Thumper - Toto Gives A F**k

thumper

Stampgast
Lid sinds
8 december 2002
Berichten
305
Locatie
Zoetermeer
Deze track ligt qua stijl ergens tussen Darkraver en Steve Aoki :mega: Het nummer is gemaakt met Maschine Mk3, E-Mu Orbit v2, Korg Monologue, Behringer Model D en Roland SE-02.
Vocal snippets zijn van Toto Wolff & Michael Masi :D
Ik gebruik geen DAW; alles is "live" opgenomen met een beetje EQ en compressie via m'n Mackie ProFx30v3 mixer.

 
Laatst gewijzigd:

stoter

Ouwe rot
Lid sinds
25 oktober 2021
Berichten
853
Locatie
Utrecht
Hoor ik nou fragmentjes van Speedy J?

Ha, ik had ook staan "pull over for thumper".. lag dus niet aan mij :D

Voor wat het waard is, want de opname ligt vast, als ik het zo lees? Misschien voor een volgende.. Klein detail-nerd-dingetje: je heb meerdere sounds gelayered, voor je kick-sound. Eén van die sounds lijkt niet lekker te lopen, als ik het zo hoor is het die lowpass filtered 909 kick, die is te vroeg. Denk ik. Niet zeker. Misschien kan je 't es checken.

Details daargelaten.. Klappertje hoor! Goed gedaan.
 

Fifth Bot

d[-_-]b
Lid sinds
14 mei 2018
Berichten
1.999
Locatie
Nijmegen
Ik denk dat dit wel goed gemaakt is, in het genre, maar ik luister hier echt nooit naar, en kan er dus ook niet zo veel zinnigs over zeggen, behalve dan dat de mix volgens mij wel allemaal wel in orde is.
 

ohtar

Stamgast
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
465
Ook totaal niet mijn genre dus kan ook niet echt zinnige feedback geven. Het stampt wel!:) Succes!
 

bombario

Ouwe rot
Lid sinds
9 januari 2004
Berichten
3.875
Locatie
Zwolle
Leuk, die snippet van Masi en Toto. Ik zit hier met een grote grijns op mijn gezicht 😁 Knap dat je dit live hebt gemaakt!

Technisch klinkt hij goed. Ik vind de lead wel wat braaf afsteken tegen de kick. Hij mag wel wat ruiger, voor mijn gevoel. Maar leuke track hoor en het lijkt me echt leuk om zo muziek te maken. Gewoon lekker op het gehoor.
 

thumper

Stampgast
Lid sinds
8 december 2002
Berichten
305
Locatie
Zoetermeer
Zo, na alle tachtig inzendingen beluisterd te hebben en van commentaar te voorzien vind ik het nu tijd om zelf hier te reageren :D

Hoewel ik al bijna 20 jaar lid ben van het forum was dit mijn allereerste inzending, en ik vond het erg vermakelijk om mee te kunnen doen!
Wat mij als rookie-deelnemer vooral is opgevallen bij de andere inzendingen en de commentaren erop is dat er naast compositie ook behoorlijk veel aandacht wordt gegeven aan de mastering (positionering van instrumenten, EQ, headroom, over-compressie, etc). Dat is iets waar ik voor mijn track nauwelijks aandacht aan heb gegeven -- en wellicht voor de gekozen stijl ook minder relevant is -- maar daar zal ik voor de contest van volgend jaar in elk geval meer rekening mee houden.

Dan wat achtergrond over het ontstaan van deze track. Dat is eigenlijk als grap begonnen na de F1-race in Abu Dhabi. Een collega opperde dat er vast wel wat meme-tracks zouden komen met een withete Toto in de hoofdrol, en dat ik dat ook moest proberen. Die uitdaging ben ik dus aangegaan 8)

De conversatie tussen Toto en Masi heb ik van één van de vele YouTube video's geripped en vervolgens in Maschine gesliced en verdeeld over de pads. Omdat de iconische woede-uitbarsting van Toto niet erg ritmisch was heb ik die nog verder gesliced per woord en lettergreep.

