Modulation

Modulation
Geplaatst door ishi
Voormalig Pieterbaancentrum, Gansstraat 162-164 3582EP, Utrecht
Zaterdag, 30 oktober, 2021 - 20:00
Tot: Zaterdag, 30 oktober, 2021 - 23:00
(---)
Categorieën

Aankomende data
Alle tijden worden weergegeven voor tijdzone: Europe/Amsterdam

Dit event is afgelopen

ishi

Administrator
Staff member
Lid sinds
16 december 2017
Berichten
2.656
Locatie
Utrecht
30 oktober is er weer een aflevering van Modulation. Deze vindt plaats tijdens de opening van het Uncloud festival.

Vier jaar geleden begon synthesizer-studio Sonar Traffic met een frisse wind door de Utrechtse muziekscene: Modulation. Een avond die vooral draait om modulaire synthesizers. Met je neus bovenop de muziek, met aandacht voor de interactie tussen levend wezen en machine. Dus staan de artiesten midden in de zaal en niet op het podium, zodat je geen enkele druk op de knop of plug-in van een draad hoeft te missen.

Oorspronkelijk door de organisatoren bedacht om zelf ook eens te kunnen optreden, maar al gauw kwamen de grote namen langs. Colin Benders speelde voor het eerst live met zijn modular op Modulation, Richard Devine, Mark Verbos, Kubus, Maarten Vos, Antenes en Sjamsoedin kwamen vervolgens ook op bezoek. Maar Modulation geeft ook een podium aan mensen die nog nooit hebben opgetreden. Al snel volgden de speciale uitstapjes: een samenwerking met Gaudeamus, een aflevering tijdens Pitch en een special tijdens Le Guess Who? zijn slechts enkele wapenfeiten buiten de deur.

Tijdens Modulation wordt de persoonlijkheid en aanpasbaarheid van de modulaire synthesizer blootgelegd: niemand doet er hetzelfde mee, de variëteit in klanken is groot. De avonden zijn voor zowel de echte modu-nerd als de rookie die het verschil tussen Envelope Generator en een LFO niet kent toegankelijk.

Programma:

Tectonia
Megan Leber
Cinematic Laboratory

Locatie: de gymzaal van het voormalige Pieter Baan Centrum in Utrecht.

Tickets:
Get your tickets for Modulation. x Uncloud 2021:Transliminal

Info fb event:
Modulation fb

Info fb Modulation:
https://facebook.com/pg/modulationutrecht

Info Uncloud:
 
Laatst gewijzigd:
Programma update: door omstandigheden kan Mike Lee Birds niet komen. We hebben een hele fijne vervanger gevonden in Tectonia. (Tectonia YouTube)
Hopelijk zie ik jullie allemaal aanstaande Zaterdag in de gevangenis.
 
Back
Top