Librazik Audio Studio - Linux distributie

Goede voorbeelden van slechte ontwikkelaars met slechte support. Zo kan ik ook nog wel even doorgaan.
Jij vind dus dat de slechte ondersteuning door deze bedrijven de schuld is van een ander? Lekker omgekeerde wereld.

Ik zorg gewoon dat ik zoveel mogelijk class-compliant hardware gebruik. Nooit gezeik met "custom drivers".

Sinds Satya Nadella aan het roer staat is Microsoft best leuk bezig ja, ooit leren ze het misschien wel. Ik gebruik zelf dagelijks vscode: Een OPENSOURCE programma om professionele software mee te schrijven, ontwikkeld door Microsoft. Ben ik dan nu ineens verplicht om windows te gaan draaien? Ik bepaal liever zelf waarom ik voor mijn besturingssystemen kies, dus doe alsjeblieft niet alsof je mijn motivaties denkt te begrijpen.
 
Nee die begrijp ik ook niet, hoeft ook niet.
voor mij en vele anderen is Linux op de desktop gewoon nog niet compatible genoeg. Grote vendors investeren er niet in omdat er niks te verdienen is.
dus verzand je in Github hobby projecten en een paar emerging vendors die in het “gat” (gaatje) springen.
Ik probeer, of hoef jou verder ook niet te overtuigen, zijn zat mensen die er wel plezier mee hebben. Maar het marktaandeel groeit niet, dus buiten embedded en server om gaat het ook niet beter worden op de desktop. Wordt het dat wel, dan kom ik vanzelf weer eens buurten.
 
Prima, jij bent duidelijk niet de doelgroep. Dat hoeft ook niet. Niet alle omgevingen zijn voor iedereen weg gelegd. Ik zou me geen raad weten op een windows of mac systeem. Het zou mij teveel beperken in wat ik graag wil kunnen doen met een computer.
Ik ben sowieso voor keuze vrijheid, en dan het liefst gebaseerd op open standaarden en cross-platform. Dat zijn dan ook de producten waar ik mijn geld in steek.

Terug over librazik dan: iemand al geprobeerd?
 
mensen die wild zijn van Linux op de desktop zijn altijd boos op Bill Gates

Wat een onzin. Ik vind Linux, OpenSource, etc. gewoon een sympathiek gebeuren. Bovendien is het gratis, zodat ik daarmee veel meer kan dan wanneer ik dat zou moeten kopen. Ik heb niets tegen Bill Gates, Microsoft, Google, etc.
 
Klopt idd, afgelopen jaren meerdere malen geprobeerd, met Reaper, nog even los van de workflow, kreeg ik mijn hardware gewoon niet aan de gang en een klein kapitaal aan plugins niet meer te gebruiken, zelfs toen nog avonden wezen kloten met wine, wat een drama.
Daarna afgehaakt door gebrek aan kennis, geloof best dat ontwikkelaars er mee kunnen lezen en schrijven maar repo’s, bash en voor iedere poep en scheet compilen gaat mij gewoon veels te ver. Wanneer de UX als Windows wordt, is het ook voor de gemiddelde gebruiker meer bruikbaar.
 
Wat een onzin. Ik vind Linux, OpenSource, etc. gewoon een sympathiek gebeuren. Bovendien is het gratis, zodat ik daarmee veel meer kan dan wanneer ik dat zou moeten kopen. Ik heb niets tegen Bill Gates, Microsoft, Google, etc.
Dat is een heel goed argument. Er zijn meerdere type Linux gebruikers. Ik scheer ze niet allemaal over een kam hoor.
 
Waar we het hier vooral over hebben is over hoe aliterair de meeste mensen met computers zijn geworden de afgelopen decennia.
Ik snap wat je wil zeggen in je post, maar hier een kanttekening. Was jarenlang systeem/netwerkbeheerder, een beetje feeling met computers heb ik wel. Maar voor thuis- en hobbygebruik heb ik niet veel zin om beheerdertje te spelen. Ik krijg sterk de indruk dat dit nog steeds bij Linux wel nodig is om alles goed aan de praat te krijgen. Ik kan een heleboel redenen opnoemen waarom ik geen trek heb in Windows of iets van Apple, maar niet dit. Er is m.i. ook niks mis met een systeem waarmee een "a-literair" persoon goed kan werken. Massa's mensen die zonder problemen auto rijden zonder echt te weten hoe het allemaal werkt onder de motorkap.
 
@Eclectic dat je het niet aan de praat krijgt is vooral je eigen onkunde. Maar goed Linux is vaak wel voor meer technische gebruikers.

Maar idd ivm met bepaalde software werk ik op windows. Heb wel een hekel aan Bill. Net van win 8 naar 10 geupgrade. en het is werkelijk 1 stuk spyware, reclame in de taskbar? wtf.

Heb nu Debian onder windows 10 met WSL. Kun je gewwoon Linux Debian apps draaien.
 
@Eclectic dat je het niet aan de praat krijgt is vooral je eigen onkunde. Maar goed Linux is vaak wel voor meer technische gebruikers.

Maar idd ivm met bepaalde software werk ik op windows. Heb wel een hekel aan Bill. Net van win 8 naar 10 geupgrade. en het is werkelijk 1 stuk spyware, reclame in de taskbar? wtf.

Heb nu Debian onder windows 10 met WSL. Kun je gewwoon Linux Debian apps draaien.
Hehehe dat bedoel ik, Bill is al jaren weg, net Zoals John Mcafee :D
Het is voor mij ook idd gebrek aan kunde, eigenlijk geen kunde, want alles is te googlen, maar gewoon te veel werk, de drempel is voor “gewone“ gebruikers gewoon te hoog (mensen die gewoon willen betalen, downloaden en aan de bak en niet dat na 5 uur klooien je er achter komen dat het niet werkt met pietjes blauwe fork maar alleen met jantjes rode fork en je weer iets moet gaan compilen uit een repository wat dan weer wat anders breekt.
nogmaals, is het je ding om financiële of andere redenen, prima, maar zet het nou a.u.b. Niet neer als “het betere alternatief”
 
Zelfbeperking is de oplossing. Bouwen vanuit GitHub doe ik ook niet, dat is werk voor specialisten. Maar je kunt de meer reguliere Linux audio programma's in Linux Mint via de Software Manager met een klik van de muis installeren. Dan heb je niet de meest recente versie, maar wel een versie die (waarschijnlijk) zonder verder gedoe werkt. Werken met JACK (waarmee je de audio programmaatjes aan elkaar knoopt) was wel even studeren, maar gaat nu ook goed. Verder is het aan te raden ook wat handige externe applicaties van KXStudio (zoals Carla en Cadence) te installeren, waarmee het gebruik van VST plugins een stuk eenvoudiger wordt. En als je LMMS gebruikt neem dan de AppImage, anders doen de VSTs het niet. Waar ik wel soms nog problemen mee heb is de printer aansturing. Succes!
 
“het betere alternatief”
Er is helemaal NIEMAND in dit topic die dit doet. Jij bent de enige die hier haat loopt te zaaien om NIKS

Kan het misschien weer gewoon over het topic gaan? Als je niks over LibraZik te zeggen hebt hou dan gewoon je mond aub.
 
Als jij dan ook exact hetzelfde doet in al die andere topics waar Linux niet aan de orde is, dan lukt dat wel. Ik zeik trouwens Linux niet af, schijn alleen wat licht op de (in mijn ogen) huidige tekortkomingen.
 
Back
Top