Jomox Mod FM, 8-voice FM-synth met analoge filters

Jomox-Mod-FM.001-678x381.jpeg


Mod FM is een hybride synth-voice die een digitale oscillator-kant en een analoge kant met 8 SSI-filters biedt. De digitale kern maakt gebruik van een 4-operator FM-synthese-engine.

Alle parameters die we kennen van FM-synthese zoals frequentie, feedback zijn aan boord. En velen van hen hebben speciale knoppen. Elke operator heeft ook zijn eigen digitale envelop. Om het programmeren te vereenvoudigen, zal de ontwikkelaar algoritmen aan de engine toevoegen. De engine is ook uitgerust met tientallen LFO's die ook als enkele VCO's kunnen werken. Je kunt dus voor elk van de 4-operatoren twee extra VCO's met meerdere golfvormen hebben. Dit geeft je tot 6 oscillatoren per stem.

Voor de modulatie is er een interne matrix waar je de parameters aan de modulatoren kunt toewijzen. De modules hebben 8 individuele uitgangen voor de stemmen met een handige mixer om desgewenst stemmen af te splitsen.

Aan de invoerzijde heb je 4 dynamische FM CV-ingangen met audio-rate-mogelijkheden, 4 CV-ingangen voor de FM-bedragen en 4 andere voor het regelen van de pitch-envelop van elke operator. Vergeet ook niet dat de Mod FM 8 analoge SSI-filters aan boord heeft waarmee je karakter en verzadiging aan je digitale geluiden kunt toevoegen.`

Jomox Mod FX zal medio 2022 aankomen voor een geschatte prijs van 800/900 euro.

bron:

video:
 
Last edited by a moderator:
Top