• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
  Neem dan even contact met ons op.

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

Alexander Scriabin - Prelude Op. 2 No. 2

Bahamut

yip yip
Lid sinds
28 mei 2002
Berichten
2.128
Locatie
Nijmegen
De volgende piano miniatuur van Scriabin. Een wonderschoon stukje muziek. A fleeting moment, als een zucht...
Ook deze opnieuw aangeleerd, na Alexander Scriabin - Etude Op. 2 No. 1 en Alexander Scriabin - Prelude Op. 11 No. 1
Ging lekker snel deze keer, de bladmuziek staat op één A4tje en het is niet bijzonder moeilijk om te spelen. Maar... ook weer niet zo makkelijk als het misschien lijkt.
 

LupkeII

Jazz-Rock, Fusion & Soul
Lid sinds
28 mei 2020
Berichten
65
Locatie
Pijnacker
Scriabin hoor je in mijn beleving niet zo vaak. Misschien lijkt het niet zo moeilijk om te spelen, maar uiteindelijk gaan dit soort stukjes over kleur en expressie en dat is toch altijd veel moeilijker dan verwacht.
Dus mooi gedaan hoor. Hier nog een goed bedoelde tip voor andere makkelijk klinkende miniatuurtjes (maar o zo moeilijk qua intonatie). De Sea Idylls van Walter Carroll: Sea Idylls for Piano
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.308
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
mooi, zeker mooi. en scriabin luister ik te weinig, merk ik. ik houd erg veel van klassiek muziek, uit alle tijden, ook de moderne, van bach naar schönberg en later (varése, stockhausen, en arvo part natuurlik... o ja, erik satie..)..
goed.

mooi gespeeld, komt erg diep binnen.
 

LupkeII

Jazz-Rock, Fusion & Soul
Lid sinds
28 mei 2020
Berichten
65
Locatie
Pijnacker
Voor Bach kun je tegenwoordig hier je hart ophalen. Mooi project van de Nederlandse Bachvereniging. Topmusici en helemaal gratis!

 

3ddie

Well-known member
Lid sinds
5 april 2019
Berichten
714
Mooi!! Knap gespeeld! Altijd diepe bewondering voor mensen die wat kunnen.. +1 :halleluja :halleluja
 
Top