noob vraagje omtrent opnemen

jdDD

Ouwe rot
Lid sinds
21 november 2018
Berichten
576
Hallo,

Wat ik me afvroeg:
als je meerdere instrumenten wilt opnemen in Ableton, en je wilt met een mengtafel werken omdat die later tijdens een liveset ook gebruikt zal worden, is het dan een courante zaak om bij het opnemen de instrumenten aan die mengtafel te hangen, de mengtafel's output (2x mono/1x stereo bvb) dan via een 'kleine' audio-interface te koppelen aan de computer?

Of wordt doorgaans geen mengtafel maar een grotere audio-interface gebruikt, al dan niet met een patchbay, waaraan alle instrumenten hangen, om op die manier op te nemen?


Vriendelijke groet :)
 
Kan allebei.
Is meer afhankelijk of je het achteraf per spoor zou willen bewerken als je het live in één take hebt opgenomen (ervan uitgaand dat het geen digitale mixer is).
 
Ok, bedankt voor de respons!

Maar op beide manier kan je toch achteraf per spoor bewerken? Zowel met als zonder mixer en/of kleine/grote audio-interface kan je aparte sporen opnemen? Tenzij je met een mixer en een 'kleine' audio-interface simultaan opneemt natuurlijk..?
 
Neem aparte sporen op als later aparte sporen wilt kunnen bewerken. Dit is wel aan te raden boven alle kanalen tegelijk op stereo spoor.

Dit kan via de mixer of direct op je audio interface. Direct is minder ruis, via mixer kan je de opname al "kleuren" met eq, mixer overdrive (iets te hard insturen), maar kan ook de kwaliteit iets verlagen (ruis bijv).
 
Back
Top