• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
  Neem dan even contact met ons op.

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

Duistere synth track @125bpm - My Darkest Valentine.

Steve303

aka WOLF
Lid sinds
13 oktober 2002
Berichten
1.611
Locatie
Gent - België
Hallo leden,

Ik was recent wat aan het jammen en had zin om iets duister te maken wat niet te snel was.
Onderstaande is er dus uit voortgekomen. Alles vrij snel opgenomen om het idee vast te kunnen leggen en daags nadien gearrangeerd.
Dat wil dus ook zeggen dat er hoogstwaarschijnlijk nog werk is aan de mix. Ik heb hem momenteel vrij clean gehouden omdat ik hem ook niet wil over producen.
Graag jullie feedback en alvast bedankt voor het luisteren. Al hoop ik toch ook wel dat jullie er ook wat plezier aan beleven.

https://soundcloud.com/wolf_techno%2Fmy-darkest-valentine-premaster-soundcloud-1%2Fs-cqWK1b5FFGi
 

Ondineke

Well-known member
Lid sinds
3 Maart 2020
Berichten
106
Locatie
Ernem
Mooie sfeervolle track, ik vind de mix al vrij uitgebalanceerd klinken. Enige verbeterpunt wat mij betreft is het ritmische geluid wat zo'n beetje door het hele nummer zit, dat gaat mij storen tot ie later als het drukker wordt er mooi in past. Misschien in de eerste helft wat frequencies weg eq'en ofzo, nu vind ik hem iets te aanwezig.
 

klinkske

Custom title
Lid sinds
21 december 2007
Berichten
5.356
Locatie
Streek rond Herentals - België
Begin leek ff franky goes to hollywood. Relax. Mist nog de 'ay ay ay ay' vocal :)
Die klap verdient wat galm - hats i like
Je hebt n basis die flink kan aangevult worden ALS je dat wil :)


jouwe is smeriger, hoor ik nu - i like :) - als je verbaast wil zijn, laatste 1,5 min kijken vd banned video van relax :) golden shower suggestie.

luister m ondertussen 2e keer. Hij mocht nog trager van me. Komen we in 't klinik genre... Check de LP sabotage...
 
Laatst gewijzigd:

Steve303

aka WOLF
Lid sinds
13 oktober 2002
Berichten
1.611
Locatie
Gent - België
Bedankt voor het luisteren en de feedback!
Ik noteer dat de sfeer goed zit maar dat het hier en daar wat droog en minimaal is?
Ik probeer niet echt iets te imiteren of te coveren; ik heb echt opgenomen wat op dat moment de inspiratie was.
Alles was maximaal 4uur werk wat voor mij vlot is maar elke track die ik afwerk komt zo vlot anders blijf ik klooien... .
Serieuze grote wijzigingen verwacht ik niet te doen; mogelijks wat ear candy maar ik wil zoals eerder gezegd de track niet gaan overproducen.
Misschien moet ik de huidige elementen eerst maar eens zo goed mogelijk proberen krijgen. Zoals klinkske bijvoorbeeld al zei wat galm op de clap/snare.
Verdere suggesties zijn zeker en vast welkom!
 

Fifth Bot

d[-_-]b
Lid sinds
14 mei 2018
Berichten
1.241
Locatie
Nijmegen
Hey, de sfeer zit idd helemaal goed, maar persoonlijk vind ik um toch wat te repetitief, mag van mij zo nu en doen of wat meer variatie in het arrangement komen (maar dat haalt de sfeer misschien naar beneden), of hier en daar een sprinkle met een (onverwacht) geluid. De mix klinkt nog wat vlak/droog, misschien helpt het al om het iets ruimtelijker te maken door wat meer/betere panning van individuele instrumenten. Als laatste, er is iets wat me stoort aan de bass achtige string (die duistere noten op 0:30 en 1:00), ik weet niet precies wat, maar het klinkt gewoon ergens niet lekker (in ieder geval niet over mijn koptelefoon). Er is in ieder geval nog ruimte voor verbetering, :okdan:.
 

just a dude

Well-known member
Lid sinds
24 juni 2018
Berichten
270
de basssynth stab die er van begin tot eind doorheen dendert gaat mij dus mateloos irriteren.
zou de track zelf inkorten om het spannend tehouden....4 minuut is telang...
Dit komt vooral omdat er teweinig gebeurd in het geheel.
De basis ligt er wel voor een goede track en vocals zouden hier zeker het geheel naar een veel hoger nivo brengen.
 

bikkel

Everything is on the One
Lid sinds
14 november 2001
Berichten
12.032
Locatie
Utrecht
Ik vind het idee wel tof maar hij is heel statisch en droog als een sample. Als hij uit een bak kwam die zeg maar een constant veranderende LFO of detune had en een licht reverb dan was het prima. Je kunt hem ook heel langzaam laten aanzwellen in plaats van steeds het zelfde volume.
 

Luctae

FKA Depressoptimist
Lid sinds
6 juni 2010
Berichten
923
Locatie
't Gelders Eiland
Toffe track! Goede sfeer, fijne geluiden. Op de bass stab zou er af en toe wat automation op mogen op bv attack en release, of evelope depth, overdrive, delay, of wat dan ook. Om het iets levendiger te maken. Een paar mooie swells van een goede 80's sound met een plate reverb zou ook goed staan. Wat meer earcandy dus als je het mij vraagt, dan wordt ie echt heel dik. Ik denk dat je daar ook wat meer diepte mee kunt geven aan je mix.
 
Top