• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Tubbutec 6equencer, Drum-Sequencer à la TR-606

Tubbutec 6equencer is een drumsequencer die is geïnspireerd op de Roland TR-606 Drumatix. Het bijzondere eraan is dat de module beschikbaar is voor beide Eurorack-formaten, 3U en 1U (Intellijel).​


6equencer heeft acht tracks met instelbare trigger-lengtes, elk met een eigen trigger-uitgang. Deze zijn op de module gelabeld met ACC, BD, SD etc., maar kunnen natuurlijk worden aangesloten op alle drummodules, envelopes of andere trigger-ingangen. Tegelijkertijd heeft 6equencer input en output voor MIDI (TRS type A) om drum-expanders etc te besturen of om gesynchroniseerd te worden met een MIDI klok, inclusief 'divide'-functie. Daarnaast wordt ook een analoge klok herkend. Bovendien kunnen de instrumenten worden bespeeld via MIDI en kunnen sommige parameters van de sequencer worden bestuurd via MIDI CC's.

De module kan 16 patronen opslaan, die in songmode kunnen worden gearrangeerd tot een song met maximaal 32 patronen, waarbij een patroon ook meerdere keren in de song kan worden gebruikt. Het is zelfs mogelijk om een nieuw nummer te programmeren terwijl een ander nummer wordt afgespeeld. Het nieuwe nummer kan dan "synchroon" worden gestart.

Er zijn vier afspeelmodi voor patronen en liedjes: vooruit, achteruit, pingpong en willekeurig. Patronen kunnen worden ingekort met 'Last Step' en er is een waarschijnlijkheidsfunctie voor gespeelde stappen. Bovendien kunnen tracks en de betreffende instrumenten tijdens het spelen met de toetsen worden 'gemute'. De leds behorende bij de 16 knoppen kunnen in drie kleuren oplichten, afhankelijk van de functie.

Maximaal vier 6equencer-modules kunnen in serie of parallel met elkaar worden verbonden, waarmee ofwel langere patronen ofwel een groter aantal sporen kunnen worden verkregen. De verbinding tussen de modules vindt plaats via een kabel op de printplaat of met behulp van de optionele LINK-patchbay, waarmee de individuele 6equencer-modules naar wens kunnen worden aangesloten of losgekoppeld. De modules herkennen automatisch een verbinding of ontkoppeling, zelfs als dit gebeurt tijdens het gebruik. Tubbutec vermeldt dat de LINK-verbinding ook kan worden gebruikt voor directe communicatie met een 6m0d6-drummodule.

Tubbutec 6equencer is per direct bij de fabrikant te bestellen. De prijs voor beide versies is 249,90 euro per stuk.

bron: Tubbutec 6equencer, Drum-Sequencer à la TR-606 - AMAZONA.de
fabrikant: 6equencer

tubbutec-6equencer-3u-1u-730x571.png
tubbutec-6equencer-link-back-580x330.jpg
 

Gein

Gameboys a GoGo
Lid sinds
23 juni 2004
Berichten
624
Dit is wel leuk.. mis alleen een draaiswitch als op de 606.
 
Top