thé Expanding Your Mind Hurts Entanglement

Help paniek: de machine gaat ontploffen!!!
O nee - toch niet...

Een happy ending?! - Ongelofelijk! :D ;)

een happy ending!!! soms, soms, soms, is er hoop....

dank!!!

Heerlijke fantasierijke track

inderdaad...... want..

Neemt mijn gedachten mee naar de diepste krochten van de onderwereld waar door de Orbs wapens worden gesmeed voor het veroveren van de bovenwereld

dank!!

(met Reaktor Prism, eigen preset, ik vond die nog ergens..., een recording gemaakt binnen Reaktor, en die ge-importeerd in Bitwig. mag dat wel, soms, of vaak, om je zelf zo vast te zetten.
augmented met Harmonic Split, mét effekten, op 1 reeks harmonischen, de Tsar-1 reverb, de andere reeks, de ingebouwde Delay. de effekten werken in wezen mininmaal. deze is een send van de recording van Prism.

beide gaan als send naar een andere FX track met Crusher-X 9.5, die voor het ritmische gedeelte zorgt, geëxtraheerd uit... want een send... de envelope staat wat minder 'strak' voor ritmisch, dus daarom komt er een grotere variatie aan geluiden uit. en wat andere Crusher-X trucjes....)
 
..............

(Insects (Prophecies))


Heel mooie klanken, op59sec ben ik om één of andere reden in een lach geschoten met een trieste traan in de hoek van mn linker oog.

Ik ben fan, 10/10 8o:biertje:
 
Vergis ik mij of worden je stukken steeds melodieuzer?

Ik krijg bij dit stuk de vreemde gedachte dat de wereld dan wel een smerige puinhoop mag zijn, maar dat dat ook iets geruststellends heeft. En dan verklankt door een insectenorkest op een mestvaalt.
 
onverwacht veel reakties...

Ik krijg er Arcane Device / SPK / Kim Cascone vibes van, mooi.

dank! 2 namen die ik echt niet ken, 1 wel, maar niet goed. zoveel ken ik, en zoveel ken ik nog niet (meer dan ik wel ken), maar altijd leuk om te blijven kunnen ontdekken... dus dank voor het kompliment!!

Heel mooie klanken, op59sec ben ik om één of andere reden in een lach geschoten met een trieste traan in de hoek van mn linker oog.

Ik ben fan, 10/10 8o:biertje:

wow! dank! ik zal m luisteren, en letten op 59sec, ik kan me heel goed voorstellen, in veel tracks, zitten er soms momenten, kleine... maar deze track is erg erg vers, was nog onzeker op m up te loaden toch gedaan, doe ik wel veel vaker, en meestal zit ik dan wel goed. maar de reaktie overtreffen wat ik 'verwachtte', ik moet zelf de track nog als af, in me opnemen.

wow! dank!! fan/10/10!!

Vergis ik mij of worden je stukken steeds melodieuzer?

nee, je vergist je niet; heeft te maken, denk ik, nu dan met microtonaliteit, wat ik nog veel beter moet leren en ontdekken. de basis van deze track is gemaakt met Dawesome Kult, de 2 andere soft synths zijn meer 'ondersteunend', alhoewel; ze voegen eigenlik heel wat toe. maar KULT die geen microtuning ondersteund, heb ik met Entonal Audio/Studio in een andere scale gezet, after the fact, overigens, het is op zich geen sound die melodieus was, het is een Factory preset (maar wel een van mijn hand, ha!), die ik heb aangepast, inderdaad wat rijker, ook voor een melodie.

de Derailer, een physical modelling plugin; schurend metaal, zou ik bijna zeggen, resonerende balken metaal... is inderdaad zeer meledieus ingespeeld. simpel, maar effektief.

Granulizer 2, is niet écht melodieus te noemen, alhoewel. de preset, bestond al, eigen preset, eigen sample, heb ik flink aangepast, voor deze track.

wellicht het samenspel; misschien is dat waar ik ook beter in word, in het 'samenspel'.

de track is niet echt heel snel gemaakt, maar de eindfase ging vrij snel, maar de opbouw ernaar toe, het luisteren, wat er bij kon etc.

Derailer in 1 take, met een eigen preset, niet aangepast, aangezien de speelwijze de klank erg beïnvloed. en werkte voor mijn gevoel. ik heb daar een aantal presets voor gemaakt, die goed inzetbaar zijn.

ik leer altijd veel van de reakties, hoe ik 'vorder', wat het doet, wat het is, vanzelfsprekend; natuurlik hoor en en ervaar ik dat zelf ook, maar in een gesprek, want dit is ook een gesprek, wordt dat duidelikker, vind je de termen, je komt de term; melodieuzer, die ik niet snel zal gebruiken, maar toch klopt.

ik blijf ad hoc werken, scheurende tracks, verscheurende tracks blijven komen, maar er is alitjd wel iets, zeker in mijn oudere tracks is dat meer opvallend; zit ook melodie in, bovenop het scheurende... een tic, geleerd van Coil, heb ik altijd het gevoel. of Psychic tv/Throbbing Gristle. of...

vraag me af, of anderen het melodieus zouden vinden, maar wellicht binnen deze wereld, wellicht wél....

