• Graphic designers opgelet: Ontwerp jij het nieuwe Synthforum logo?
  Lees hier meer

 • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
  Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
  Lees dan deze mededeling!

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

MC707 Jam

MacGyverGear

🎹🎷🎸 🎤👍
Lid sinds
22 Maart 2008
Berichten
7.580
Locatie
Omg. Hoorn-Enkhuizen
Goeie shit hoor Mac!
Thanx! :halleluja

Leuke jam Patrick, jij haalt over het algemeen al snel goede resultaten op allerlei soft- en hardware dus het verbaast me niet dat je dit zo makkelijk oppakt als ouwe grooveboxer.Wat je vertelt doet me een beetje denken aan de jd-xi die ik indertijd had met die pcm engine, die had nog een kleiner schermpje en ook allemaal van die menu's en submenu's.
Het zou mooi zijn als er een keer zo'n editor uitkomt zoals toen voor die jd-xi, dat werkt lekker met die partials, vroeg of laat zal er ook wel eentje voor de MC serie komen verwacht ik.
Deze heeft ook 128 voices begrijp ik, ik liep wel af en toe tegen limieten aan als je dan op verschillende tracks ook nog de fx sectie gebruikt maar dit is wel zo'n apparaat wat zich goed leent om vlot een track te maken en dan werken die sliders ook lekker natuurlijk, ook leuk om op die manier te jammen en makkelijk in- en uitfaden. :okdan:
Veel plezier met je nieuwe aanwinst in ieder geval!

Ja, dat menudiven is echt een Roland dingetje.. maar dan toch liever een schermpje waar je via menu's ergens komt dan tig knoppen combi's uit je hoofd leren. Ik weet idd dat jij ook erg positief was over de JD-XI. Ik vond het alleen wat te krap met 4 synth parts en de synthengine is een beetje hetzelfde als die FA-06 die ik heb. Ze hebben in die nieuwe ZEN synthengine wel een realistischere VA klank. Die super natural klanken zijn wel goed voor drums en meer authentieke klankjes.. ook lekker soms hoor maar ik hou toch erg van wat analoge klankjes in mijn arrangementjes.. :) Maar thanx!! :) En gaat helemaal goedkomen met dit apparaatje.. ik heb inmiddels een aardig verzamelingetje van dit soort dingen.. weet ook niet welke ik nu de beste vind.. ze blinken allemaal weer ergens anders in uit. Het plan is ooit er ze met elkaar te gebruiken maar voorlopig ga ik me even verdiepen in de Roland.
 

Manic

Ouwe rot
Lid sinds
5 januari 2009
Berichten
894
Locatie
Achterhoek
Ik kwam er trouwens achter dat ze nog geen echte quantize hebben die de noten echt rechttrekt. Alleen een play of input quantize..
Toch wel! Er is ook een “after quantize” functie sinds 1 van de laatste updates. Weet zo niet zeker uit mijn hoofd, maar dacht als je Shift + 1 van de steps indrukt en dan Function? Of daar ergens dacht ik in ieder geval. Zou je anders even in de Update manual moeten zoeken
 

Montfrooij

Ouwe rot
Lid sinds
4 februari 2020
Berichten
692
Locatie
Gelderland
Toch wel! Er is ook een “after quantize” functie sinds 1 van de laatste updates. Weet zo niet zeker uit mijn hoofd, maar dacht als je Shift + 1 van de steps indrukt en dan Function? Of daar ergens dacht ik in ieder geval. Zou je anders even in de Update manual moeten zoeken
Even uit mijn hoofd.
SHIFT + QUANTIZE.
Dan kun je met een percentage spelen hoeveel (%) hij achteraf moet quantizen.
Zat volgens mij nog ergens een optie inderdaad, maar die ben ik even kwijt.

Daar heb je ook een interessante instelling die bepaalt hoeveel 'voor' of 'na' de step nog bij de step moet horen. (dat geldt alleen voor het quantizen van een nieuwe opname)

Ik kwam er achter dat ik vaker 'voor' dan 'na' de tel speel en dan kun je daarmee instellen waar de noot dan bij hoort (vorige of huidige stap)
 
Top