• Het stemmen voor de Synthforum Contest 2021 is begonnen.
    En dat mag je hier doen.

  • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Dr van Lansberg - Lost Years

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.718
Locatie
Amsterdam
Als er iemand is bij wie ik dubbel scherp luister is het wel Dr. van Lansberg. Voor mij staat het vast. Hij is de King of Lounge op Synthforum ! En als ik je een raad mag geven : het wordt onderhand tijd dat je wat gaat compileren op CD. Ik luister alle tracks chronologisch maar dit is gewoon super goed. Misschien niet super origineel, maar gewoon gedaan zoals het moet. Top track. In al zijn facetten.
Ik ga ervan blozen Skel :D. The King of Lounge? Da's wel heel veel eer hoor. Er zijn de nodige forumleden die in dit stijltje tracks bouwen waar ik veel meer respect voor heb. Maar je compliment neem ik met beide handen aan. Originaliteit is iets waar ik vanaf 2022 weer aan ga werken. Er gaan mooie dingen gebeuren, en dat helpt toch wel bij de inspiratie.

Eens, track klopt helemaal en lekkere mix, de baslijntjes lopen heerlijk de studio door.
Dank Eclectic! Wordt gewaardeerd.

Knap gemixt. Gitaar ligt er idd beter in en de Rhodes is om te smullen.
Minder vind ik de akkoestische bas. Klinkt nog steeds wat mechanisch.
Heerlijke lounge plaat
De mix ben ik ook wel tevreden over (los van de gitaar). Die gitaar heb ik inderdaad nog aan gewerkt sinds de feedback die ik eerder kreeg. De bas niet. Dat is niet omdat ik je opmerkingen niet serieus heb genomen, maar komt echt door een gebrek aan tijd. Dat volgt.
 

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.718
Locatie
Amsterdam
Morcheeba zonder de zangeres, maar jouw track kan ook goed zonder haar hoor! Mooie rustig muziek zoals lounge behoort te zijn. Niet spectaculair wat betreft muzikale invalshoeken, maar jij beheerst het genre uitstekend! (Ik weet zeker dat je die zogenaamde "verloren tijd" ook voor een groot deel aan dit forum hebt gewijd, dus voor ons Synthforumers gewonnen tijd!)
Morcheeba heb ik niet eerder van gehoord. Die ga ik eens lekker opzoeken :). Spectaculair is het zeker niet. Het gaat me eerder om de sfeer. Dank voor de complimenten bjlevel!

Gewoon lekker, volstaat dat?
Ja! Graag zelfs :)

Ik vind de bas juist wel leuk. Lekkere loopjes. Hou ik wel van. Nummer steekt gewoon goed in elkaar. Knap werk!
Dank voor het luisteren seyor.
 

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.718
Locatie
Amsterdam
Fijne lounge track! :okdan: Het klopt allemaal wel. Vind de bas ook leuk. Rhodes klinken heerlijk. Gitaar prima. Die horn weet ik niet zo... wel een leuke improv maar als ie hoger gaat klinkt het soms bijna als een fluit ofzo. Vind de sound daarvan niet helemaal passen. Hoewel blazers in lounge muziek super chill kunnen zijn. Anyway klein dingetje maar.
Klopt helemaal wat je zegt over die horn. Dat had ik exact zo. Van dezelfde muzikant had ik ook een fluittrack liggen. En tijdens het bouwen van de track, ging ik me afvragen of ik wel het juiste bestand had gebruikt ;). Ik heb zijn opname behoorlijk wat omhoog gepitched en moeten versnellen. Ik ben bang dat dat toch hoorbaar is. Het liefst zou ik alleen muted trompetten gebruiken in mijn tracks of een tenor sax met zo'n airy blow. Maar ja, niet te krijgen dat soort solo's. In mijn kringetje is niemand die die instrumenten beheerst. Ja, @MacGyverGear, maar die durf ik niet te vragen :).

Gewoon een erg mooie track. Persoonlijk vind ik de gitaar wel een mooie plek hebben, een beetje rauwig in het mid- achter alsof er 10 meter achter de hangmat iemand lekker staat mee te jammen. Basgitaar: mooi diep. Ik hou van de basloopjes. (Zal wel iets met mijn naam zijn..)
Dank Bas! Is inderdaad wat rauwig, kwam zo uit, maar past ook wel in de context, naar mijn mening. Het kondigt een verandering aan. Als ik toch eens zelf al die instrumenten zou kunnen bespelen...

Goeie lounge track, het sfeertje klopt helemaal. Mooi gedaan. :okdan:
Thanks demian!
 

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.718
Locatie
Amsterdam
Nummer pakt meteen. Je hebt mijn stem.
Dank Seva!

"Sumblime FM cool jazz." Ik heb het gevoel meteen helemaal te pakken, haha. Lekker loungy, mooie gitaartjes. Goed geproduceerd ook.

Rond de 1:30 denk ik: hier mag wel wat gebeuren. En dat gebeurt dan ook meteen 😀 De clap op 2:33 weet ik niet, misschien staat hij ook wat hard. De horn is weer top en er gebeurt veel.

Al met al een heel fijne track, ook al heb ik een hekel aan lounge. Het zit muzikaal echt goed in elkaar 👍
Haha, Ze zouden inderdaad zo'n uurtje in hun programma moeten opnemen :). Dat er op 1:30 wat gebeurt, net op het moment dat je da graag wilt, komt ook alleen maar doordat ik naar je podcasts heb geluisterd hoor ;). De clap is eigenlijk een snare, en ook ik twijfelde aanvankelijk. Maar ik heb besloten het goed te vinden op die plek in de track. Dus hij is gebleven.

