• Synthforum bestaat 20 jaar !

  • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Erica Synths komt met drie nieuwe filtermodules

Erica Synths kondigt drie nieuwe filtermodules aan in zijn 'Black Series'-lijn voor modulaire Eurorack-synthesizers.​


De 'Black Low Pass VCF' is ontworpen voor "analoge puristen die sounddesign serieus nemen". Het is een zeer stabiele, 24dB/oct resonerende, lowpass VCF, met spanningsregeling over cutoff en resonantie. Bonusfuncties zijn onder meer een post-filter overdrive-circuit, met door de gebruiker instelbare aandrijfhoeveelheid en de 'Black Filter Coupler-connector'.

Ook de 'Black High Pass VCF' zou helemaal ontworpen zijn voor "analoge puristen die sounddesign serieus nemen". Deze groep liefhebbers lijkt dus bijzonder in de watten te worden gelegd door Erica. Ook hier hebben we te maken met een zeer stabiele, 24dB/oct resonerende VCF, maar dan van het highpass-soort. En natuurlijk ook met spanningsregeling over cutoff en resonantie. Bonusfuncties zijn, je raadt het al, een ingebouwd post-filter overdrive-circuit, met door de gebruiker instelbare aandrijfhoeveelheid en uiteraard de felbegeerde 'Black Filter Coupler-connector' . Wat kun je daarmee? Lees verder!

De 'Black Filter Coupler' is een satellietmodule voor de 'Black High Pass VCF' en de 'Black Low Pass VCF'. Het voegt Bandpass- en Band Reject-filterfunctionaliteit toe, beide met instelbare middenfrequentie en bandbreedte, terwijl beide VCF's nog steeds zelfstandig kunnen werken.

Alle modules hebben een vlekkeloze handmatige en CV-besturing over alle parameters.

Prijs en beschikbaarheid:

De Black Low Pass VCF, Black High Pass VCF en Black Filter Coupler zijn nu verkrijgbaar voor respectievelijk 150 euro, 150 euro en 90 euro.

bron: Erica Synths Intros Three New Filter Modules For Eurorack Systems

frabrikant: New Filter Modules in the Black Series

Black-VCFs-and-Coupler.jpg
 
Laatst gewijzigd:
Top