• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Doepfer: nieuwe modules en een keyboard

Superbooth-21-Doepfer-A138f.001-1024x576.jpeg

Doepfer kondigt vijf nieuwe eurorack-modules aan waaronder een nieuwe frequency shifter en daarnaast een case met een keyboardDoepfer A-126-2: frequency shifter

De analoge frequency shifter A-126 krijgt een tweede generatie in de vorm van de A-126-2. Een frequency shifter is een audioverwerkingseenheid die elke frequentie van het inkomende audiosignaal met dezelfde frequentie verschuift. De opvolger is nog steeds 8hp breed, maar biedt met de kleinere knoppen en nieuwe lay-out meer functies en bedieningsopties. Je hebt nu twee regelaars voor de schakelfrequenties, één grof en een ander fijn. Deze kun je verwisselen met interne jumpers. Mix geeft je controle over de up/down shift panning unit. Verder heb je kleinere zwarte potentiometers met speciale functies of als verzwakkers voor de CV-ingangen.

- FCV & FCV In: externe spanningsregeling van de schakelfrequentie
- squelch: regelt de squelch-functie
- level: regelt de audio-ingang met een overbelastings-LED
- Mix CV / CV in: stuurspanningsingang met verzwakker voor de mengeenheid voor externe spanningsregeling van de up/down mixing

Er is ook een interne kwadratuuroscillator met speciale sinus- en cos-uitgangen.


Superbooth-21-Doepfer-A-126-2.001-1024x576.jpeg


Crossfader en getriggerde random voltages​

Ook dit jaar breidt Dieter Doepfer zijn assortiment met slim line modules uit. De A-138f is een dubbele 3-weg crossfader die twee identieke crossfaders bevat met elk drie ingangen en één uitgang. Het is DC-gekoppeld en kan worden gebruikt voor zowel audio- als stuurspanningsverwerking. A-149-4 genereert vier getriggerde willekeurige spanningen die door verschillende controllers zijn in te stellen. Je kunt het octaafbereik instellen dat wordt gedekt door de willekeurige spanningen, het grid (octaven, akkoorden, toonladder, halve tonen ...), mineur- / majeurakkoorden of toonladders, en of de zesde/septiem wordt toegevoegd. De output volgt de 1V / octaaf-standaard met uitzondering van de continue modus. In deze modus zijn de spanningen volledig willekeurig. Je kunt nieuwe willekeurige spanningen activeren via de speciale 1-4 ingangen.

Meer slim lines​

De A-179-2 zet verschillende verlichtingsintensiteiten om in overeenkomstige analoge spanningen en een poortsignaal afgeleid van de analoge spanning. Dit is mogelijk dankzij een interne lichtsensor op het voorpaneel. Als alternatief kun je een afstandssensor op de module aansluiten via een standaard patchkabel. Het is de opvolger van de A-179-module. De module A-182-4 is een nieuwe passieve module met twee mechanische draaischakelaars met elk 4 standen. Een mooie module voor het schakelen van audio/control signalen in een systeem zonder patchkabels los te koppelen. Het werkt ook als een kleine 4 × 4 miniatuur schakelmatrix.


Superbooth-21-Doepfer-A-100PBK.001-1024x576.jpeg


A-100PBK​

Als laatste hebben we het meest bijzondere nieuwe product van Dieter Doepfer. De A-100PBK wordt een nieuwe behuizing met een ingebouwd toetsenbord. De basis is de A-100PB-behuizing met 2x84HP moduleruimte voorzien van een 37-toetsen toetsenbord en MIDI-interface met 3,5 mm stereo jack-aansluitingen.

Toetsenbord met modules. Ja, dat kennen we al van de Waldorf KB-37. Het idee is leuk omdat je stand-alone synthesizers uit een moduleset kunt bouwen. Het is een niche in de modulaire synthesizer, maar kan goed van pas komen.

Beschikbaarheid​


A-126-2, A-138f, A-179-2 en A-182-4 zullen naar verwachting eind september worden uitgebracht (prijzen TBA)
A-149-4: vanwege een tekort aan componenten zal de officiële release worden uitgesteld. (prijs TBA)

Meer informatie hier: Doepfer Homepage English
 

vinnieq

Lidl
Lid sinds
11 juli 2004
Berichten
7.378
Zeker al een tijd niet in een ziekenhuis geweest? Ik hoop het voor je. Allemaal schermpjes, ledjes en verbindingslijntjes tegenwoordig. Net een modular!
 
Lid sinds
10 november 2010
Berichten
6.420
Locatie
Homeless Studio
lelijk? ja best wel, maar goed, das toch niet zo belangrijk?
Die crossfader module lijkt me wel tof trouwens en de light control ook.
Ik heb hier 8 rijen leijke modules :)
 

vinnieq

Lidl
Lid sinds
11 juli 2004
Berichten
7.378
Vergeet die frequency shifter niet. Ik heb een Encore Electronics PS in mijn Frac rack zitten, gebruik 'm in bijna elke patch. Gewoon een heel klein beetje. Is geen pitch shifter he.
 

Akikaze

Hardware only
Lid sinds
26 oktober 2004
Berichten
2.239
Locatie
Midden Nederland
Vergeet die frequency shifter niet. Ik heb een Encore Electronics PS in mijn Frac rack zitten, gebruik 'm in bijna elke patch. Gewoon een heel klein beetje. Is geen pitch shifter he.
Ik gebruik de Bode-kloon van Analogue Systems in bijna elke patch! Ik ben hem na 11 jaar nog niet zat. Ik kan iedereen die effecten maakt een frequency shifter aanbevelen. Doepfer maakt deze in ieder geval compact en betaalbaar.
 
Lid sinds
10 november 2010
Berichten
6.420
Locatie
Homeless Studio
FF gechecked de "analogue systems rs-240" staat voor 2000$ op reverb.... wtf
Maar idd interresant de frequency shifter, lijkt een beetje op ring mod.
 

Akikaze

Hardware only
Lid sinds
26 oktober 2004
Berichten
2.239
Locatie
Midden Nederland
Ik herinner me niet wat ik ervoor betaald heb omdat ik het hele RS-8500 systeem ineens heb gekocht. Het was wel de duurste module. Het effect kan op ringmodulatie lijken maar het gaat verder dan de som en het verschil van de frequenties. Doepfer komt er bij mij niet meer in na mijn vroege ervaringen met hun bouwkwaliteit maar trek je van mij niks aan want voor het geld hoef je hun modules niet te laten.
 
Top