Wat in 2022 voor u

Ik denk dat ik het komende jaar nog meer gear ga kopen en nog minder tracks af ga maken. :D

Afgelopen jaar ben ik, na een eerder vruchteloze poging een aantal jaar geleden, gegrepen door het gitaarvirus en heb daar lekker meters op gemaakt. Dat hoop ik komend jaar door te zetten. Qua synths ben ik geloof ik wel een beetje verzadigd, maar we weten allemaal dat GAS plotseling en verraderlijk kan zijn en we weten natuurlijk ook niet wat voor moois er allemaal nog aankomt komende maanden.

Verder hoef ik niet naar palmstranden of andere moeilijke ver weg dingen, maar ik zou het wel verdomd leuk vinden om gewoon weer naar concerten en de kroeg te kunnen, en dan gewoon in zo'n deinende dampende menigte en geen zitplaatsen of 1.5m afstand gedoe. Verder was ik niet van plan enig goed voornemen te gaan koesteren, het is allemaal al demotiverend genoeg zonder mezelf nog eens wat zonden te ontzeggen ook.
 
Laatst gewijzigd:
Confucius en Aristoteles zeiden al: "Hij die gelukkig wil worden stelt zijn verwachtingspatroon naar beneden bij.".

Ik reserveer dus in 2022 niets meer: geen concerten, geen etentjes, geen bioscoopbezoek, nix. Is de afgelopen 2 jaar zevenhonderd keer verplaatst en uiteindelijk afgelast door Corona. Ik ga er ook niet van uit dat Corona maatregelen halverwege volgend jaar over zijn: een grote groep laat zich niet inenten (ik vel hier geen oordeel over!) en dus zal de cyclus lang doorgaan: mensen ziek - maatregelen - mensen niet ziek - maatregelen weg - mensen ziek - maatregelen - etc.

Ik verwacht ook in 2022 dat Behringer 10.000 synths aankondigt voor het einde van dat jaar en dat ze pas 1,5 jaar mondjesmaat verschijnen. Ik verwacht een boel dure zeer mooie synths van kleine fabrikanten die ik me niet kan veroorloven die het handmatig zelf in elkaar solderen.

Ik neem mij, net als de afgelopen jaren, voor om mijn inmiddels toegenomen verzameling goedkope kleine syths eens goed in de kast op te stellen zodat ik ze meteen kan pakken als ik erop wil noodlen/spelen. Ik neem mij dit jaar voor om niet uit te zoeken hoe ik een complete track kan opnemen en ga ook niets proberen te creëren. Gewoon lekker aanklooien. ;)
 
Even afwachten wat Behringer uit gaat brengen dit jaar. Een leuke analoge polysynth zou wel leuk zijn.
 
Op volgorde van prioriteit (en hoe verder naar beneden, hoe groter de 'aanbieding' moet zijn om af te wijken van de volgorde voor mij)

1. Ik hoop een 'normaal' geprijsde Behringer XR18 te kunnen bemachtigen, dan heb ik i.i.g. voldoende inputs. (waarschijnlijk tweedehands, want nieuw zijn ze schreeuwend duur geworden)
2. Verder kijk ik met een schuin oog naar een OTO BOUM of Analog Heat Mk2.
3. Goed midi keyboard.
4. Een Microcosm of ander 'granular' pedaal om synths doorheen te jassen.
5. Eventueel Reverb / delay pedalen om m'n Source Audio Collider te vervangen.


Qua instrumenten (als i.i.g. 1 en 2 ingevuld zijn)
1. 'iets' om meer met drum te doen dan ik met de 707 'kan' (ik ben er totaal nog niet uit, sample based, analoog, etc. etc.)
2. Een Subharmonicon spreekt altijd nog tot de verbeelding.
Punt 1 is vandaag al gelukt. Voor € 399,- een nieuwe XR18 gescoord. En nog om de hoek ook.
Bij the audio specialist in Apeldoorn.
De site geeft aan dat hij niet op voorraad is, maar toen ik vrijdag belde kregen ze er net maandag 1 binnen.

Hij werd voor m’n neus van de pallet gehaald. Blijkbaar hebben ze een deal met een groothandel dat ze b keus verkopen, want de doos was lichtjes beschadigd. (En de pallets zaten vol met dergelijke gevallen)
Binnenin niks van te zien (zelfs niet bij het piepschuim) maar dat verklaart de lage prijs.
Enfin.
Ik blij, want dan blijft er meer over voor de volgende op de lijst.
 

Attachments

  • 69E90970-08B3-4A80-BCA9-BD6846F6F3F9.jpeg
    69E90970-08B3-4A80-BCA9-BD6846F6F3F9.jpeg
    255,1 KB · Bekeken: 121
Leuke vraag! En goed om hier over na te denken! Komend jaar ga ik een dag minder werken, en ga ik op een andere manier muziek.
  • Waar voorheen het doel was om skills te ontwikkelen en om "producten op te leveren" (tracks, albums, livesets, etc). Neem ik als doel om voor mijn mentale gezondheid met muziek aan de slag te gaan. Als daar mooi materiaal uitkomt is dat mooi meegenomen, maar er zijn geen productiviteitsdoelen.
  • Een concept ontwikkelen met een samenhangende audiovisuele esthethiek. Ik wil een totaalplaatje dat klopt. Het klinkt tegenstrijdig met het vorige doel maar lekker brainstormen en experimenteren met geluid tot er iets ontstaat dat aanspreekt is precies de vorm van orde scheppen in de chaos waar mijn mentale gezondheid van vooruit kan gaan.
  • Meer lol maken met mede-muzikanten.
Wat meer synth gerelateerd:
  • De B2600 binnestebuiten leren kennen.
  • Studio herbekabelen: zorgen dat ik probleemloos multitrack opnames kan maken en een FX bus heb.
 
