• Het stemmen voor de Synthforum Contest 2021 is begonnen.
    En dat mag je hier doen.

  • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Hulp gevraagd: MIDI Quest ziet hardware niet

pjeut

Ouwe rot
Lid sinds
14 Maart 2003
Berichten
2.067
Locatie
Emmeloord
Jaren geleden al 'ns geprobeerd, maar opgegeven (terwijl het toch kipsimpel moet zijn). Maar met mijn rug en ogen lukt het niet meer om iets fatsoenlijk ge-edit te krijgen op die kleine displays van mijn Yamaha MU100r, ouwe Roland M-GS64 en Digitech Quad FX. Dus toch maar weer 'ns geprobeerd, de laatste versie gedownload.

En het gaat meteen eigenlijk al fout. Alle apparaten zitten correct met goeie MIDI-kabels aan mij MOTU midi express 128 verbonden. MIDI Quest opgestart en de modelen gedownload van de site. Vervolgens toch maar voor de zekerheid zelf de aansluiting per apparaat laten testen, en hij vindt ze geen van allen...

De MIDI-aansluitingen zijn goed, dat heb ik getest. Maar is er iets dat je van tevoren op de apparaten zelf moet instellen om ze ontvankelijk te maken voor MIDI Quest of zoiets?

Ook de Youtube Tutorials van Quest geven geen uitsluitsel; gaan ervan uit dat de apparaten communiceren met Quest, een geen ondersteuning als dat niet het geval is.


Graag jullie hulp.
 

pjeut

Ouwe rot
Lid sinds
14 Maart 2003
Berichten
2.067
Locatie
Emmeloord
Nog ff voor de duidelijkheid: ik heb bijv mijn Mu100 ingesteld (met de tips van Quest) om Sysex te kunnen ontvangen.
 

BIAM

.
Lid sinds
13 september 2005
Berichten
2.150
Locatie
040
De vintage Motu Miditimepiece werkt iig niet met midiquest en ik weet niet hoe dat met de MOTU midi express 128 zit.
De midi interface moet multiclient zijn als je tijdens je daw ook je synth willen editen. (ook bij de midiquest vst's in je daw).
Laatste versie van midiquest pro blijft bij mij regelmatig hangen. De versie ervoor doet het wel, maar laadt hier erg traag. geen idee waar het aan ligt.
De vst's passen grafisch net niet in Reaper, kan niet op laatste item clicken, ook zo irritant. Zal wel aan font liggen ofzo.
.......
Oops dwaal van topic af... :D

Je kan het forum van midiquest eens kunnen raadplegen.
 

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.718
Locatie
Amsterdam
Volgens Soundquest ligt het niet aan Soundquest :D.

One of the most common tech support issues that Sound Quest deals with are communication errors where Midi Quest will not communicate with a piece of MIDI hardware. If you find yourself in a situation where Midi Quest is not receiving data from an instrument, 99.9% of the time the problem is a result of a configuration problem or a MIDI interface problem. Midi Quest is working,

Ik neem aan dat je deze pagina al had gevonden?

 

audiocollage

Ouwe rot
Lid sinds
30 april 2009
Berichten
2.961
... voor de zekerheid zelf de aansluiting per apparaat laten testen, en hij vindt ze geen van allen...

De MIDI-aansluitingen zijn goed, dat heb ik getest.
Hoe weet je dat de aansluitingen goed zijn ???

Normaal dien je enkel te zorgen dat er geen sysex filtering op één van die apparaten gebeurt.
Sysex Bulk memory protect off, indien ergens instelbaar. Hoewel de meeste apparaten gewoon een error geven als dat niet op 'off' staat.
Als het niet werkt : stap voor stap testen en kijken waar het correct uit te voeren proces niet meer juiste gaat.
 

bijlevel

SWB
Lid sinds
29 november 2007
Berichten
989
Locatie
Delfgauw
Het zal je mss niet veel verder helpen, maar ik meld het toch maar. Ik heb MidiQuest 10 en een Motu Midi Express 128 (net zoals jij). Ik heb geen problemen met de connectie met mijn Midi apparatuur, in mijn geval de Kurzweil K2500R en de Alesis DM5. Omdat ik dacht dat ik je kon helpen heb ik ook even het MU100R.sqz bestand gedownload, maar zodra ik dat instrument wil installeren, crashed MidiQuest. Valt natuurlijk niet veel uit te concluderen, maar iig zit het 'm niet persé in je midi interface, maar er is wel iets aan de hand met de MU100R en MidiQuest 10, althans in mijn setup.
 

audiocollage

Ouwe rot
Lid sinds
30 april 2009
Berichten
2.961
Wooowww, door bijlevel's opmerking ben ik even nagegaan wat die MU100r juist voorsteld... die heeft een VL tone generator en harmoniser aan boord. Misschien kun je dan beter deze editor uitproberen : Advanced Yamaha VL70m sound module editor
Ik weet echter niet zeker of die compatibel is met de MU100r. Deze editor werd gemaalt voor de VL70m module en PLG-VL card.
In elk geval een VL tone generator gaan editeren is geen simpele zaak (een 1000 instelbare controllers).
De harmoniser is mogelijk compatibel met de PLG-VH kaart. Die is niet zo ingewikkeld om te editeren (voor die PLG-VH heb ik ooit een Logic Environment voor gemaakt ...)
Als je enkel de basis klanken van de MU100r wil editeren, zijn er meer mogelijkheden peins ik.
 

NorthernLightX

Prutser
Lid sinds
18 april 2002
Berichten
1.084
Locatie
Velserbroek
MIDI Quest werkt uitsluitend met SYSEX (zie net dat audiocollage dat ook al schreef). Misschien moet je daarin de oplossing zoeken; staat dat ingeschakeld op je apparaten en op je interface?

Als je trouwens tegelijkertijd je DAW aan hebt staan op een Windows machine dan kan dat ook nog problemen geven. Windows deelt geen fysieke MIDI poorten, je moet in dat geval met virtuele MIDI poorten gaan werken, is een heel gedoe.
 
Top