• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Cicada Acoustic Synthesizer: tactiele paden naar muzikale verbeelding

physical-cicada-770x425.jpg

Een fascinerend apparaat met vleugels en partjes honingraat dat de grenzen tussen aanraking en geluid overbrugt.​


Waar gaat Cicada over? Het idee is om een interessante manier te bieden om geluid van je synthesizer of Eurorack te manipuleren. Aan de ene kant werk je met het materiaal van het Soundboard en aan de andere kant verplaats je de Bridge om verschillende trillingen te vinden. Deze acties en interacties vormen het geluid of de beheersing van geluid op verschillende en mogelijk oneindig manieren.

Cicada bevat vijf hoofdcomponenten: Amp, Pre, Actuator, Bridge en Soundboard. Het is ontworpen om akoestisch gegenereerde trillingen om te zetten in organische en dynamische geluiden. Eerst stuur je wat geluid in de Actuator dat wordt versterkt en over de Bridge wordt gestuurd, waar het kan worden omgezet in trillingen en gemoduleerd via menselijke interactie. Het resulterende signaal wordt verzwakt opgevangen, gefilterd en voorversterkt in de Pre-module. Tenslotte zijn er nog drukgevoelige weerstanden onder het Soundboard die CV genereren als reactie op je aanraking.

Je kunt verschillende materialen en verschillende vormen gebruiken om verschillende texturen in geluid om te zetten, stuurspanningen te genereren en signalen te manipuleren. Duidelijk mag zijn dat het instrument rare dingen doet met audio als je ermee speelt. En hoe klinkt het? Waarschijnlijk een beetje raar, maar op een interessante en experimentele manier. Het is fascinerend vreemd te noemen.


bron: Cicada Acoustic Synthesizer
fabrikant: CICADA: Acoustic Synthesizer | Physical Synthesis

physical-cicada2.jpg

video:

 
Laatst gewijzigd:
Lid sinds
12 oktober 2016
Berichten
2.858
Zou leuk zijn als we een echte demo te horen krijgen, vooral als het 2300 of zelfs 3700 dollar moet gaan kosten. Maar goed, alle pogingen om te komen tot een heuse akoestische synth zijn welkom.
 

egres

Hardwarepolitie
Lid sinds
16 februari 2011
Berichten
5.742
Locatie
Synthcity
En wat nog allemaal...

Feit is dat de manier van klankopwekking niets meer origineel is gezien iedereen het kan kopen.
 

SRPP

Ouwe rot
Lid sinds
14 november 2010
Berichten
1.705
Locatie
Rosmalen
Leuk idee, modules aan elkaar koppelen, ziet er hip uit, even kijken op de websit, HOE DUUR?!?!?, uh ok, nou ja, da's wel een beetje veel voor weinig, en niet in de goede verhouding...
 

dreamer

herkauwbaar
Lid sinds
30 april 2015
Berichten
2.082
Locatie
Tranendal
Zou leuk zijn als we een echte demo te horen krijgen, vooral als het 2300 of zelfs 3700 dollar moet gaan kosten. Maar goed, alle pogingen om te komen tot een heuse akoestische synth zijn welkom.
Ja inderdaad. Dat filmpje is heel leuk, maar zit 0 sound demo in. Doet het uberhaupt iets?
 
Top