• Het stemmen voor de Synthforum Contest 2021 is begonnen.
    En dat mag je hier doen.

  • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Bombario - Maes

KaeD

Ingeburgerd
Lid sinds
21 december 2020
Berichten
77
Locatie
Macharen
super lekkere track zit goed in elkaar , maar i.d. wat tam . maar zeker de moeite waard om vaker te luisteren.
 
Lid sinds
12 oktober 2016
Berichten
3.573
De eerste inzending om iets over te zeggen, ik beluister het semi-willekeurig, deze valt op door de vele reacties. Inhoudelijk kan ik er niet veel over zeggen, daarom is het interessant om te lezen wat anderen ervan vinden en jouw kijk erop. Als ik het zo lees komt de realisatie dicht in de buurt van wat jij wil en hoe je de invulling van jouw muzikale ideeën vormgeeft. Missie geslaagd zou ik zeggen, het klinkt gewoon goed en als een productie die met zorg is gemaakt. Dus +1. :)

Verder kan ik in het algemeen nog zeggen dat ik je vorderingen met belangstelling volg, dat het genre niet echt m'n ding is maakt niet uit. Het is mooi om te zien dat je je wil ontwikkelen en je doelen hebt waar je naartoe wil met je muziek. Dat je dit allemaal weet te combineren met werk, je gezin enz., dat is best bewonderenswaardig. Ga zo door! :okdan:
 

bombario

Ouwe rot
Lid sinds
9 januari 2004
Berichten
3.156
Locatie
Zwolle
Het is mooi om te zien dat je je wil ontwikkelen en je doelen hebt waar je naartoe wil met je muziek.
De spijker op zijn kop en dank 👍 Ik weet heel goed wat ik kan en waar ik heen wil. Dat gaat via stappen en 14 maanden geleden pas verscheen mijn eerste single. Over een kleine 2 weken volgt al het debuutalbum! Daar valt inhoudelijk en mix-technisch vast genoeg op aan te merken, maar dat is ook helemaal niet erg. Hij is zo goed als ik zo'n 6 maanden geleden kon (toen leverde ik de tracks in) en inmiddels heb ik alweer bijgeleerd.

"Vergelijk jouw hoofdstuk 1 niet met andermans hoofdstuk 12," vind ik altijd een mooie uitspraak. Nu zit ik inmiddels al op hoofdstuk 7, maar het gaat om het idee 😉 Ik ben (nog) niet zo goed als iemand die dit al 10 jaar fulltime doet. Maar ik leer snel en ook van deze track heb ik weer veel opgestoken. Wie weet waar het allemaal toe leidt.

Nog een laatste opmerking, uit een stuk dat ik laatst las over een platendeal scoren. De beste tip van de auteur: "They are just people." En dat is natuurlijk ook zo, mensen moeten het je gunnen. Daarom investeer ik ook flink in relaties opbouwen en positiviteit. Iedereen vindt oprechte complimenten fijn en dat krijg je vroeg of laat terug.

Door dit alles maak ik nu veel relaxter muziek en ben ik veel productiever. Ik leg mezelf geen grote druk op, behalve dan dat ik zo goed wil zijn als ik nu kan. Meestal lukt dat en soms niet, maar per afgeronde track leer ik iets. En ooit bereik ik zo misschien wel hoofdstuk 20, of zelfs 25 😁
 

NorthernLightX

Prutser
Lid sinds
18 april 2002
Berichten
1.084
Locatie
Velserbroek
De legato gespeelde viool lijn in het begin van de track vind ik heel tof. Die staccato viooltjes vind ik dan weer een stuk minder. Ik vind de track niet spannend genoeg, het mist dreiging die ik in andere tracks van je wél hoor.
 

Fifth Bot

d[-_-]b
Lid sinds
14 mei 2018
Berichten
1.680
Locatie
Nijmegen
Je begint een aardig eigen geluid te ontwikkelen. Mooi geproduceerd, eigenlijk niks op aan te merken. Qua muziekstijl is het niet mijn ding, maar dat heb ik volgens mij al wel vaker gezegd, iets te braaf naar mijn smaak. Succes met het doorbreken dit jaar, benieuwd naar je verslag van Parijs (zorg je voor wat video? ;))!
 

jandojando

Stamgast
Lid sinds
29 januari 2014
Berichten
208
Locatie
IJmuiden
Ik schaar me achter de 'niet helemaal mijn genre maar wel een goede productie' comments. Voor mij iets te veel 'zwijmel techno', maar voor de genre liefhebbers goed, klinkt helemaal af! De subtiele bliepjes wat meer op de achtergrond vallen me positief op.
 

snitch

Vijfde colonne
Lid sinds
30 juni 2003
Berichten
1.538
Locatie
Den Haag
Alles klopt en de productie is erg goed, maar het roert me niet zo. Uiteindelijk gaat het om smaak en ik vermoed dat deze de top 5 gaat halen.
 

