• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
    Neem dan even contact met ons op.

  • De uitslag van de Synthforum Contest 2020 is bekend!

Novation Circuit Rhythm Sampler & Circuit Tracks Synthesizer

MishTheFish

Well-known member
Lid sinds
28 mei 2012
Berichten
122
Locatie
Leiden
Een re-styling van de originele Novation Circuit makes totally sense na zoveel jaren. Slicker design, nog betere MIDI-integratie, ik vrees wel een drop in prijs van de originele Ciruit (die ik zelf nog heb) zodra de Circuit Tracks er is maar zo is het leven...

Een sampler is ook bijzonder interessant, wat dat betreft is de originele Circuit natuurlijk maar beperkt als het gaat om samples, weinig interne ruimte en geen sound input wordt zo mooi opgelost in de Rhythm Sampler met een SD-card slot en een audio input. Hoe zou de tuning van samples zijn bij deze? Dat is het enige grote gemis namelijk bij de huidige Circuit als je het mij vraagt: De samples die je erop speelt kun je wel met de knop omhoog en omlaag tunen, maar niet in strakke stappen van octaven of hele/halve noten. Het nodigt mij wel uit om ermee te gaan spelen, hoeveel sampler-alternatieven zijn er nu helemaal, iig op dit prijsniveau? Kwaliteitsniveau moet natuurlijk nog blijken.

Wel gaat het allebei een stuk duurder zijn (415 Euro) dan de originele Circuit nu (307 Euro), ik weet niet of mensen dat gaat weerhouden?
 

Furious5

ENOUGH ALREADY!
Lid sinds
19 december 2002
Berichten
3.599
Locatie
Primark City
Cool een nieuwe sampler!

Ik zie al wat coole features:
- sample start/length automation
- sd card!
- usb-c = powerbank
- sample slice
- quantize off (+ microsteps)
- sample play mode: one shot/gate/looped
- probability steps
 
Top