• Graphic designers opgelet: Ontwerp jij het nieuwe Synthforum logo?
  Lees hier meer

 • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
  Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
  Lees dan deze mededeling!

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

Andante con Moto

Lid sinds
10 oktober 2002
Berichten
4.606
Locatie
FUNKYTOWN
Echt een hele mooie uitvoering.
Kan hier echt van genieten.
Dank je.
Het lijkt een eenvoudig muziekje, maar ik kan je verzekeren dat er werk in kruipt. Niet zozeer het inspelen, dan wel achteraf tweaken om de feel zo klassiek mogelijk te krijgen.
De cello is dubbel aangepakt. Amplitude op het Mod wheel, en daarna nog amp curves bij tekenen. (zelfs nog niet 100% maar had er ff genoeg van)
De Piano is achteraf ook nog behoorlijk aangepast om zo juist mogelijke intonatie te krijgen.

Nadeel is dat ik op een synth klavier moet inspelen en voor pop piano geen probleem, voor klassiek wordt het heel andere koek...
En dan tot slot de mix, want je moet uiteraard de juiste room feel krijgen. Maar dat viel nog mee.
 

klinkske

I'll bring the ear & gear. You bring the chords.
Lid sinds
21 december 2007
Berichten
5.668
Locatie
Streek rond Herentals - Belgiƫ
Dat stuk piano in 't begin is zo robotesque. is dat bewust? Wat later is 't nog maar valt minder op. Ik ken er niks van (misschien speel je dit bloedstrak zo in) maar zou precies wat spelen met velocity en de 100% strakheid wat saboteren, beetje meer menselijkheid toevoegen?
 

Bahamut

yip yip
Lid sinds
28 mei 2002
Berichten
2.162
Locatie
Nijmegen
Mooi stuk. Muzikaal zeker geslaagd.
Qua uitvoering vind ik het nog wat onnatuurlijk klinken. Ik luister veel klassiek, dus dat hoor ik snel. Maar ik besef me tegelijkertijd dat het moeilijk is om het beter te krijgen.
 
Lid sinds
10 oktober 2002
Berichten
4.606
Locatie
FUNKYTOWN
Dat stuk piano in 't begin is zo robotesque. is dat bewust? Wat later is 't nog maar valt minder op. Ik ken er niks van (misschien speel je dit bloedstrak zo in) maar zou precies wat spelen met velocity en de 100% strakheid wat saboteren, beetje meer menselijkheid toevoegen?
Luister eens naar het origineel, dat is ook zo. Erg strak 4/4. Feit is, er zijn 1001 diverse uitvoeringen en niemand is het eens over hoe het nu juist moet worden gespeeld. :-)
Als je op Youtube zoekt, dan hoor je de meest uiteen lopende uitvoerigen...
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.495
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
Danku. Maar niet 100% af... was maar om de regenachtige dagen door te komen. ;-)

nou, als je zo door regenachtige dagen kunt door komen.... en de macht de luisteraar, wat af is..... (flauwe..)
 
Top