• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Synthforum 20 Jaar!

Terug naar 2001

Toen we in de zomer van 2001 de knoop doorhakten, en officieel van start gingen met het Synthforum, hadden we echt geen enkel idee waar we aan begonnen of waar het eventueel toe zou kunnen leiden. We waren gewoon een stel synthesizer / muziekfanaten met een enorme behoefte om onze kennis en ervaring te delen met anderen, en daar weer een hoop nieuwe kennis en ervaring door op te doen. En natuurlijk mínstens elke maand weer een of ander nieuw apparaat kopen. Een gevoel dat velen van jullie ongetwijfeld herkennen. En wellicht zelfs ook een probleem dat jullie herkennen. Ik wil er niet teveel over uitweiden, maar het is een groot voordeel dat een 303 het ook op batterijen doet… vooral als je te veel geld uitgegeven hebt aan spullen, en daardoor je stroomrekening te lang niet hebt betaald ;).

Standing on the shoulders of giants

Een forum start niet “out of the blue”, en ook het Synthforum niet. Op MSN en IRC werd over synthesizers en elektronische muziek gesproken, en er waren in het Nederlands zelfs wat primitieve discussiegroepen en forums waar een klein groepje fanatiekelingen samen kwamen. Internationaal was er wel wat meer… Vintage Synth Explorer was een persoonlijk favoriet.

Stichting Synthforum Nederland

Het forum zoals jullie het kennen ging op 4 juli 2001 van start, en groeide al vrij snel uit z’n digitale voegen. En met groei komt ook een soort behoefte aan een lijn, een richting, een solide basis. Die vonden we in het oprichten van de Stichting Synthforum Nederland. Het idee achter de stichting was vooral om er voor te zorgen dat er een juridische basis was, en dat we onze missie en waarden eenduidig konden vastleggen. Het allerbelangrijkste geldt vandaag nog net zo helder als 20 jaar geleden: het forum is er voor de forumleden, voor de liefhebbers, de freaks, de verzamelaars, de muzikanten, de knutselaars, de gearheads. Kortom: voor jullie! Zonder winstoogmerk, maar zeker ook zonder dat betrokkenen er zèlf financieel beter van worden. Natuurlijk betalen we netjes voor onze hosting, voor onze softwarelicenties en voor deze of gene beheers-klus. Maar de basis is en blijft er een van vrijwillige, belangeloze betrokkenheid.

Ere wie ere toekomt

Door de jaren heen hebben we tientallen zeer betrokken vrijwilligers gehad, die zich op allerlei gebied hebben ingezet voor het Synthforum. Van grafisch ontwerp tot programmering, van financiën tot sponsorwerving, van moderatie tot systeembeheer. Allemaal stuk voor stuk kanjers, die zich inzetten voor ons forum: @4-Tek, @Acidfever, @bambamstudio, @cdk1899, @chosenminder, @copini, @debob, @DJ41, @Dr van Lansberg, @etaoin, @fjoesz, @Flying Panther, @glennplumber, @Hanz, @Hazes, @Hilltree, @Inspiran, @ishi, @JohnnyBusca, @Kraan, @MatthewLeBlom, @matt second, @Nap, @OnAcid, @Pjotr G, @ProtoHuman, @Ronegen, @shortwave, @Sly Dog, @SmartBits, @Synic, @SynnyS, @tumult, @vcovca, @VL7, @Yawgmoth, @Yoozer.
Duizendmaal dank voor jullie betrokkenheid en tomeloze inzet. Het is onmogelijk om het Synthforum te runnen zonder dit geweldige team!

Jullie allemaal!

En natuurlijk.. geen forum zonder jullie, de leden! Duizenden mensen hebben ons weten te vinden, en hebben met ons en met elkaar synth-lief en synth-leed gedeeld, nieuwe aanwinsten gevierd, nieuwe mogelijkheden ontdekt, vrienden gemaakt... en misschien wel een aantal nooit eerder vermoede grenzen opgezocht. Prachtig om te zien waar jullie allemaal mee op de proppen komen, hoe diep onderwerpen soms uitgezocht worden, en de haast onuitputtelijke bereidheid om elkaar bij te staan als er ergens iets niet lukt of misgaat.

Dat is ook steeds de inspiratie geweest om door te blijven gaan. Om het forum door mooie én moeilijke tijden heen te loodsen, het financieel allemaal op de rit te houden, en te zorgen dat het allemaal een beetje up to date blijft. Te zorgen dat de discussie voortduurt… en we er allemaal nog steeds een enorme berg lol aan beleven.

Gefeliciteerd!

Ter meerdere eer en glorie van onze prachtige liefhebberij én obsessie; van harte gefeliciteerd met het 20 jarige bestaan van hét Nederlandstalige Synthforum!

