• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
    Neem dan even contact met ons op.

Make Noise Strega (i.s.m. Alessandro Cortini)

SmartBits

hodie mihi cras tibi
Staff member
Lid sinds
3 oktober 2010
Berichten
2.631
Locatie
Nijmegen
Je kunt het met de synth voice ook stand alone gebruiken, en is voor dat doel dan ook verkoopbaar. Maar beter was om dat achterwege te laten en wat meer toe te voegen wat het processen van externe signalen ten goede komt. Want dat lijkt toch het sterkste punt te zijn van dit bakje.
Ben ik het toch niet helemaal mee eens. Het is meer dan een effectbak, als het dat alleen was dan had ik 'm niet interessant gevonden. In eerste instantie vond ik 'm ook minder interessant omdat ik al een hoop MN spul heb en waarschijnlijk aardig in de buurt van de Strega sound kan komen. Maar toch hoor ik veel interessante geluiden voorbij komen die mij wel kunnen bekoren. Ik vond de episode van Podular Modcast met Tony Rolando als gast erg interessant. Hij legt uit hoe Strega tot stand gekomen is en bepaalde beslissingen voor het ontwerp gemaakt zijn. Omdat Cortini uiteraard bekend is om zijn liefde voor de Synthi zit ook dat element er in. De envelope is ook op die van de Synthi gebaseerd, omdat een envelope van de Maths bijvoorbeeld te scherp was. Ook de saturatie zoals bij de Synthi is als voorbeeld genomen. Niet zozeer om een clone te maken, maar wel als inspiratie. Ik hoor ook echt wel de hand van Cortini hierin. Maar het is gewoon niet het apparaat voor iedereen, bij mij is hij wel aan het stijgen op de gas-list... Gelukkig duurt het volgens Thomann nog heel wat weken voor ze hem op voorraad hebben, dus ik kan nog even lekker twijfelen. Dit is de episode van de Podular Modcast:

 
Lid sinds
10 november 2010
Berichten
5.597
Locatie
Homeless Studio
Wederom de enige saus is de naar mijn smaak gare delay. En distortion.
Als je dit ding kwa architectuur snapt dan kun je met wat modules veel verder komen.

Die vco voegt voor mij niets toe en als analog signal processing mist er wat.
Tuurlijk leuk om kado te krijgen maar er is niets wat ik niet kan met de modules en fx die ik al heb en klinkt nog een stukken beter.

Maar goed wat voor de ene gaar is is voor een ander geweldig.
 

Disharmonic

Well-known member
Lid sinds
12 oktober 2016
Berichten
2.414
Maar goed wat voor de ene gaar is is voor een ander geweldig.
Als gebruiker, maar ook voor de ontwerper. Er is wel goed over nagedacht wat en hoe het zou moeten klinken en welke functionaliteit het heeft. De inbreng van Cortini maakt het interessant. Maar inderdaad, niet ieders kop thee is. Er zitten elementen in die me wel aanspreken, maar had er zelf iets heel anders mee gedaan. Een geheel digitale Heks, denk ik. Maar dan heeft het niks meer te maken met iets Synthi-achtigs, en dat was hier wel de bedoeling.
 

Disharmonic

Well-known member
Lid sinds
12 oktober 2016
Berichten
2.414
Meer "Strega-tones" van Hélène Vogelsinger:
De video's van haar zijn met zorg gemaakt, er is nagedacht over de locatie, het maken van de shots uit verschillende hoeken, etc. Zou soms wel 'ns wat beter in beeld willen zien wat ze precies aan het doen is met haar rig.
 
Top