• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
  Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
  Lees dan deze mededeling!

 • Het Marktplaats Archief kan als naslagwerk worden gebruikt. Alle advertenties die in het archief staan, zijn gesloten en dus niet meer actief. De aangeboden producten zijn niet meer te koop. Advertenties worden naar dit archief verplaatst als de eigenaar de advertentie heeft gesloten of wanneer er langer dan 30 dagen geen activiteit op een advertentie is geweest.

  Het heeft dus geen zin om de aanbieders te benaderen met vragen over een product dat niet langer te koop wordt aangeboden. Doe dit dan ook niet. Het voorkomt ergernis.

Prijs
1000 Euro
Conditie
Gebruikt/vertoont duidelijke gebruikssporen

Jasper.tm

Nieuwkomer
Lid sinds
19 februari 2016
Berichten
8
Locatie
Amsterdam
Bij dezen verkoop ik mijn Access Virus TI Desktop - inclusief manual, power adapter en USB kabel. Vraagprijs €1000.

Het is echt een prachtig ding, ik heb er jarenlang plezier van gehad. Echter begin ik steeds meer hands-on te synthen, daarom ben ik langzaam naar analoge en semi-modulaire synths aan het bewegen en doe ik de Virus in de verkoop.

Wat deze synth zo vet maakt is de sound, het aantal modulatie opties en de prachtige ingebouwde effecten: reverb, delay, chorus, distortion, phaser. De filters en resonance zijn ook zeer aangenaam. Daarnaast heeft de Virus een Matrix, waar je 6x3 parameters / modulators op allerlei functies en andere modulators zetten. Vergelijkbaar met Serum, maar dan vetter (vind ik).

De Virus leent zich het beste voor studioproductie, ook omdat je de Virus via de bijbehorende VST kan aansturen in je DAW. Ook biedt deze synth audio over USB voor totale integratie in je setup (vandaar de TI - Total Integration). Let op: deze VST werkt tot en met Mac OS versie Mojave. Ik heb mijn Mac zelf nooit verder geüpdated dan Mojave en ik heb de VST dus altijd kunnen gebruiken. Ook is er een 3rd party software / VST ontwikkeld die de Virus aan kan sturen in latere Mac OS versies. Overigens is de VST niet noodzakelijk voor het gebruiken van deze synth. Toen ik de synth net had begon ik vooral met aansturing via de VST en DAW, maar uiteindelijk heb ik alle USB kabels uit m'n synths getrokken en ben ik helemaal overgestapt op syncen en aansturen via MIDI, audio via audiojack kabels en hands-on bediening van m'n synths.

De synth heeft wel wat gebruikssporen. De grootste is een kras op het doorzichtige plastic plaatje voor het display. Dit verhindert de functionaliteit verder niet, omdat het display gewoon goed leesbaar is. Ik vermoed dat het plastic makkelijk te vervangen is, mocht het echt een probleem zijn. Verder was de L plug van Output 1 kapot toen ik de synth overkocht van een vriend. Deze heb ik zelf gerepareerd en getest, dus die is nu weer in orde.
 

Attachments

 • AccessVirusTI-1.jpg
  AccessVirusTI-1.jpg
  147,5 KB · Bekeken: 71
 • AccessVirusTI-3.jpg
  AccessVirusTI-3.jpg
  100 KB · Bekeken: 78
 • AccessVirusTI-4.jpg
  AccessVirusTI-4.jpg
  158,1 KB · Bekeken: 69
 • AccessVirusTI-5.jpg
  AccessVirusTI-5.jpg
  144,3 KB · Bekeken: 75
 • AccessVirusTI-6.jpg
  AccessVirusTI-6.jpg
  138,3 KB · Bekeken: 72
 • AccessVirusTI-7.jpg
  AccessVirusTI-7.jpg
  58 KB · Bekeken: 79
Top