Namens het bestuur, de beheerders, moderators en alle andere betrokkenen,

Jullie voorzitter,Ernst Jan Hölscher
 

matt second

acid management
Staff member
Lid sinds
28 augustus 2001
Berichten
5.537
Locatie
Delft
Van harte gefeliciteerd allemaal!
 

Poly-Peter

Ex Poly-61 bezitter
Lid sinds
2 september 2002
Berichten
827
Locatie
Amersforte
Help, 20 jaar... en ik maak daar al bijna 19 jaar deel van uit. Wat gaaf. Gefeliciteerd allemaal!!
 

NicoNoise

Stamgast
Lid sinds
1 september 2002
Berichten
404
Locatie
vlakbij Apeldoorn
Gefeliciteerd allemaal met het fijne forum. Ik heb hier het nodige bijgeleerd, over het algemeen een fijne plek, hoop dat we nog lang doorgaan. Dank aan alle vrijwilligers die dit draaiende houden!
 

demian

Tijdelijk lid
Lid sinds
20 januari 2003
Berichten
14.679
Gefeliciteerd en dank voor alle inzet!

Behringer-RSF-Kobol.jpeg
 

Nap

XVintage lid
Lid sinds
17 januari 2007
Berichten
10.473
Locatie
Den Bosch
Gefeliciteerd! Mooie mijlpaal en nog altijd levendig en relevant.

Ik kwam hier ooit in 2007 eens binnenvallen nadat ik een oude hobby nieuw leven inblies. Ik wist toen nauwelijks het verschil tussen een LFO en een envelope. Ik denk dat Synthforum me echt heeft geleerd wat GAS betekent, en dat is tot op de dag van vandaag een actueel thema gebleven :D Maar ik weet inmiddels tenminste wel het verschil tussen een LFO en een envelope. Al kun je een LFO ook vaak als envelope gebruiken en andersom. Hmm. Ik blijf nog even.
 

CraZ

..
Staff member
Lid sinds
4 juli 2001
Berichten
2.747
Ooit in een het allerprilste stadium dankzij Twin-x bekend geworden met dit platform, jammer dat ie er niet meer bij mag zijn maar fantastisch natuurlijk dat het zo groot is geworden. Proost!! :mega:
Hij heeft zeker in het prille begin veel voor het forum betekend, en daar zijn we hem dankbaar voor.
 

torp

Influencer in spé
Lid sinds
30 oktober 2006
Berichten
1.866
Locatie
Amsterdam
Dank aan de initiatiefnemers en felicitaties aan alle gebruikers, want zonder jullie was er geen forum.
 

snitch

Vijfde colonne
Lid sinds
30 juni 2003
Berichten
1.378
Locatie
Den Haag
Synthforum is al jaren mijn forum favoriet, ik zal er niet omheen draaien. Daarom oprecht dank aan iedereen die tijd of/en geld opoffert om deze mooie kar te trekken, van lurkers en reaguurders (als ik) tot (toch vooral) de mensen in de technische loopgraven. Hoop ouwe lullen hier:mega:
 

Synthesist

Getoetst lid
Lid sinds
10 april 2003
Berichten
2.028
Locatie
Twente
20 jaar Synthforum, gefeliciteerd!

En al ruim 18 jaar lid ook :beard: Volgens mij heb ik mijn eerste synthesizer via dit forum gekocht, sindsdien is er van alles gekomen en gegaan. Vaak met een :koffie: en een leuk gesprek erbij.

:okdan:
 

levka

Verkeerd in goede staat
Lid sinds
12 september 2002
Berichten
2.317
Locatie
Amsterdam
Veel dank voor het al die jaren op orde houden van dit fijne gezinsvervangende tehuis voor mij en alle andere patiënten.
 

Achelousje

ober(heim) sturm strummer
Lid sinds
9 januari 2003
Berichten
675
Dank voor al het bloed sweet en tranen !
 

3ddie

Ouwe rot
Lid sinds
5 april 2019
Berichten
767
Wauw! Gefeliciteerd en dank aan al diegenen die hieraan bijgedragen hebben. Ik ben er zelf pas een paar jaartjes en heb dus veel gemist van de afgelopen 20 jaar... maar ik hoop erbij te zijn en blijven voor de komende 20 jaar. Nogmaals dank aan allen en op naar de 40!
 

Furious5

ENOUGH ALREADY!
Lid sinds
19 december 2002
Berichten
3.927
Locatie
Primark City
Thank you Synthforum Crew! Deze site is echt een relaxte synth hang-out.. Dat komt natuurlijk door jullie als team, maar ook door de bezoekers.. Er is hier een goede sfeer..
Gefeliciteerd!
 
Top