• Het stemmen voor de Synthforum Contest 2020 is begonnen.

 • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
  Neem dan even contact met ons op.

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uoloaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

Two Days Too Late (modular dubhouse jam)

M01C

Ik...ben...computer 7...
Lid sinds
19 januari 2005
Berichten
2.905
Locatie
een ruimteschip
#Jamuary

In het kader van Jamuary, deze vandaag opgenomen. Het is de bedoeling dat er meer volgen. Wellicht geen uitgewerkte track, maar ook niet echt een snippet. Gewoon een eurorack die een mixert ingaat en via de koptelefoon aansluiting de camera ingaat. Geen DAW, Postprocessing en ik had ook geen zin om te EQ-en!

In ieder geval, iedereen een gezond en prettig 2021 gewenst!

[video]
 

M01C

Ik...ben...computer 7...
Lid sinds
19 januari 2005
Berichten
2.905
Locatie
een ruimteschip
Jammer dat je geen zin hebt er echt iets moois van te maken, want het is een goed begin. Ik zie nog een laagje met zwoele pads voor me, nog wat details en kleine geluidjes, een verbeterde mix en dan kom je al een heel eind imho.
Goedemorgen Mr. Six,
Sympathiek dat je de moeite van het luisteren én reageren genomen hebt.

Na een paar jaar niets gedaan te hebben, sinds afgelopen voorjaar weer bezig. Ik merk dat ik veel plezier haal uit patches maken. Jamuary is hopelijk een stimulans om zoveel mogelijk schetsen voor nummers te maken. Daarna kiezen welke schetsen ik ga uitwerken. Hopelijk wil je tegen die tijd (of eerder) weer met raad en daad terzijde staan, de adviezen snijden hout.
 

M01C

Ik...ben...computer 7...
Lid sinds
19 januari 2005
Berichten
2.905
Locatie
een ruimteschip
Jij ook een gezond en prettig 2021.

Vind het best lekker klinken.
Er zouden hier en daar nog wel wat details uitgewerkt kunnen gaan worden.
De basis is in ieder geval dik in orde.
Bedankt voor de wensen, kan mij vinden in je commentaar.
 
Top