
Druipsnorren, strakke pakken, en een royale with cheese. In technicolor.

Supergoed gedaan.

Er is al veel gezegd over de sixties/seventies-feel en de sound. Voor wat het waard is: de mix mag, wat mij betreft, nog wat meer klinken als een mix uit die tijd, als je het mono wilt houden. En anders, zo hifi als het nu is, zou stereo meer kloppen.
 
Funky track. Niet mijn ding maar de complexiteit van de ritmes, samenspel van alle sporen ... ik doe het je niet na dus respect!

De mix is inderdaad een beetje dof en mist wat energie maar toch goed gedaan hoor.

:doei:
 
Ik zou er look, wijwater en een kruisbeeld erbij nemen.. omgekeerd kruis, wel te verstaan. Leuke en groovy track. Origineel en puur retro. Top gedaan!

Beter kan ik het niet zeggen. Als AntiChrist is de text volledig buiten mijn spectrum, maar je krijgt mijn stem voor deze originele track.
En qua dofheid: gewoon zeggen dat het op een middelmatige tape is opgenomen. *D
 
Mooie volwaardige track.
Nog ff wat meer frisheid in de mix en dan is het wat mij betreft een topper.
 
Na net een vrij wijde stereo track te hebben geluisterd, is het even wennen om een volledig mono track te horen. Niet slecht, maar zou het wellicht prettiger vinden als er hier een daar een geluidje is gepanned. De track zelf klink best wel goed met de nodige afwisseling.
 
Leuke track. Klinkt goed, zeker voor dat je alles ITB gedaan hebt. Was het een bewuste keuze om de track mono in te leveren, voor de 70s feel? Ik zou hem toch ook graag in stereo willen horen. Tof gemaakt.
 
Ja lekker man. Sommige stukken van je track passen prima onder zo'n jaren 70 politiefilm die zich in New York afspeelt. Niet alles, maar op momenten zeker wel. Heb je die Rhodes zelf bespeeld? Mix is al wat over gezegd. Aanvankelijk nam ik aan dat het een bewuste keuze was :). Ik mis de nodige breedte in je mix en sparkle of dynamiek. Die vocal had er voor mij niet echt in gehoeven, biedt weinig extra's. Maar je hebt hier wel echt een stuk muziek neergezet en dat is een groot compliment waard.

Ik ben zelf ook geen groot mixer, maar zou me wel eens aan je track willen wagen.
 
Bedankt voor alle positieve reacties en voor jullie ruimdenkendheid, omdat zo te horen deze stijl heel ver buiten jullie comfortzone ligt (van de meesten dan). Ik vind het zelf best moeilijk positief te oordelen over een stuk muziek in een genre waar ik geheel niet van hou, ik probeer het wel uiteraard, want dat is het leuke van deze contest (de breedheid aan stijlen).

Heb je die Rhodes zelf bespeeld? (...)
Ik ben zelf ook geen groot mixer, maar zou me wel eens aan je track willen wagen.
Rhodes is deels zelf ingespeeld, deels fragmenten met de minisequencer van EZKeys gemaakt.
Ik zou het bijzonder leuk vinden als je dit zou willen remixen! Daar kan ik veel van leren. Na de uitslag even contact over hebben, hoe ik je de stems kan sturen en zo.
 
Back
Top