• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
  Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
  Lees dan deze mededeling!

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

New Release: Psychonaut

DP75

Ingeburgerd
Lid sinds
3 februari 2015
Berichten
39
Hi folks,

hope you're all excellent!
I've just released a new track, hope you like it:

A few details regarding the synths I used on this one:
Korg MS-20 (Boards of Canada type intro lead)
Moog The Rogue (Bass and leads)
Sequential Circuits Six-Trak (fx and ending flute-arp)
Roland Juno-106 (pads)
Roland SH-101 (acid bass)
Dave Smith Evolver (arps)
Nord Lead 3 (pads)
Access Virus (pads)

FX: Strymon BigSky and Timeline.

For the animation I used a free software https://mandelbulber.com/. And iMovie for editing/rendering.

Hope you guys like that. Sorry for the plug.

Best always,
Val
 

metatron

Sw, Sdshn, Ptch & Rvrb
Lid sinds
25 juli 2002
Berichten
2.944
Locatie
Alto Paraiso, Brazil
49 views, maar geen reactie... vreemd, want het is echt een heerlijke track. Was even een beetje terughoudend toen ik zag dat je de Juno 106 had gebruikt. Heb deze ook gehad, maar nooit echt mooie geluiden uit kunnen halen. Iets wat meer aan mijn eigen synth kunde lag, dan aan de synth zelf.

Maar goed, de track. Lekker gedaan, mooi intro, knalt er goed in. De bas klinkt erg dreigend, en mooi geplaatst in de mix. De break is ook lekker, met mooie geluiden en sfeer wat je hebt neergezet. De animatie past er ook goed bij. Je hebt een mooie track afgeleverd! Hij zou wellicht ietsjes langer kunnen.
 
Top