DRe - Ghost station Nord-bahnhof

Mooi dark sfeertje. Bij mij klinkt de mix dof, en er is weinig ontwikkeling in de rack, die maakt dat ik het op een gegeven moment saai vind worden. Achter beelden kan dit wel heel goed werken, die vertellen dan het verhaal. Echt filmmuziekje dus voor mij.
 
hele zachte track. Maar hij bevat genoeg om mijn schouders zin te geven schouder achtige dance moves te geven die elektro me doen voelen
 
Dank voor het luisteren. Je moet dit meer zien als art , ik moet dit zo maken dwangmatig, of ik wil of niet het moet zo (zijn). Radiohead heb in vroegere tijden heelveel naar geluisterd. Ik weet ook niet of ik het mooi vind. Het is een soort melancholisch overweldiging dat het verder ook niet meer uitmaakt. Beetje Linea Aspera achtig zoiets als beat en bass en nog iets. “Gaste ik moet wel laatste worden”.
 
Er zitten leuke elementen in, maar het valt er ergens in en loopt dan gewoon een beetje door. Zonder jouw tekst had ik geen verhaal erin gehoord. Qua mix kan het ook nog wel iets beter.

Komt mss wat ongezellig over, maar ik hoor wat luiheid in die zin dat je alle elementen in de hand had om er een lekkere donkere underground track van te maken die idd refereert naar je verlaten bahnhof ! Op zich had het nog gekund zoals de track nu is op voorwaarde dat je de pad iets luider had gemixed en een diepe, donkere kelderstem had toegevoegd met dito suicidale lyrics ! Ai ai...gemiste kans !
 
Geheel klinkt wat dof en laag in volume, en een beetje gekke overgang op 1:16. Had van mij nog wel wat meer ontwikkeling in de track mogen zitten. Maar snap dat het een live opname is.

Goede drums en overall een mooie track en sfeer.
 
Laatst gewijzigd:
Ik vertel een beetje de achtergrond van dit stukje muziek. Voor vele natuurlijk niet interessant voor mij zelf wel. De opstelling is een beetje anders dan normaal (wat is normaal tegenwoordig) ik had twee kc500 amps zo dicht mogelijk naast elkaar gezet met twee tr-808 er op waarbij de ene helft van de 808 in de ene amp ging en de andere visa versa. 808 1 bd in amp 1 en 808 2 bd in amp 2 snare van 2 in amp 1 gekruist dus enz. Hihats zijn om en om in de sequencer en links rechts in de amp. daardoor krijgt het een links/rechts effect. De crash is ook grappig want die is niet altijd even hard net als alle andere geluiden waardoor er een links rechts swing ontstaat. Stereo Computer controlled door de 808. Geen enkel geluidje is dus eigenlijk gelijk aan de vorige in het spectrum. De bass van de Korg heb ik zoals dat hij was gelaten maar door alles door dezelfde amps te sturen krijg ik een compressed geluid (misschien een beetje teveel) leads zijn minimaal door een alesis midiverb 2 gehaald later is nog over het totaal een plug eventide met 6% gehaald Opgenomen op zoiets als 60 cm met twee condensator mics u47T in ortf. Deze mics hebben een best wel “naar “ karakter dat ze enorme proximity effect hebben. Een enorme buizen compressie onstaat erdoor. In twee tab V72 amp met EF804s buisgevolg dan d kteqp1a zonder eq snelle attack in de 1176 dat weer gevolgd door la2kt op de helft. Later door een sa670 die ik net heb.
 
Sfeervol. Alleen had er van mij wel iets meer in mogen gebeuren.
 
klinkt lekker... Goede drumtrack ook. Een kille duitse stem van een vrouw die begint te mijmeren over eenzaamheid en verlangens past er wel overheen...

Beetje zoals Miss Kittin in Madame Hollywood of Lebanon Hangover
 
Laatst gewijzigd:
Vind het ritmisch lekker, hou ik van. Eromheen, de lange melodie noten smeren het een beetje dicht voor. Misschien ergens wat rust inbouwen, al is het voor de spanning. Kan meer dynamiek in. Sfeer snap ik helemaal!
 
Back
Top