De Monologue en Model D gebruik ik standaard gelayered en worden gestuurd door de interne sequencer van de Monologue. De SE-02 draait ook op zijn eigen sequencer, en de E-Mu Orbit wordt getriggered door een Beatstep Pro (die Orbit is hier puur gebruikt voor de lowpass kick en zachte hihats, daarover zo meer).
Alle drie de sequencers -- die als slave van Maschine werken -- had ik al voorgeprogrammeerd, en puur door gebruik van de mute-buttons (op BSP en mengtafel) maak ik de partijen actief of inactief.

Alle andere sounds (arpeggio wat al bij intro begint, de distorted kick, de risers, de leads en natuurlijk Toto & Masi) zijn voor een groot deel tempo-synced patches die ik speel vanuit Maschine (via de pads) en Komplete Kontrol S49 Mk2 (via de toetsen). Zonder de samenwerking tussen deze twee apparaten had ik dit nummer niet semi-live kunnen maken.

Alle gear (m.u.v. mijn mengtafel) staat opgesteld in een enkele Jaspers-stand zodat ik snel overal bij kan, maar omdat ik maar twee handen heb klinkt het niet altijd perfect... De eerste riser bijvoorbeeld zit nét iets te snel aan zijn maximum, maar dat komt omdat ik de eerste keer de hand die het modwheel bedient ook nodig heb voor de selectie van de drop :P
Dit alles komt samen in een Mackie ProFx30v3 mixer waarbij ik de kanalen (waar gewenst) al heb voorzien van wat compressie en EQ. Via de USB out van de Mackie is de totaalmix opgenomen op een stereospoor in Garageband waarna ik deze alleen nog getrimd heb en geëxporteerd naar MP3.

[..] Klein detail-nerd-dingetje: je heb meerdere sounds gelayered, voor je kick-sound. Eén van die sounds lijkt niet lekker te lopen, als ik het zo hoor is het die lowpass filtered 909 kick, die is te vroeg. Denk ik. Niet zeker. Misschien kan je 't es checken. [..]

Scherp :okdan: De Beatstep Pro die de Orbit lowpass kick aanstuurt is ingesteld als slave van Maschine. Blijkbaar werkt die synchronisatie niet helemaal lekker want het tempo-display op de BSP springt dan alle kanten op. In eerste instantie dacht ik dat het puur de weergave van de BPM was, maar na goed luisteren is het helaas meer dan dat en fluctueert het tempo dus echt... :bekdicht:

Als laatste, aan iedereen die de moeite heeft genomen mijn track te beluisteren: ontzettend bedankt! Ik vond het leuk om mee te doen, en het beluisteren van de andere deelnemers en het lezen van de commentaren was ontzettend leerzaam!

Een gelukkig 2022 :biertje:
 

Geachte

Hout
Lid sinds
28 april 2011
Berichten
83
Locatie
de meern
Knap, zoals je het uitlegt hoe je dit maakt en opneemt, een werkwijze die mij vreemd is maar ik ben er wel heel benieuwd naar. Entertainment gehalte is hoog en kan me voorstellen hoe hier op gereageerd wordt op de dansvloer. Een genre waar ik niet in thuis ben, maar wel erg leuk vind. Top!
 

tragmadat

vioo eh 'l
Lid sinds
2 juni 2004
Berichten
3.559
Locatie
Nr. 9
Als opportunistisch f1 supporter wist ik gelijk om welke sample het ging
Verder is het nou niet echt een meesterwerk maar toch stiekum van genoten
 

e-Gloomy-nations

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
12 april 2006
Berichten
10.629
Locatie
België
Als ik nu een wist waar ze't over hadden ;) Letterlijk

Nee, proficiat dat je dit gemaakt hebt zonder DAW.

Niet 100% mijn stijl maar wel verrassend om naar te luisteren.

Stem :)
 

klinkske

Genoot met volle teugen van de Synthmeet
Lid sinds
21 december 2007
Berichten
7.606
Locatie
Streek rond Herentals - België
begin was veelbelovend, de lead is me te commercieel. Als ik dit zou draaien in een zaaltje paar kilometer hier vandaan ging 't dak er totaal af.
 

seyor

Jeroen van Dijk
Lid sinds
9 augustus 2018
Berichten
261
Locatie
Oss
Knap gemaakt als je dat live hebt gemaakt, niet mijn genre.
 
Top