Cicada Acoustic Synthesizer: tactiele paden naar muzikale verbeelding

physical-cicada-770x425.jpg

Een fascinerend apparaat met vleugels en partjes honingraat dat de grenzen tussen aanraking en geluid overbrugt.​


Waar gaat Cicada over? Het idee is om een interessante manier te bieden om geluid van je synthesizer of Eurorack te manipuleren. Aan de ene kant werk je met het materiaal van het Soundboard en aan de andere kant verplaats je de Bridge om verschillende trillingen te vinden. Deze acties en interacties vormen het geluid of de beheersing van geluid op verschillende en mogelijk oneindig manieren.

Cicada bevat vijf hoofdcomponenten: Amp, Pre, Actuator, Bridge en Soundboard. Het is ontworpen om akoestisch gegenereerde trillingen om te zetten in organische en dynamische geluiden. Eerst stuur je wat geluid in de Actuator dat wordt versterkt en over de Bridge wordt gestuurd, waar het kan worden omgezet in trillingen en gemoduleerd via menselijke interactie. Het resulterende signaal wordt verzwakt opgevangen, gefilterd en voorversterkt in de Pre-module. Tenslotte zijn er nog drukgevoelige weerstanden onder het Soundboard die CV genereren als reactie op je aanraking.

Je kunt verschillende materialen en verschillende vormen gebruiken om verschillende texturen in geluid om te zetten, stuurspanningen te genereren en signalen te manipuleren. Duidelijk mag zijn dat het instrument rare dingen doet met audio als je ermee speelt. En hoe klinkt het? Waarschijnlijk een beetje raar, maar op een interessante en experimentele manier. Het is fascinerend vreemd te noemen.


bron: Cicada Acoustic Synthesizer
fabrikant: CICADA: Acoustic Synthesizer | Physical Synthesis

physical-cicada2.jpg

video:

 
Laatst gewijzigd:
Zou leuk zijn als we een echte demo te horen krijgen, vooral als het 2300 of zelfs 3700 dollar moet gaan kosten. Maar goed, alle pogingen om te komen tot een heuse akoestische synth zijn welkom.
 
En wat nog allemaal...

Feit is dat de manier van klankopwekking niets meer origineel is gezien iedereen het kan kopen.
 
Leuk idee, modules aan elkaar koppelen, ziet er hip uit, even kijken op de websit, HOE DUUR?!?!?, uh ok, nou ja, da's wel een beetje veel voor weinig, en niet in de goede verhouding...
 
Zou leuk zijn als we een echte demo te horen krijgen, vooral als het 2300 of zelfs 3700 dollar moet gaan kosten. Maar goed, alle pogingen om te komen tot een heuse akoestische synth zijn welkom.
Ja inderdaad. Dat filmpje is heel leuk, maar zit 0 sound demo in. Doet het uberhaupt iets?
 
Back
Top