XILS Lab KaoX

XILS-lab KaoX neemt een klassieke FM-synth en mengt er een beetje extra chaos doorheen.​


XILS-lab heeft KaoX uitgebracht, een virtueel instrument geïnspireerd op Yamaha's klassieke, baanbrekende FM-synthesizer uit de jaren tachtig ... en nee, niet die.

Het gaat om de minder bekende GS-1, die de weg vrijmaakte voor synths als de DX7. KaoX bouwt voort op de FM-engine met acht operators en voegt analoog-geïnspireerde oscillatoren, filters en envelopes toe. Verder is het instrument met een aardige dosis chaotische algoritmen uitgerust.

Het uiterlijk van de originele GS-1 is behouden, net als enkele van de originele bedieningselementen, waaronder tremolo en vibrato. Binnen de vereenvoudigde weergave heb je ook toegang tot Drift, Tune, Glide, bovenste en onderste synths-lagen, plus een effectenselectie, net als het origineel.

De 'geavanceerde weergave' opent echter een paneel met functies die meer controle over de FM-sectie bevatten met een LFO, filter, envelop en twee door de gebruiker gedefinieerde externe modulatoren per operator.

Het analoge gedeelte levert twee analoge golfvormen, twee filters, vier ADSR-envelopes en vier VCA's per laag.

Wat betreft de chaos-engine, KaoX is uitgerust met twee chaos-oscillatoren en twee chaos-modulatoren. Bovendien is er ook een sequencer met vier sporen, waarbij elke track kan worden toegewezen aan een laag, onafhankelijke sustain / gating heeft en kan worden gebruikt als een bron van modulatie.

KaoX is nu beschikbaar voor de introductieprijs van € 99 (normaal € 179) en is er voor zowel Windows als macOS (VST & AU).

bron: XILS-lab KaoX takes a classic FM synth and mixes things up with a little extra chaos
fabrikant: KaoX - XILS-lab

kaox-65.png
 
Laatst gewijzigd:

Septic

ex Modular addict
Lid sinds
17 februari 2002
Berichten
6.123
Locatie
Gorinchem
Toffe plugin hoor, je kan lekker freaken ermee.
gs1_04.jpeg
 
Laatst gewijzigd:
Top