• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Patching Panda Ephemere, High-Resolution CV Looper Interface

Patching Panda Ephemere

Panda Ephemere patchen is een CV-looper-interface met hoge resolutie voor Eurorack die een bron wil zijn voor oneindige, complexe modulatiesignalen​


De eerste hardware-samplers openden nieuwe deuren voor muziekproductie. Hiermee was het voor het eerst mogelijk om geluiden vast te leggen en ze te bespelen als een nieuw instrument. Of het nu om hardware of software gaat, samplers maken tegenwoordig deel uit van de muziekwereld, net als gitaren of synthesizers. Als ze niet meer zouden bestaan, zouden ze erg gemist worden, zeker in bepaalde muziekstijlen.

Ook in module-vorm hebben samplers hun weg gevonden naar de kleurrijke Eurorack-wereld.Van eenvoudige tot experimentele, granulaire samplers, er is van alles beschikbaar. In Eurorack, een platform dat leeft van de mogelijkheden van CV-aansturing, worden samplers tot dusver vrij traditioneel gebruikt. Audio opnemen, afspelen en manipuleren. Patching Panda uit Barcelona heeft een module gepresenteerd genaamd 'Ephemere' die de sampling-technologie toepast op CV-signalen. Een soort CV-sampler/looper.

patching panda

Ephemere is een tweekanaals 44 kHz opname-interface met hoge resolutie voor je signalen. Het is geen audio-interface voor Eurorack zoals de Expert Sleepers ES-9, maar een interface voor stuurspanningen. Hiermee kan je CV-signalen vastleggen, herhalen en in hun geheel afspelen of afzonderlijke delen activeren. Het concept doet denken aan een klassieke samplermodule maar dan gemaakt voor stuurspanningen. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om de afspeelsnelheid te wijzigen (/ 5 - x5) en om handmatig of via CV door de opgenomen CV te scannen.

Er zijn vier opnamemodi, waaronder manual, manual sync, manual multi en sync multi. Ze kunnen variëren tussen -5V / + 5V of 0V / 10V. De module neemt niet alleen de golfvorm op, maar registreert ook alle bewegingen die je maakt met de knoppen op je bronmodule, zoals een LFO of envelope. Modulatiesignalen met meerdere segmenten, één sneller, één langzamer, kunnen naar believen worden opgebouwd. Perfect voor het bouwen van zeer complexe functiegeneratoren.
Op een OLED-display monitor je je live & opgenomen signaal en pas je de afspeellengte aan. Er zijn 3 verschillende afspeelmodi beschikbaar (vooruit, achteruit, pendulum). Dit geeft veel vrijheid om interessante variaties op de opgenomen signalen te genereren. Het ondersteunt signalen van 1014 seconden bij 172 Hz tot 4 seconden bij 44,1 kHz. Op een SD-kaart kun je de opnames ook laden / opslaan.

Als er niets naar de ingang is gepatcht, kun je de ingangsknop gebruiken als een offset / cv-generator om bewegingen in de module op te nemen.

Ephemeral heeft een menugestuurde bediening, maar de structuur is vrij eenvoudig. Als je op zoek bent naar complexe en dynamische modulatiesignalen, kan deze module een interessante toevoeging zijn aan je systeem.

Patching Panda Ephemere is nu beschikbaar voor € 320.


bron: Patching Panda Ephemere, High-Resolution CV Looper Interface For Eurorack

fabrikant: EPHEMERE
 
Laatst gewijzigd:

Akikaze

Hardware only
Lid sinds
26 oktober 2004
Berichten
2.214
Locatie
Midden Nederland
Dank voor dit nieuws! Eindelijk is er serieuze concurrentie voor de cv-recorder van Analogue Systems. Deze module heeft weliswaar maar twee sporen in plaats van vier maar is veel goedkoper, heeft een display en je kunt delen van de opname doorlopen.
 
Top