Nieuw Eurorack DIY YouTube kanaal

Channel 37

Stamgast
Lid sinds
25 Maart 2004
Berichten
196
Na eerst Netflix uitgespeeld te hebben besloten mijn vriendin en ik dat het tijd is voor een iets productievere hobby: we zijn DIY eurorack modules gaan bouwen, en leggen het proces vast op YouTube! Vooropgesteld: wij zijn absolute beginners, we doen dit puur uit liefde en het is bedoeld als "synthertainment". Er zijn vast meer mensen zoals wij die zondag ochtend bij de koffie graag een build video kijken. Volgende week een build video van de Prok drums, op de lijst staan verder Plankton Electronics Nutone, Kassutronics Quantizer, Threetom's MS22, een nieuwe module van Melodio, en het distortion PCBtje van @SRPP

Tips en suggesties zijn uiteraard welkom

 
Leuk bezig! :) Qua tips, handig en soms een must als je een goede multimeter en het liefst ook een oscilloscoop hebt. Wat betreft het laatste, een oudje met een beeldbuisje van een paar tientjes gevonden op Marktplaats voldoet prima. Tegenwoordig kun je ook Chinese scoopjes kopen met een LCD scherm die maar amper duurder zijn. Die hebben niet zo'n grote bandbreedte, maar dat maakt voor deze toepassing meestal niet veel uit.

Probeer gaandeweg ook de theoretische achtergronden te begrijpen van wat je maakt. Leuk is misschien ook om 'ns een breadboard te kopen en daarop eenvoudige schakelingen te proberen, om experimenteel je kennis te vergroten. Op een gegeven moment lukt het je wel om zelf iets te ontwerpen, dat is nog wat leuker dan enkel het nabouwen van wat een ander al heeft bedacht.
 
Back
Top