Yamaha clavinova CVP-509 display defect

pvdw

Nieuwkomer
Lid sinds
2 november 2008
Berichten
3
Display begon te knipperen, enkele dagen later niets meer. Piano kan wel gebruikt worden met extern scherm. Iemand zelfde al meegemaakt ? of gelijkaardig. Even bekeken en display is van Toshiba LTA075A363F. Mogelijks is de fout elders te zoeken .Display is te vinden via internet maar zoek waar dit op voorraad is, of een goeie hersteller voor Belgie, regio Brugge. Dit type display is mogelijks ook in andere appartuur te vinden.
 
Heb nog even verder gezocht, dit zou hetzelfde display kunnen zijn als de Tyros3 4 en 5.
 
Heb je Yamaha zelf al gecontacteerd? Heel goed mogelijk dat dezelfde display ook in een ander Yamaha instrument is gebruikt uit dezelfde tijd.
 
Het scherm werkt niet meer. Da's het symptoom ... maar dat hoeft niet de oorzaak te zijn. Het zou best kunnen dat een ander component (ic, kabel) problemen geeft waardoor het scherm niet meer wordt aangestuurd.

Ik had zelf een synth waarbij het scherm ook niet meer werkte maar al de rest wel. Het scherm was niet defect maar een lekkende batterij veroorzaakte storing bij enkele ic's. Na vervangen van de batterij en het reiningen van de printplaat werkte het scherm weer.

Zo'n CVP deelt heel wat componenten met de PSR/Tyros familie dus wellicht zullen er heel wat onderdelen hetzelfde zijn.

Op internet zal je vast wel ergens informatie terugvinden om een CVP open te maken en herstellingen uit te voeren maar als je niet vertrouwd bent met electronica is dat best een klus voor iemand die er wel verstand van heeft. Op 2dehands.be is (was) er iemand die geregeld adverteert om herstellingen aan digitale piano's en keyboards uit te voeren. (regio Waregem) Je kan ook altijd contact opnemen met de winkel waar je de piano kocht of gewoon Yamaha zelf contacteren. Contactinformatie voor ondersteuning en herstelling vind je o.a. terug in de handleiding en wellicht ook op de website.
 
Back
Top