• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
  Neem dan even contact met ons op.

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

a.l.i.c.e - I Love Techno

Fifth Bot

d[-_-]b
Lid sinds
14 mei 2018
Berichten
1.241
Locatie
Nijmegen
https://soundcloud.com/the-fifth-bot%2Fi-love-techno
Ik was een beetje aan het klooien met mijn Behringer Pro-1 en ineens had ik een erg herkenbaar geluidje van vroeger tijden te pakken. Dat retro geluid, vroeg om een retro techno track. Hier dus een poging om die vibe te bereiken.

Die Pro-1 sound begint ergens op 1:00m (als mid bass), en wordt duidelijk herkenbaar als ik de 2e osc opendraai, zo rond 1:20.

Op zich komt er plenty (sub)bass uit de Pro-1, maar ik wilde dat toch net wat spannender hebben, ik heb eea dus gesplitst met het echte laag uit de Subsequent 37. Verder drums uit Analog Rytm, Kick 2 en Maschine en dan nog wat padjes uit Serum & Pigments. Als laatste om het af te maken nog wat Miss Kittin(ish) vocal samples van Loopmasters geplukt en door de FX mangel gehaald, flink met Vocal Synth 2 lopen spelen, vette shit kan je daarmee uithalen!!
 

Bambisk

jwt
Lid sinds
25 november 2019
Berichten
385
Locatie
Zwolle
Hey, ja dat is altijd een lastige vind ik, maak je een “radio edit” of een fatsoenlijke “dans track“ met een outro, maar ik snap je punt, kan ik me wel in vinden. Bedankt voor je reactie!
Blijft een kwestie van voorkeur volgens mij. In dit geval vind ik de outro niet boeiend genoeg om te blijven luisteren, maar gelukkig ben ik niet de norm :D
 

kobuz

Well-known member
Lid sinds
11 oktober 2012
Berichten
1.622
Locatie
Eindhoven
Laurent garnier - the Big babou moest ik gelijk aan denken :). Dat stuk na 4:30 vind ik juist wel lekker, had van mij zelfs een break kunnen zijn om daarna weer door te knallen :)
 

Fifth Bot

d[-_-]b
Lid sinds
14 mei 2018
Berichten
1.241
Locatie
Nijmegen
Laurent garnier - the Big babou moest ik gelijk aan denken :). Dat stuk na 4:30 vind ik juist wel lekker, had van mij zelfs een break kunnen zijn om daarna weer door te knallen :)
Ah ja, dat is um! Ik wist dat het een bekend nummer was, maar kon er niet meer opkomen! Niet exact hetzelfde geluid dus, maar idd wel een sterk gelijkende vibe, thnx!! Fijne avondjes met Laurent Garnier gehad trouwens, Awakenings, Roosje, the good old days! :D
 
Top