• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

mono of stereo aansluiten synthesizer?

sjon-sneeuw

Eigen Titel
Lid sinds
23 september 2016
Berichten
9
Ik heb een Nord Lead 2 met 4 line outputs die ik per twee kan aansluiten en als stereo kanaal kan gebruiken. Maar ik snap niet waarom ik dat wel of niet zou doen?
Ik kan bijvoorbeeld kanaal A in mono naar output 1 sturen, of stereo naar output 1 & 2. Zo eenzelfde verhaal voor kanaal B,C,D en output 3,4.
Zoals ik het nu heb aangesloten is kanaal A,B samen, stereo 1,2. en kanaal C,D mono naar output 3.

Ben de input kanalen op mijn audio interface aan het indelen en ben nu erg aan het twijfelen of het de moeite waard is om alle 4 de outputs van de NL een eigen kabel (en dus input slot op de interface) te geven of dat het misschien handiger is om slechts 2x een mono kabel te gebruiken zodat ik wel twee channels (AB naar 1, CD naar 3) apart kan gebruiken maar meer input slots op mijn interface overhoud voor andere dingen?

Betekent het mono aansluiten dat je de polyfone functies van de synth niet kan gebruiken? of zit het 'm in iets anders?

Iemand hier een inzicht over?
 

Kenneth

Stamgast
Lid sinds
24 februari 2015
Berichten
497
Locatie
Gent
Synths zijn voor mij mono
Tenzij je een polysynht heb waar je voice spread kan doen of er fx in de synth zitten die het stereo maken ( ping pong delay bijvb)
Of een stereo filter hebt zoals bij de matriarch

momo aansluiten doet niets aan u polyfonie( tenzij je natuurlijk voice spread hebt en gebruikt natuurlijk)

zo heb ik bijvb alle outputs van mijn nova aangesloten en afhankelijk van het effect dat ik gebruik op dat ene part(sound) gebruik ik die mono of stereo
Vb baslijn van part 1 met distortion
Is mono gaat buiten via output 1
pad geluid komende van part 2 met stereo reverb gaat stereo buiten via uitgang drie en vier
Hangt natuurlijk ook af van de settings mogelijkheden van jouw synht
In de nova kan je kiezen via welke output je part naar buiten gaan en of het stereo of mono is
 

blanka

東京都
Lid sinds
17 april 2017
Berichten
692
Locatie
040
Ik weet wel dat sommige synths heel speciaal pannen op basis van toonhoogte en aanslag, zoals de D50. Dat wil je niet mono verwerken.
 

sjon-sneeuw

Eigen Titel
Lid sinds
23 september 2016
Berichten
9
Allright thanks dit is al wel wat duideijker. De betreffende synth heeft helemaal niks aan onboard effecten dus ik neig er dan naar om ze mono aan te sluiten zodat ik alle vier de kanalen apart van elkaar kan gaan gebuiken.
Mocht ik er dan eventueel stereo effecten op aansluiten, wissel ik de output naar stereo.
 

Kenneth

Stamgast
Lid sinds
24 februari 2015
Berichten
497
Locatie
Gent
Allright thanks dit is al wel wat duideijker. De betreffende synth heeft helemaal niks aan onboard effecten dus ik neig er dan naar om ze mono aan te sluiten zodat ik alle vier de kanalen apart van elkaar kan gaan gebuiken.
Mocht ik er dan eventueel stereo effecten op aansluiten, wissel ik de output naar stereo.
nee hoor, dan laat je het gewoon mono, tenminste, naar je fx toe. en dan stereo uit naar je mixer
Inderdaad mijn vb met de nova werkt zo omdat ik het had over de ingebouwde Fx van de nova die de sound dan stereo maakt en dus ik er voor moet kiezen dat het dan ook stereo naar buiten gaat

Heb je zoals bij u geen ingebouwde fx
Dan alles mono naar buiten en via aux nr jouw fx welke dan stereo terug komt op jouw mixer
 

sjon-sneeuw

Eigen Titel
Lid sinds
23 september 2016
Berichten
9
Oh ja dat klinkt goed. Haha ik wist niet dat dat mogelijk was. Dat is dan zeker de manier waarop ik het ga doen. Bedankt!
 
Top