Ja dit is wel dik hoor... Heerlijk diepe low-end en prachtig heldere open sounds. Ik zit gelijk weer op een eiland met een cocktail in m'n hand!
Dank Stefan. Van een 2-voudig winnaar van de contest is dat een porachtig compliment :okdan:.
 

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.718
Locatie
Amsterdam
Heel muzikaal, al is het niet m'n ding, en het is als productie erg goed gemaakt.
Dank! Ja, muziek blijft (gelukkig) erg smaak gebonden. Het probleem is dat ik weinig anders kan dan dit stijltje. Misschien om eens wat YouTube video's over hardcore productie te gaan bekijken.

Wederom een lekker lounge nummer. Zit lekker in elkaar en kabbelt lekker door, top
Dank ook aan jou KaeD.

Ik heb nu inmiddels meerdere laid-back tracks beluisterd voor de SF21 contest, maar deze steekt er -- in dat genre -- tot dusver met kop en schouders uit! Die solerende flugelhorn is fantastisch
Heel mooi compliment. Thanks!
 

Dnomyar

BAMKNAL
Lid sinds
18 januari 2004
Berichten
673
Locatie
Amsterdam Noord
Klinkt lekker profi, niet helemaal mijn smaak maar ik land ook ergens op bonaire in zo een gesponsord rtl4 reis programma. :)
 

snitch

Vijfde colonne
Lid sinds
30 juni 2003
Berichten
1.538
Locatie
Den Haag
:peukie:de zomer is iets dichterbij, lekker. Een 'call and response' synth bas vs. de basgitaar (sample?) zou hem nog zoveel dikker maken en ook deze verdient een remix.
 

tragmadat

vioo eh 'l
Lid sinds
2 juni 2004
Berichten
3.405
Locatie
Nr. 9
Geen SF contest zonder een dr. lansbergje, natuurlijk...
Die gitaar is wel lekker gaar en de fluut ook 8o)
 

krautrock1958

Ouwe rot
Lid sinds
22 september 2016
Berichten
4.797
Locatie
wormerveer
Klopt helemaal wat je zegt over die horn. Dat had ik exact zo. Van dezelfde muzikant had ik ook een fluittrack liggen. En tijdens het bouwen van de track, ging ik me afvragen of ik wel het juiste bestand had gebruikt ;). Ik heb zijn opname behoorlijk wat omhoog gepitched en moeten versnellen. Ik ben bang dat dat toch hoorbaar is. Het liefst zou ik alleen muted trompetten gebruiken in mijn tracks of een tenor sax met zo'n airy blow. Maar ja, niet te krijgen dat soort solo's. In mijn kringetje is niemand die die instrumenten beheerst.
Over die omhooggepitchte flugelhorn hadden we het al eerder over toen je de track een week of twee terug postte, ik heb precies hetzelfde als @Bahamut. Die langgerekte tonen in het begin en einde dat is zoals een flugelhorn moet klinken.
Maar buiten dit detail zet ik je track toch weer in de lijst met favorieten dit jaar, je track is gewoon te lekker om 'm daarvoor te lozen.
Ik heb wel goede ervaringen met Kontakt als het om horns gaat, heb je die al 'ns geluisterd?
Ja, @MacGyverGear, maar die durf ik niet te vragen :).
Ha ha, ja dat zou ie zeker ook niet doen voor je. :D
 

ohtar

Stamgast
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
430
Klinkt erg lekker allemaal. Toffe gitaarsolo. volgende keer zonder brakke sound:D
 

Geachte

Hout
Lid sinds
28 april 2011
Berichten
66
Locatie
de meern
Lekker prima lounge sfeertje, mooie solo's en de productie is top. De instrumenten zijn uitstekend op elkaar afgestemd, maar de bas is tikkeltje hard af en toe edoch swingt lekker, percussie mag van mij iets minder scherp.
 

Googol

Ouwe rot
Lid sinds
18 december 2001
Berichten
1.267
Locatie
Den Bosch
Vooral die fluit geeft het een jaren 70 vibe.
Tja, dit is echt een stijl. Dat zwoele achtergrond muziek,
ergens bij een hotel in een lounge room/bar.:okdan:
Maarre, wel gaaf gedaan hoor. :okdan:
 

NicoNoise

Ouwe rot
Lid sinds
1 september 2002
Berichten
529
Locatie
vlakbij Apeldoorn
Chill, verzorgd, bassolo is ook leuk, fijne track!
Gitaarsolo geluid is nog te dun, staat een beetje los van de rest. Maar dat wist je al...
 

e-Gloomy-nations

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
12 april 2006
Berichten
9.796
Locatie
België
Hey Bob, zo te klinken, gaat het heel erg goed met je. Je hebt hier weer een pareltje weten neerzetten. Superprofessioneel en erg entertainend, leuk man. Dikke stem! :)
 

Mr_Synth

aka PAUL MCCAN
Lid sinds
16 oktober 2002
Berichten
730
Locatie
Amstelveen
Ik vindt hem super klinken hoor.
Dikke basssss. Lekkere kick met percussie geluiden.
Smoothhh track, yeah!
 

Xclusive1983

Stamgast
Lid sinds
13 januari 2011
Berichten
268
Zeer goed geproduceerd, niet per se mijn muziek maar technisch heerlijk om naar te luisteren. Bass laat mijn sub's heerlijk zingen en het stereo beeld is van hier tot Groningen gevuld. Lekker in de luisterbubbel, alleen daarom gaat deze straks nog een keer aan.
 

jandojando

Stamgast
Lid sinds
29 januari 2014
Berichten
208
Locatie
IJmuiden
Prima lounge nummer! Wordt rond de 1:50 wel even wat nerveuzer met de bas solo en de gitaar, maar die lounge vibe komt snel weer terug. Kick is vrij subtiel en wel prettig. Fijne orgel sounds :okdan:
 
Top