• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Synthforum 20 Jaar!

Terug naar 2001

Toen we in de zomer van 2001 de knoop doorhakten, en officieel van start gingen met het Synthforum, hadden we echt geen enkel idee waar we aan begonnen of waar het eventueel toe zou kunnen leiden. We waren gewoon een stel synthesizer / muziekfanaten met een enorme behoefte om onze kennis en ervaring te delen met anderen, en daar weer een hoop nieuwe kennis en ervaring door op te doen. En natuurlijk mínstens elke maand weer een of ander nieuw apparaat kopen. Een gevoel dat velen van jullie ongetwijfeld herkennen. En wellicht zelfs ook een probleem dat jullie herkennen. Ik wil er niet teveel over uitweiden, maar het is een groot voordeel dat een 303 het ook op batterijen doet… vooral als je te veel geld uitgegeven hebt aan spullen, en daardoor je stroomrekening te lang niet hebt betaald ;).

Standing on the shoulders of giants

Een forum start niet “out of the blue”, en ook het Synthforum niet. Op MSN en IRC werd over synthesizers en elektronische muziek gesproken, en er waren in het Nederlands zelfs wat primitieve discussiegroepen en forums waar een klein groepje fanatiekelingen samen kwamen. Internationaal was er wel wat meer… Vintage Synth Explorer was een persoonlijk favoriet.

Stichting Synthforum Nederland

Het forum zoals jullie het kennen ging op 4 juli 2001 van start, en groeide al vrij snel uit z’n digitale voegen. En met groei komt ook een soort behoefte aan een lijn, een richting, een solide basis. Die vonden we in het oprichten van de Stichting Synthforum Nederland. Het idee achter de stichting was vooral om er voor te zorgen dat er een juridische basis was, en dat we onze missie en waarden eenduidig konden vastleggen. Het allerbelangrijkste geldt vandaag nog net zo helder als 20 jaar geleden: het forum is er voor de forumleden, voor de liefhebbers, de freaks, de verzamelaars, de muzikanten, de knutselaars, de gearheads. Kortom: voor jullie! Zonder winstoogmerk, maar zeker ook zonder dat betrokkenen er zèlf financieel beter van worden. Natuurlijk betalen we netjes voor onze hosting, voor onze softwarelicenties en voor deze of gene beheers-klus. Maar de basis is en blijft er een van vrijwillige, belangeloze betrokkenheid.

Ere wie ere toekomt

Door de jaren heen hebben we tientallen zeer betrokken vrijwilligers gehad, die zich op allerlei gebied hebben ingezet voor het Synthforum. Van grafisch ontwerp tot programmering, van financiën tot sponsorwerving, van moderatie tot systeembeheer. Allemaal stuk voor stuk kanjers, die zich inzetten voor ons forum: @4-Tek, @Acidfever, @bambamstudio, @cdk1899, @chosenminder, @copini, @debob, @DJ41, @Dr van Lansberg, @etaoin, @fjoesz, @Flying Panther, @glennplumber, @Hanz, @Hazes, @Hilltree, @Inspiran, @ishi, @JohnnyBusca, @Kraan, @MatthewLeBlom, @matt second, @Nap, @OnAcid, @Pjotr G, @ProtoHuman, @Ronegen, @shortwave, @Sly Dog, @SmartBits, @Synic, @SynnyS, @tumult, @vcovca, @VL7, @Yawgmoth, @Yoozer.
Duizendmaal dank voor jullie betrokkenheid en tomeloze inzet. Het is onmogelijk om het Synthforum te runnen zonder dit geweldige team!

Jullie allemaal!

En natuurlijk.. geen forum zonder jullie, de leden! Duizenden mensen hebben ons weten te vinden, en hebben met ons en met elkaar synth-lief en synth-leed gedeeld, nieuwe aanwinsten gevierd, nieuwe mogelijkheden ontdekt, vrienden gemaakt... en misschien wel een aantal nooit eerder vermoede grenzen opgezocht. Prachtig om te zien waar jullie allemaal mee op de proppen komen, hoe diep onderwerpen soms uitgezocht worden, en de haast onuitputtelijke bereidheid om elkaar bij te staan als er ergens iets niet lukt of misgaat.

Dat is ook steeds de inspiratie geweest om door te blijven gaan. Om het forum door mooie én moeilijke tijden heen te loodsen, het financieel allemaal op de rit te houden, en te zorgen dat het allemaal een beetje up to date blijft. Te zorgen dat de discussie voortduurt… en we er allemaal nog steeds een enorme berg lol aan beleven.

Gefeliciteerd!

Ter meerdere eer en glorie van onze prachtige liefhebberij én obsessie; van harte gefeliciteerd met het 20 jarige bestaan van hét Nederlandstalige Synthforum!

Namens het bestuur, de beheerders, moderators en alle andere betrokkenen,

Jullie voorzitter,Ernst Jan Hölscher
 

Montfrooij

Ouwe rot
Lid sinds
4 februari 2020
Berichten
1.840
Locatie
Gelderland
Van harte en namens mij dank voor al het werk!
Ik ben nog maar kort onderdeel van SF, maar heb me hier tot dusver goed weten te vermaken en veel inspiratie opgedaan.
 

Freakydile

I used to be a snaredrum
Lid sinds
6 november 2003
Berichten
1.001
Locatie
Zolder B
Gefeliciflapstaart!!!! Altijd naar mijn zin gehad hier!!!! Dat het nog vele jaren duren mag!!! 🎂
 

nibbi

Ouwe rot
Lid sinds
24 januari 2005
Berichten
536
Locatie
Amsterdam
Bedankt Synthforum. Jullie zijn altijd de rode draad geweest in mijn muziek avonturen ! En waarschijnlijk zal dat nog lang zo blijven !!
 

robbie50

ferkeert lit
Lid sinds
20 Maart 2004
Berichten
1.220
Locatie
Bij de Zee maar niet de noord!
Gefeliciteerd:luv:
Geweldig, ben al jaren regelmatig te vinden hier.
Heb veel héél veel gehad aan de vele tips van mede-forumisten.
Ook enkele aankopen gedaan via het forum en bijdrage (met name aan de update-page) geleverd.
Zo doorgaan.....SAMEN!:okdan:


Dank

Rob:beard:
 

funkaholic1972

Micro lid
Lid sinds
26 augustus 2008
Berichten
607
Locatie
Den Haag
Bedankt dat ik al weer meer dan 13 jaar deel mag uitmaken van dit uiterst sympathieke en informatieve forum. Een microkosmos van vriendelijke, hulpvaardige muzikanten/leden waar het er (over het algemeen) een stuk respectvoller aan toe gaat dan op veel andere forums. Op naar de volgende 20 jaar!
 

Hooihuis

Acta est fabula
Lid sinds
8 juli 2004
Berichten
4.793
Locatie
tha Bleep City
SF 20 jaar!!!

Ik heb altijd veel plezier gehad op dit forum en het is de laatste jaren alleen maar mooier geworden......van harte gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal! :mega: En veel dank aan alle betrokkenen / vrijwilligers :halleluja:halleluja:halleluja
 

3°P

Stamgast
Lid sinds
12 november 2008
Berichten
298
Locatie
Gent
Ik heb in al die jaren dat ik lid ben misschien niet zoveel berichten geschreven ... maar ik heb wel tonnen inspiratie verzameld dankzij synthforum!
Welverdiende proficiat en hopelijk mogen we nog jaaaaaaaaaaaaaaren samen 'en route'
 
Top