metatron

Sw, Sdshn, Ptch & Rvrb
Lid sinds
25 juli 2002
Berichten
3.100
Locatie
Alto Paraiso, Brazil
Vind de kick net iets te punchy, maar voor de rest is de mix ok. Iemand haalde aan dat het wat in dynamiek mist, en daar geef ik hem wel gelijk in. De track zelf is niet helemaal mijn ding, andere projecten van jou vind ik beter, maar het is mooi om te zien hoe je evolueert door de jaren heen en wat je tot nu toe daarmee hebt bereikt.
 

bombario

Ouwe rot
Lid sinds
9 januari 2004
Berichten
3.156
Locatie
Zwolle
Iemand haalde aan dat het wat in dynamiek mist, en daar geef ik hem wel gelijk in.
Ook dat is trial en error. Er zitten nu 2 limiters op de master, die allebei een klein beetje werken. Dat is waarschijnlijk wat te veel, maar ik vond het lekker klinken en heb de track op de laatste dag ingestuurd.

Grappig ook je opmerking over de kick. Daar heb ik na het luisteren van wat referentietracks bewust een compressor op gezet, om hem wat punchier te maken. Ik analyseer sowieso veel uitgebrachte tracks en leer daar veel van. De bevindingen neem ik dan mee in nieuwe tracks, of ik ontdek wat ik niet mooi vind 👍

Dank voor het luisteren, allen! Ik probeer de rest van de week de andere tracks te beluisteren 🎶
 

Sankt Pauli

Stamgast
Lid sinds
7 januari 2009
Berichten
163
Locatie
Ridderkerk
Heerlijk hoe je al die orkestrale geluiden erbij gebruikt, erg mooi gemaakt. Jammer dat de strijkers eigenlijk maar tot de helft van het nummer aanwezig zijn en daarna nog maar mondjesmaat gebruikt worden. Wat ik zelf wel wat vind storen is dat er eigenlijk constant een arp meeloopt. Ook niet echt een fan van die filmische trommels, maar ik kan horen dat het allemaal goed in elkaar steekt!
 

tragmadat

vioo eh 'l
Lid sinds
2 juni 2004
Berichten
3.405
Locatie
Nr. 9
Het zit allemaal strak in elkaar!
Lekker voor in de auto, op de dansvloer heb ik liever wat viezers.
 

Geachte

Hout
Lid sinds
28 april 2011
Berichten
66
Locatie
de meern
In dit populaire genre erg goed geproduceerd en belooft meer. Proost! en compliments. Op naar Paris! Ik ga zeker meer luisteren naar je spotify - De Facto - en hoor al interessantere dingetjes voorbij komen die ik nog beter vind dan deze. Waar die contest allemaal niet goed voor is. Thanks!
 

krautrock1958

Ouwe rot
Lid sinds
22 september 2016
Berichten
4.797
Locatie
wormerveer
Uitgebalanceerde track en een mooie produtie heb je neergezet, dat zeker.
Je zei al "wilder wordt het niet" en omdat je het komende jaar toch de boer op wil kan ik me voorstellen dat je daar ook een beetje rekening mee houdt?
Maar ik vind het wel een beetje glad en binnen de lijntjes allemaal, erg netjes en het wordt nergens lekker spannend/avontuurlijk waardoor je verrast wordt of een wow gevoel krijgt.
Ik kan me de hier en daar wat kritische commentaren die ik lees wel voorstellen; dit is een forum met allerlei sound- en synthliefhebbers en die luisteren toch wat anders dan het grote publiek natuurlijk.
 

ohtar

Stamgast
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
430
Tja, meeste is al gezegd geloof ik. Ik deel de mening dat het een goede productie is, maar ook niet mijn genre. Knap gemaakt!

Over Maes gesproken; Toen ik een half jaar in Leuven woonde en daar eens sixpack Maes kocht in de supermarkt zei de kassadame tegen mij dat ik dat niet moest drinken, want het was "fluitekesbier" (ik denk dat ze dat zei). ik heb nog steeds geen idee wat ze bedoelde:D
 

MonoTron

Initiating Sequence..
Lid sinds
13 januari 2004
Berichten
5.464
Locatie
de paddestoel op m'n teen
Zoals te verwachten een profi track die van voor tot achter klopt.
Totaal niet mijn muziek, dus altijd wat lastig om goede feedback op te geven.
Leuk die viool erbij, digitaal?
Dit zal het vast goed doen in een beachbar, ondergaand zonnetje erbij, drankje :okdan:

Mis wel een beetje swing en leven in je shakers/hihats. Die lijken wel de hihats en beat in mijn track, weinig variatie :D
 
Top