• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
  Neem dan even contact met ons op.

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

Cover - Ghost rider - Suicide

klinkske

Custom title
Lid sinds
21 december 2007
Berichten
5.356
Locatie
Streek rond Herentals - België
Ok ok na n dagje herluisteren, veel te veel fx en die naast de groove lead is ook herwerkt maar moet m nog terug mixen. Hilarisch hoe je vol kan zijn van iets dat later pulp blijkt 😂
 

DungBeatle

Well-known member
Lid sinds
5 april 2015
Berichten
734
Locatie
Grimbergen, Belgie
Heeft een sterke sfeer. Kan al niet gezegd worden van veel tracks, dus +1. Indien de lyrics er nu eens gratis erbij zijn.. dan zou ik nog een oordeel kunnen vellen over deze ;-)
 

klinkske

Custom title
Lid sinds
21 december 2007
Berichten
5.356
Locatie
Streek rond Herentals - België
Ghost Rider motorcycle hero
Hey, baby, baby, baby he's a lookin' so cute
Sneakin' 'round, 'round, 'round in a blue jumpsuit
Ghost Rider motorcycle hero
Hey, baby, baby, baby he's a blazin' away
Like the stars, stars, stars in the universe
Ghost Rider motorcycle hero
Hey, baby, baby, baby he's screamin' the truth
America, America's killin' its youth
Hey, baby, baby, baby he's screamin' away
America, America's killin' its youth
America, America's killin' its youth
Ghost Rider
Ghost Rider

hij kan echt veel beter dan wat ik deed maar ik vind het enorm boeiend om nutteloos opnieuw en opnieuw m door de mixer te jagen en te spelen met de fx naar de tape delays enz :DD
 

Ondineke

Well-known member
Lid sinds
3 Maart 2020
Berichten
106
Locatie
Ernem
Suicide waren natuurlijk bazen, goed eerbetoon. Ik zou hem qua mix, denk ik, het liefst ergens tussen versie 1 en 2 inzien. De 2e is mij iets te clean en dat vind ik niet zo bij Suicide passen.
 

klinkske

Custom title
Lid sinds
21 december 2007
Berichten
5.356
Locatie
Streek rond Herentals - België
Ja er zit stiekem percussie in t origineel, dik verborgen en dat zit in versie 2 niet in. Ik onderneem nog wel een poging om dat er in te plaatsen.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.308
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
ik vind de vocals beter in V1, en V1 heeft nog mijn voorkeur. al zitten er dingen in V2; de mix kan beter.

**ik heb dit nummer het laatste jaar (of langer) zoveel gehoord/geluisterd. erg lekker nummer.**
 

3ddie

Well-known member
Lid sinds
5 april 2019
Berichten
714
Beide versies achter elkaar geluisterd en ja... ik neig ook naar de eerste kwa "vuiligheid" (in de goede zin des woords) maar versie 2 lijkt wat meer dynamiek te bevatten.... misschien kun je versie 1 en 2 over elkaar leggen en wisselend de één en de ander iets meer op de voorgrond laten komen (waarbij totale volume gelijk blijft)... lijkt me heel gaaf om een soort morph tussen beide versies te krijgen.

Hoe dan ook: heel erg origineel en het ademt een bijzondere sfeer. Verdomd goede track. :okdan: :okdan:
 

klinkske

Custom title
Lid sinds
21 december 2007
Berichten
5.356
Locatie
Streek rond Herentals - België
Morph tussen 2 tracks is niet mijn ding, dat klinkt als edit werk in de DAW - tenenkrullend tijdverdrijf :D

ik zou 'm nog een keer moeten doen, met wat percussie en die zang ook opnieuw, ik heb echter geen idee hoe ik 't de eerste keer deed, zelfde gear maar andere settings...
Het hilarische tech issue was dat ik de vocals dubbel hoorde tijdens 't zingen, dat maakte dat ik me niet kon focussen - bovendien moest ik de tijd in de gaten houden om op de"juiste moment" te zingen en de tekst die moest komen, en dat was op verschillende schermen, die wég stonden vd microfoon. Lees: niet werkbaar (en dat hoor je ook aan mijn fout gesproken tekst in versie 1 haha)
Versie2 ging ik totaal loss op de fx, stuurde alles naar 3 tape delays (echte) en liet ze net wel of niet feedbacken zoals je dub doet. Was heel plezant om te doen. Echt 'spelen' met de knoppen tijdens de opname.
zwijgen we nog over latency door te werken met meerdere audio interfaces die het inzingen tot uitdaging maakt qua timing (en ook dat hoor ik)
 

3ddie

Well-known member
Lid sinds
5 april 2019
Berichten
714
Geweldig @klinkske , omdat ik gewend ben dat ik veel "rework" moet doen is een DAW een noodzakelijk kwaad :-)
Gaaf dat je het helemaal live doet. Ik kom niet verder dan een aantal elementen live doen maar de basis ligt allemaal vast in sequencers (voor mij is een DAW ook een sequencer).
Het heeft ook een enorme charme dat je iets maakt in het moment, dat samenvoegt naar 1 opname en dat is het... de opname is er, het moment is voorbij... een gepasseerd station. Het enige dat je kunt doen is het helemaal opnieuw doen en dan wordt het altijd anders. Dat maakt het ook bijzonder. Mooie werkwijze! Wie weet kom ik daar ooit nog.. ik moet nog heel veel skills ontwikkelen om daar te komen.

Petje af!
 

klinkske

Custom title
Lid sinds
21 december 2007
Berichten
5.356
Locatie
Streek rond Herentals - België
Mooi maar teveel eer hoor. Ik neem laag per laag op in dit geval. En de synth is midi noten. De mixer voegt er fx bij toe. Eens alles opgenomen stuurde ik 't per kanaal terug erdoor. Gaf het een enorme vette laag dub saus met die tape delays. Ik denk dat ik vervolgens de master out vd mixer opnam en die in ableton nog een beetje EQ gaf, wat compr glue en ozone 9
Ik weet niet of ik daarna enkel de laatste mixer out heb gebruikt of toch nog wat vd eerdere multitrack erbij. Ik laat mijn gehoor beslissen, ik zou meer moeten documenteren, filmen en noteren, merk ik... voor mezelf. Als ik zo 'n paar keer gans die track heb weten passeren( live mix dus) kies ik vaak een opname en doe daarmee verder. Ik ga niet meer terug (merk ik) - in hoeverre mijn oren dan nog kunnen beslissen, geen idee. Ik heet niet voor niks tired ears op SC (onderandere)
Zo maak ik beslissingen die me een kant uit duwen... het is wat het is. toeval en gepruts maar wel héél tof.
 
Top