Xclusive1983 - Als tijden veranderen

Xclusive1983

Stamgast
Lid sinds
13 januari 2011
Berichten
268


Een jam van mijzelf samen met Barre Verkerke met als doel een 3/4 maat aan te houden. Door de jam heen leken tijden te veranderen, van een piano soundscape tot een bicep achtige ritmische plaat.

Wij hebben hier ontzettend van genoten en hopelijk is dit voor meerdere weg gelegd.

Ostrea & Verkerke - Als tijden veranderen
 

DungBeatle

Ouwe rot
Lid sinds
5 april 2015
Berichten
889
Locatie
Grimbergen, Belgie
Prachtige combinatie van eenvoudige elementen. Less is more. Transities rond 2:10 en 3:10 zijn gedurfd.. moet kunnen. Komt voor mij over als twee verschillende stukken.. begin en einde zijn totaal anders, maar heb er geen probleem mee. Knap.
 

NGNS

Ingeburgerd
Lid sinds
21 december 2018
Berichten
58
Locatie
Solms
Lekker rustig en meeslepend nummertje. Chill-out. Fijne piano sound, mooi hoor!
 
Lid sinds
10 oktober 2002
Berichten
5.163
Locatie
FUNKYTOWN
Ik vond het heel goed en mooi tot 1:38 En op het ogenblik dat ik die vevelende hihat hoorde die tot overmaat van ramp nog werd aangevuld met een nodeloos synthlijntje was ik het helemaal kwijt. Pure verkrachting. Misschien ben ik teveel conformist en ik had me eerder verwacht aan een voortzetting van hetgeen waarmee je zo mooi begon door middel van een passende orchestratie. Ok, je hebt gedurft en dat op zich getuigd van lef, maar daardoor kan je ook hopeloos op je bek gaan wat - en vergeef me dat ik zo kritisch ben - in deze ook is gebeurd.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
3.462
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
mooi, mooi stereo-beeld (stereo als effekt), prachtige details, de diepe sub-kick (mooie envelope, of is het mooie attack/release) kwam even onverwacht, die komt hier diep binnen.

inderdaad sfeer is heerlik, vind het nummer te kort! of juist niet, nodigt uit om te herbeluisteren (wat ik gedaan heb). ervaar het nummer toch als konsistent, al verandert de 'stijl', de stijl van het nummer blijft behouden.

soms wat schril, soms wat zuiver. mag dat wel. je kunt je verliezen in de details, zonder de rest te 'vergeten'. bizonder.
 

The Big Ear

Ouwe rot
Lid sinds
15 juni 2011
Berichten
643
lekker! De transisties zijn idd goed gedaan, hierdoor slagen jullier er goed in om van iets rustig chil naar iets meer energieks te gaan. Knap!
 

tragmadat

vioo eh 'l
Lid sinds
2 juni 2004
Berichten
3.501
Locatie
Nr. 9
Mooie intro, ik zat alvast te lezen (moet ik niet doen) waardoor de transitie een beetje tegenviel.
Wel een bijzondere creatie!
 

thumper

Stampgast
Lid sinds
8 december 2002
Berichten
293
Locatie
Zoetermeer
Lekkere track waar de meisjes met bloemen in hun haar langzaam dansen in de ondergaande zon op het strand van Bloemendaal
 

Fifth Bot

d[-_-]b
Lid sinds
14 mei 2018
Berichten
1.840
Locatie
Nijmegen
Het contrast met voorgaande track van Vink kon niet groter zijn! Van total freaky angstaangjagende stemming naar totale sereniteit! Mooi stukje werk, mooi mix ook, good job!
 

krautrock1958

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
22 september 2016
Berichten
5.112
Locatie
wormerveer
Bijzonder hoe de track langzaam maar zeker van sferisch naar een meer uptempo electronische track transformeert.
Goed gemaakt en ik heb lekker geluisterd!
 

ohtar

Stamgast
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
452
Ik vind het sfeertje aan het begin heel tof. Voor mij was het liedje ook beter geweest als niet overgaan was naar dat laatste deel met die synth lead en hihats, maar het eerste deel gewoon verder uitgewerkt werd.
 

NicoNoise

Ouwe rot
Lid sinds
1 september 2002
Berichten
772
Locatie
vlakbij Apeldoorn
Ah piano, adem in adem uit, even rust....... wat een vreemde bas erdoorheen zeg, gaat mn rust. Gesleutel aan het ritme. Ik zit opeens ergens anders. Leuke track, maar toch niet zo licht verteerbaar. De sfeer van het begin was wel even nodig na Vink zijn beleving.
 

Transistor

Insomniac
Lid sinds
3 december 2001
Berichten
587
Locatie
Op de stoep van Den Haag
Tot een minuut of twee had ik in mijn aantekening ‘lievelings track tot nu toe staan’. Echt prachtig mooi, synthlijntje komt erin, fris en verrassend! Daarna ging het voor mij toch heel erg een ander pad op en was die ooo zo mooie sfeer een beetje weg voor mij. Ik ga hem lekker nog een keer of twee beluisteren, tot een minuut of twee in.
 

seyor

Jeroen van Dijk
Lid sinds
9 augustus 2018
Berichten
257
Locatie
Oss
Als d'r een piano in zit ben ik al half om, erg goede producti. Knap!!
 

Xclusive1983

Stamgast
Lid sinds
13 januari 2011
Berichten
268
Heren, zover alvast bedankt voor het luisteren en de feedback. Leuk om te zien dat de meningen zo uit een lopen. Ben blij om te zien dat de plaat aansluiting vind bij sommigen en weerstand op roept bij anderen. Ik ben zelf net terug van een week vakantie. Na de opruimdag vandaag ga ik beginnen met luisteren van andere inzendingen en voorzien van feedback. Heb er nu al zin in. Fijne jaarwisseling in ieder geval.
 
Top