• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
  Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
  Lees dan deze mededeling!

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

Move On - The Remixes (met de Sss in check)

Eclectic

Virtueel Analoog
Lid sinds
8 november 2020
Berichten
505
Locatie
Flevoland
Deze week begonnen met de remixes van move-on
Bij de original mix was de sss nog wel een dingetje en eigenlijk niet naar mijn smaak op te lossen (of te dof, of te veel slis, of the veel Sssss)
Na veel zoeken uitgekomen op Melodyne 5 Studio, deze heeft sinds V5 de Sibilant Tool, waarmee je alle ssen en plosives kan scheiden van de stem
Dit gaf me na een 3 weken experimenteren en leren het gewenste resultaat. De stem heeft nu eindelijk een mooi open geluid, zonder schel te zijn en vrij van resonanties.

Melodyne 5 Studio is niet goedkoop, maar IMHO iedere cent waard, doet zaken die geen enkele andere software kan.
Bijgevoegde snip als voorbeeld

 

Eclectic

Virtueel Analoog
Lid sinds
8 november 2020
Berichten
505
Locatie
Flevoland
Bovenstaand was gister op de koptelefoon gedaan, dat werkt voor mij dus nog niet.
vandaag op de monitoren de levels toch weer wat aangepast, dit moet hem dan zijn.

 
Top