Korg Wavestate 2.0, nieuwe firmware

e213207da46854f534b4eeda1662f70e_pc.jpgEr is een nieuwe versie van het OS voor de Wavestate uitgekomen, dit keer versie 2.0. Dit is een OS-versie die je, Korg doet het wel vaker, stijl achterover doet slaan.

In het kort de hoofdfeatures:

- User sample import:
Je kunt nu de korg wavestate met maar liefst 4Gigabyte aan eigen gemaakte samples uitbreiden. Dit was 1 van de meest gevraagde features en het is geweldig dat we nu een wavestate volledig naar onze eigen hand kunnen zetten

- Software editor: Je kunt nu de wavestate volledig programmeren via een nieuwe software editor voor de wavestate

- Hold Notes and Chords: met 1 druk op de knop kun je nu een layer in hold mode zetten (voor bijvoorbeeld drones of specifieke noten, hier was ook veel om gevraagd)

- Scale support: als je arps of patterns maakt kun je die nu routen door een toonladder zodat het altijd klopt met wat je speelt

- Gain Scaling voor de korg MS20 en Polysix filter


Met deze update krijg je eigenlijk een Wavestate on Steroids!

bron:
Version 2.0 | wavestate - WAVE SEQUENCING SYNTHESIZER | KORG (USA)

De algemene thread op SF over de Korg Wavestate vind je hier: Korg WavestateSoftware editor
237cf608e526689f645228e420cd8b9a_pc.png


Sample import proces


walkthrough van de nieuwe features
 
Last edited by a moderator:
zou kunnen dat ze avx geoptimaliseerd zijn, daar is zo'n intel xeon erg goed in. Maar die opsix registreerd bijna geen cpu-load. Ziet er strak uit en klinkt inderdaad erg mooi digitaal. Niet zo scherp als een dx7 zeg maar. Die wavestate is ook leuk, maar die editen wel weer erg vaag :)
Jammer dat daar nog geen librarian voor is die werkt zonder dat er een HW variant aanhangt (gui start dan niet door), dan kan je geen 3rd partypacks toevoegen, dat is me met die opsix librarian wel gelukt.
ja, die opsix is hier ook cpu zuinig als je daar gewoon mee speelt (dus niet in idle mode). Ik moet zeggen dat hoe meer ik leer over die opsix hoe vetter ik die synth vind. Dat is wel een wolf in schaapskleren zeg. Ik heb heel veel geleerd van de youtube video's van oscillator sink, die zijn wel complex, maar die kent die opsix echt volledig van binnen en buiten. In die video's leer je hoe je bijvoorbeeld van de opsix een physical modelling synth maakt (je kunt je eigen synth modellen ontwerpen in die opsix) en elk onderdeel apart wordt ook nog eens uitgelegd in aparte videos.

Dit vond ik ook wel een hele mooie toegankelijke tutorial, hij legt hier uit hoe je van je opsix een juno maakt door de juno architectuur opzet in het vrij te programmeren model in de opsix opzet. Als je dit eenmaal snapt dan is de sky de limit in die opsix, dat gaat echt veel verder dan standaard fm synthese.Wat betreft de wavestate native. Dat zou niet mogen dat je daar de hardware voor aan moet hebben, dat is gewoon een vst nu die zelfstandig werkt (en zelfs polyfone aftertouch ondersteunt), daar zit ook een standaard een librarian in en daar kun je gewoon je extra sound sets van 3rd parties importeren (zowel de standaard sound sets als de sample packs).
 
Thx, ik zie inderdaad een importfunctie in het systemmenu, ik zocht in de librarian tab van de plug. Die standalone librarian start niet door zonder een HW variant. Die van de OpSix wel.
 
KORG Collection 3 nu vst3 support.
 
Laatst gewijzigd:
KORG Collection 3 nu vst3 support.
cool, ik zag inderdaad alle updates vandaag binnenkomen in de korg software pass.
 
vst 3 update getest van de korg collection 3, de wavestation vst3 crashte in ableton live 11 tijdens het laden, maar na een herstart van ableton werkte die goed.
 
Back
Top