(o ja de happy ending bij een andere track.... wie weet! wie weet! maar de ad hoc wijze is mijn wijze, heel divers, wel binnen mijn eigen stijl natuurlik, maar wie weet! wie weet! een uplifting track met de meest vreemde sounds, mmmmmh....)

Ik krijg bij dit stuk de vreemde gedachte dat de wereld dan wel een smerige puinhoop mag zijn, maar dat dat ook iets geruststellends heeft. En dan verklankt door een insectenorkest op een mestvaalt.

die laatste: insectenorkest op een mestvaalt, heerlik beeld!!!

en niet vreemd: ik mag dan de instelling hebben; ik ben niet op de wereld geworpen om te behagen in het werk dat ik maak, ook de poëzie die ik schrijf, is ekstreem (ekstremer dan de muziek, in meerdere opzichten), toch ook daarin zit altijd een simpele 'hoop', of niet een verlossing maar wel een heel simpel menselikke nabijheid, om het zo uit te drukken. zelfs mijn laatste werk dat is uitgegeven, dat niet echt hoopvol, nou ja, het is een ekstreem vreemd werk, kompleks, 7 verhalen die met elkaar resoneren (mijn werk/teksten zijn erg ritmisch), heeft een geeft bang, als einde, maar juist een soort van 'geruststelling', een vreemde, dat wel...

zo much info....

dank! en dat beeld, ja!

Waar blijven die tieten dan?

Leuk stukje kunst.

de tieten! éen van de 'delen' als reputatie als dichter is; pornografisch; en dan ekstreem (SM...), wat voor mijn gevoel niet klopt, maar wel begrijpelijk is.... zinzintuiglik schrijf ik... lichaamssappen als videodrome signaal. (of zoals een vriend zegt; als er geen seks in zit, zit er wel poep of pies in...).

dank!! mijn lieve vriend!


(waarom ik nu veel referenties maak naar mijn werk, de teksten, het corpus? mmmmmh, opvallend, ook voor mij, het is natuurlik de basis van waaruit ik werk, ik beheers dat domein, om het zo uit te drukken, en schrijf al 30 jaar.... het werk was altijd en is nog immer, altijd zeer ritmisch, muzikaal zou je het mogen nomen, wat niet vreemd is, poëzie en muziek, sja...)

genoeg!

dank!
 
Laatst gewijzigd:
Dat is terecht.

Je maakt hele mooie en bijzondere muziek.

wow! dank je! veel veren in mijn reet, vandaag! toch bizonder, dat op het moment dat ik weer met muziek begon (en de eerste keer was maar een korte periode, zonder veel inzicht in bepaalde technieken, maar die gebruikte ik ook niet echt...), ik me er flink er in stortte... heb veel moeten leren, geen formele achtergrond op wat voor mijn manier dan ook, maar studie doe ik zeker, op eigen wijze, wellicht...
goed wat heeft dat er allemaal mee te maken. wellicht met dit: ik wist wel dat ik iets zou kunnen, maar dit... en ik leer nog immer, zoveel... dank je!
 
Dit zou in een psychedelische horror film (alla; The Shining, The Ring, Psycho, etc...) :okdan: kunnen...

Totale hysterie van georganiseerde sounds...
Ondanks de chaotische wanorde van geluiden is het toch goed opgenomen,
alle geluiden zijn goed hoorbaar en het is een breed stereoveld.:okdan:

De very hi filter resolutie frequentie sounds mogen wel even door een compressor (die komen wel aan, gehoormatig).
 
Totale hysterie van georganiseerde sounds...
Ondanks de chaotische wanorde van geluiden is het toch goed opgenomen,
alle geluiden zijn goed hoorbaar en het is een breed stereoveld.

inderdaad georganiseerde chaos..... of zoiets... en precies wat je zegt, ervaarde ik zelf ook. het was een schets, en ik dacht render m, en draai op mun groote stereo installatie, en na een aantal keren luisteren, dacht ik dit heeft wel wat. ad hoc, wederom. wellicht geen hoogvlieger, maar toch doet het iets..... psychedelische horror, als dat het effekt is...
ik herhaal, ik had inderdaad wel 2 handvatten voor struktuur, en die houden het dan net bij elkaar, sterk genoeg.. live ingespeeld, niet tegelijkertijd, maar 1 take tracks, geen nabewerking van midi.

De very hi filter resolutie frequentie sounds mogen wel even door een compressor (die komen wel aan, gehoormatig).

klopt. er wat mag meer balans zijn, het hoog (dat is Phase Plant, die dan ekstreem PM doet..) is inderdaad te scherp. hier komen ze er nog strak uit, maar ik hoorde al hier moet nog iets meedoen.

compressor is een idee, en kan het ook wellicht op een andere wijze temmen in Phase Plant zelf, maar dat kan het geluid erg aantasten....

maar post-produktie verdient dit ding zeker!

goed enough! dank!!!
 
Back
Top