Laatst gewijzigd:
  • Eindelijks eens fatsoenlijk leren fingerdrummen, en derhalve een abo op Melodics genomen
  • Nog beter synthese leren, subtractive lukt nu enigszins, nextup: wavetable synthesis (daarvoor de Waldorf M besteld) en FM onder de knie proberen te krijgen. Voor FM eerst ff met OPS7 oefenen en wellicht later in het jaar een hardware synth proberen misschien de Kodamo VFM37
  • meer tracks afronden dan dit jaar
 
Komend jaar:
1. De MC707 eens echt onder de knie te krijgen
2. Veel mensen blij maken met een mooie stofhoes op maat
 
Ik hoop dat Novation eindelijk eens met nieuwe firmware voor hun "flagship" SL Mk3 voor de dag komen. De Mk3 is heel mooie hardware, met heel dunne firmware, feature-wise. Ze zouden zoveel extra features kunnen toevoegen, zonder een team van 20 software engineers hiervoor nodig te hebben. Ik vrees er een beetje voor dat Novation de Mk3 eigenaars in de kou zullen laten..

Ik zou ook graag mijn TR-8S beter leren gebruiken.. dat ding is aardig diep.. zalige machiene met fantastische mogelijkheden.

.. en last but not least. Zou het super vinden indien ik met een andere synth fanaat in de regio ten noorden van Brussel (BE) tezamen zou kunnen jammen/experimenteren. Twee muzikale breinen. twee sets handen. En hopen dat het clickt!
 
Laatst gewijzigd:
Wat ik wil in 2022
Eigenlijk een nieuwe nier vr mijn vrouw zodat ze niet meer moet dialyseren, haar energie en joi de vivre terug krijg zodat ze haar leven terug kan oppikken zodat wij (en ik)
Ons leven ook kunnen terug pikken zoals vr de ziekte
Zodat we onze boven project verder kunnen afwerken zodat onze beide hobby ruimtes af zijn en duswat praktischer maar voorral gezelliger zitten

En dat ik dus ook weer wat meer tijd maar voorral ook de juiste mood heb om met mijn synhts te spelen
Iets nieuws is mega leuk maar tijd om er meer te spelen en de juiste mood en/of state of mind door een last die niet op de schouders ligt nog leuker eigenlijk
Soit eens spuien doet goed naar het schijnt .
..
En als ons(mijn) geluk niet opkan in mijn dan beter ingerichte studio ….

De gele soundstudio van moog met de eventide h9 mag er altijd bij komen :D
 
Sound Education Nederland: nog veel van opsteken en het diploma behalen, erg leuke opleiding tot nu toe
Elektronisch/synths: meer muziek maken en m'n enige hardware synth (MODX8 ) meer gebruiken en beter leren kennen
Piano: Rachmaninoff Prelude Op. 32 No. 10 op een acceptabel niveau krijgen en een opname maken, in zekere zin mijn meest ambitieuze doelstelling van 2022
 
Wat ik wil in 2022
Eigenlijk een nieuwe nier vr mijn vrouw zodat ze niet meer moet dialyseren, haar energie en joi de vivre terug krijg zodat ze haar leven terug kan oppikken zodat wij (en ik)
I know the feeling 😉
eventide h9 mag er altijd bij komen :D
Kan ik je ten zeerste aanraden 👍

Cheers,
Exo. :mega:
 
1 allround work horse synth poly
2 mono synth moog
3 kleine desktop synth
4 digitalf synth bijvoorbeeld the Korg Modwave, Wave state.
 
4 digitalf synth bijvoorbeeld the Korg Modwave, Wave state.
Vergeet de opsix niet, laatste tijd wat demo's gehoord en in verdiept en ben verschoten wat deze telg kan en niet alleen op FM gebied.
 
En mensen, we zijn nu in de zomer.Is er wat bijgezet in de studio?:-).

Ik ben nog altijd wachtende op de osmose(osmose...wat?).Raar dat nog steeds de afbeelding van het prototype op de website prijkt.
Lijkt een opgeborgen,on hold synth te worden.Gaat al naar de 3 jaar......
 
Naar alle waarschijnlijkheid is mijn SW-3P van Synthwerk deze zomer af - net als ik op vakantie ben, maar ze sturen hem wat later op. En daarna - mark my words - is mijn GAS permanent voorbij, finito, schluss en hoef ik dus niets meer te kopen - nooit meer! :)
 
Eigenlijk een nieuwe nier vr mijn vrouw zodat ze niet meer moet dialyseren, haar energie en joi de vivre terug krijg zodat ze haar leven terug kan oppikken zodat wij (en ik)
Ons leven ook kunnen terug pikken zoals vr de ziekte
En ja hoor, drie maanden geleden kwam het telefoontje van de transplantatie afdeling, transplantatie is zeer goed verlopen en het nieuwe niertje doet het zeer goed.

De gele soundstudio van moog met de eventide h9 mag er altijd bij komen :D
en de syntakt.:D

Maar eerst die boven afwerken ;)
 
Back
Top