• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
  Neem dan even contact met ons op.

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

Dreamscape - Chapter 1 (voltage modular music project)

Alterex

overdreven/overdrive
Lid sinds
4 augustus 2003
Berichten
754
Locatie
Bleiswijk
Hi all!

In november 2020 deed ik een oproepje op de voltage modular user forum op facebook of iemand het leuk zou vinden aan een project mee te werken. Uiteindelijk hebben een vijftal heren (inclusief ikzelf) onafhankelijk van elkaar stukjes muziek gemaakt in Voltage Modular in c-har-min en 128 bpm. Mijn doel was een uur, we hebben 14 minuten gered met z'n vijven. Ook @vink was van de partij!

Leuk project, ik wist echt niet wat ik kon verwachten. Het is naar mijn gevoel uitgepakt zoals ik had gehoopt.

Ik heb zo-even het eind product op soundcloud geplaatst. De mix is niet fantastisch, maar goed - enjoy the journey: daar gaat het mij meer om.

Het is niet een nummer, meer een 'trip', een compositie een kunstproject? :)

Hoofdstuk 1, hopelijk komt er ook een hoofdstuk 2.

https://soundcloud.com/dreamscape_vmmp%2Fdreamscape-chapter-1
 

e-Gloomy-nations

Well-known member
Lid sinds
12 april 2006
Berichten
9.348
Locatie
België
Wow, deze is mooi, prachtige soundscapes. Die bass is heerlijk. En ja, als @vink meedoet is het altijd kunst. :)

Proficiat allemaal!

Gloomy :)
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.308
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
yeah @Alterex! ik was al enthousiast, goed gedaan, meer dan. de kick lijkt nu meer in balans (luister nu wel op een cheap headphone, die dingen redelik weergeeft).

erg goed in elkaar gezet, met wat je hebt 'verzameld'. sterk, sterk nummer, en inderdaad de soundscapes, mooi gebruik van stereo (stereo is een effekt...). erg mooi gebruik.

@e-Gloomy-nations , mijn bijdragen zijn minimaal, ik heb op het laatst wat kunnen aanleveren. maar ze zijn er mooi in verwerkt. dit is echt een samenwerking van 'velen', maar gedreven door @Alterex , hij heeft dit nummer werkend gekregen, op een krachtige wijze.

Full Frontal Voltage Modular!

(al op het cherry audio forum gezet? zit je op KVR?)

hoop op een chapter 2, heb al met de tb-303 zitten eksprimenteren, door een moog ladder filter (denk dat het de moog is...).
dat terzijde;

eerste dit; chapter 1! bedankt nog dat je dit opzette! en zie; het resultaat is op zich sterk én een erg goed voorbeeld van wat je met VM kan, betere voorbeelden heb je amper... meestal valt dat toch in kategorie; standaard. dit is niet standaard..
 
Top