• Het stemmen voor de Synthforum Contest 2020 is begonnen.

 • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
  Neem dan even contact met ons op.

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uoloaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

Eclectic Music - Feel the heat

Mr_Synth

aka PAUL MCCAN
Lid sinds
16 oktober 2002
Berichten
631
Locatie
Amstelveen
Sjees, dit is een lekkere track hoor.
Komt zeer fijn tot gang met fijne arp en sfeervolle ambiance van een dames vocal :okdan:
Zeker tot 1:06 wordt een goede spanning opgebouwd, echt top.

Toch n puntje van kritiek: Het enige jammere vind ik de synth qua geluid die er van 1:37 inkomt. Naar mijn mening een iets ouwebollig geluid. Maareh.. dat is maar mijn mening hoor :)

Ik zeg lekker bezig hoor.
 

Jason31

Bitwigger
Lid sinds
11 Maart 2008
Berichten
649
Locatie
Almere
Klinkt goed, ik zou hem nog wat opleuken met wat FX geluiden. Daarnaast mis ik een break in het midden, heb wel het gevoel dat het na 2.5 minuut vooral kopieer- en plakwerk is, maar in de basis is dit wel een sfeervolle track. Wat betreft die Synth vind ik hem wel mooi, maar je kan eens proberen wat effecten erop te zetten, zoals een comb filter of wat automation effects. om hem wat vernieuwender te laten klinken.
Leuk dat er steeds meer op Audius posten :)
 

MacGyverGear

🎹🎷🎸 🎤👍
Lid sinds
22 Maart 2008
Berichten
7.146
Locatie
Omg. Hoorn-Enkhuizen
Klinkt echt super. Hele fijne mix. Het lead geluid vond ik geen probleem.. het maakt het aan de andere kant ook weer wat meer catchy. :) Maar misschien wat delay erover of een stutter-achtig effect. Het wordt verderop wel wat veel van hetzelfde, misschien toch nog iets erbij voor de variatie.. of een chordturnaround dmv een andere basnoot??
Maar fijne sfeer.
 

MacGyverGear

🎹🎷🎸 🎤👍
Lid sinds
22 Maart 2008
Berichten
7.146
Locatie
Omg. Hoorn-Enkhuizen
ThnX, @MGG wat bedoel je met een chord turnaround? een inversie? ben niet zo theoretisch onderlegd?
Eigenlijk is het gewoon een mooi woord voor ff wat anders. :). Je kunt ook kiezen voor een alternatief thema. Gewoon door wat andere basnoten te kiezen.. of gewoon ergens een paar maten voor het volgende rondje een paar andere basnoten die in feite als grondtoon voor de andere gespeelde noten dienen en waardoor je compleet andere akkoorden krijgt. Zelf doe ik het altijd op gehoor.. (ook jaren lang gebast in een bandje, zo te gek wat je met een paar andere noten kunt bereiken..). Of je kunt alles gaan uitpluizen wat je gespeeld hebt en de kwintencirkel erbij pakken... zeker leerzaam maar ik doe liever gewoon wat en laat me dan verassen door een happy accident.. :D

Misschien schept dit een beetje een beeld?
 
Top