• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Akai MPC 2.10 firmware update... Mellotron

Lid sinds
11 januari 2021
Berichten
213
Locatie
Landgraaf
Ik merk dat ik mijn MPC-One al enige tijd by far meer gebruik dan mijn Maschine MK3. Enige dat nog ontbreekt is een handig menusysteem om supersnel programs op te vinden. Dat onderdeel is weer veel beter ontwikkeld in Maschine. Met versie 2.10 is de MPC-One echter langzaam maar zeker in de tijd uitgegroeid tot een solide/flexibele performance sampler/synth waarmee het mogelijk is om in mum van tijd interessante tracks samen te stellen (of aanzetten van tracks als je toch e.e.a. nog wilt nabewerken in een Daw). Ook ideaal om te jammen of op te treden (betrouwbaar). De toegevoegde synths zijn een meer dan welkome verrijking.
 

MacGyverGear

🎹🎷🎸 🎤👍
Lid sinds
22 Maart 2008
Berichten
8.012
Locatie
Omg. Hoorn-Enkhuizen
Heb je ze al? Anders kan ik ze vast wel ergens dumpen.
Reeds voorzien. :) Was niet de enige die het niet lukte.. op YT regende het berichtjes.. en las daar later die avond dat je erbij kon via inloggen. Maar ze hebben die dooie link later gefixed kennelijk.. Nu kun je wel downloaden zonder in te loggen zie ik.
Eindelijk gelukt. Je moet na het inloggen op Music Production Hardware & Software | Akai Pro naar je geregistreerde producten en kan bij updates vanaf daar wel downloaden.. pfew...
 

wavejockey

Stamgast
Lid sinds
16 oktober 2012
Berichten
446
Locatie
A'pen
Is die 4gb niet storage? (voor kits, loops etc..)
Dit staat op mijn doos iig.. :)

Bekijk bijlage 3812882

Ik weet dat de Force met een groter geheugen tekort kampt dan de MPC.. en juist omdat OS groter is dan dat in de MPC.. was die 650mb niet de grootte van het OS?
. :)

inderdaad ; ze adverteren nog steeds met 2GB RAM terwijl dat ongeveer (+) 650MB is omdat de rest wordt ingenomen door het OS
-in elke andere sampler is (sample) RAM volledig beschikbaar voor samples enzo

die 4GB storage is interne storage waar interne sounds/VSTs etc opstaan ; niet mee spelen en afblijven, elke zelfgemaakte sample/program/track etc zet je best op een externe storage (SD/SSD/USB)
 

kris renton

New Beat terrorist
Lid sinds
8 juli 2004
Berichten
333
Locatie
Merchtem
Het installeren van die synths heeft me al enorm geïrriteerd, ik krijg die niet geïnstalleerd. Die youtube tutorials gaan allemaal uit van een stabiele usb verbinding met de computer, maar ik krijg hem niet te zien, hoewel het installeren van de update perfect ging. Iemand een idee? Ik zou het toch op de harde schijf van de live willen krijgen in plaats van op een sd kaart.
 

wavejockey

Stamgast
Lid sinds
16 oktober 2012
Berichten
446
Locatie
A'pen
Het installeren van die synths heeft me al enorm geïrriteerd, ik krijg die niet geïnstalleerd. Die youtube tutorials gaan allemaal uit van een stabiele usb verbinding met de computer, maar ik krijg hem niet te zien, hoewel het installeren van de update perfect ging. Iemand een idee? Ik zou het toch op de harde schijf van de live willen krijgen in plaats van op een sd kaart.
ik zou die eerst downloaden vanop je account bij AKAI en dan in de root van je SSD zetten (kan ook op je SD kaart) - om de SSD te zien moet je wel eerst je MPC in controller mode opstarten
 

dextah

Ouwe rot
Lid sinds
22 juli 2002
Berichten
3.251
Locatie
The Triple Galaxy Collision

Attachments

  • IMG-4197.jpg
    IMG-4197.jpg
    101,8 KB · Bekeken: 86

dextah

Ouwe rot
Lid sinds
22 juli 2002
Berichten
3.251
Locatie
The Triple Galaxy Collision
Ik heb wel een aantal bugs ontdekt na het updaten.
De meest vervelende is dat op een geven moment dat die q link window niet weggaat waardoor het touchscreen niet meer werkt.
Heb nu in de prefs die q link window op altijf verbergen staan maar het is in sommige windows is toch wel handig om te zien wat de q links doen.

Was die bug er al voor de update?
 

SmartBits

hodie mihi cras tibi
Staff member
Lid sinds
3 oktober 2010
Berichten
3.023
Locatie
Nijmegen
Hoe zit het eigenlijk als ik al die demo meuk eraf gooi?
Heb ik dan meer geheugen?
Las ergens dat je beter de factory content kon laten staan..
Volgens mij neemt dat demo spul geen geheugen in beslag, meer schijfruimte op de interne "fabrieksschijf". En ik heb inderdaad destijds ook overal gelezen dat je die content het beste laat staan om problemen te voorkomen.

Ik heb wel een aantal bugs ontdekt na het updaten.
De meest vervelende is dat op een geven moment dat die q link window niet weggaat waardoor het touchscreen niet meer werkt.
Heb nu in de prefs die q link window op altijf verbergen staan maar het is in sommige windows is toch wel handig om te zien wat de q links doen.

Was die bug er al voor de update?
Misschien is dit draadje wel een zelfde issue? Factory reset loste dat op. Zou denken dat het geen bug is maar meer iets met individuele apparaten. Zelf iig geen last van gehad.
 

MacGyverGear

🎹🎷🎸 🎤👍
Lid sinds
22 Maart 2008
Berichten
8.012
Locatie
Omg. Hoorn-Enkhuizen
@dextah Welk menu is dit? Ik kom via SHIFT wel bij DRIVE INFO in de browser maar DRIVE FREE SPACE ben ik nog niet tegen gekomen. Ik neem trouwens aan dat de 119GB een SD kaart is met de naam AKAI MPC?


3813210
 
Top