• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
  Neem dan even contact met ons op.

 • De uitslag van de Synthforum Contest 2020 is bekend!

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

{Hardcore / Darkcore} By False note

bikkel

Everything is on the One
Lid sinds
14 november 2001
Berichten
11.892
Locatie
Utrecht
Unbreakable

Ik ben er doorheen geskipt. Ik hou gewoon niet van "duistere" intro's en violengedoe, dat is trackvulling naar mijn mening. Het klonk wel allemaal goed opgezet qua geluiden en gevarieerd zonder gelijk te vervallen in flow onderbrekend aritmisch gehaper. Toen kwam de lead er in, eigenlijk gewoon één noot maar wel met een soort van variërend geluid er onder. Dat stuk sprak me wel aan. Wat me opviel is dat het een beetje dof en wollig klonk, volgens mij moet je echt even met de EQ aan de slag en wellicht ook wat panning (main zwiep beetje links andere zwiep beetje rechts bijvoorbeeld). Maar het belangrijkste is dat je het hoog helderder maakt en de geluiden beter scheidt qua frequenties. Ook was het stuk waar de actie in gebeurde maar maximaal 1/3de van de plaat, dat is echt te weinig. Als je naar Ruffneck of Mokum tracks luistert hebben die vaak wel een soort van intro maar als het echt los gaat zitten worden er zeg maar twee (of soms meer!) verschillende stukken met actie afgewisseld, dus dan heb je 2/3de tot 3/4 actie in een track.

Misschien ga ik straks nog ff naar de rest luisteren. Maar je bent best goed bezig! De lat ligt denk ik nog wel iets hoger qua mix anno 2020.
 

Eclectic

Virtueel Analoog
Lid sinds
8 november 2020
Berichten
169
Locatie
Flevoland
Qua mix sluit ik me bij bovenstasnd aan, klinkt een beetje sompig. Ik ben geen die hard in het genre, maar vind de beat nogal “gemakkelijk” boom boom boom boom met offbeat basje. Lijkt nog een opgepitched amen breakje ergens onder verstopt te zitten, maar dat mag veel prominenter en juist daar meer breaks en stutters inknippen, juist dat soort details maken de track.
 

Fifth Bot

d[-_-]b
Lid sinds
14 mei 2018
Berichten
1.114
Locatie
Nijmegen
Ik sluit me deels aan bij vorige commentaren, even afgezien van het genre, not my cup of tea, maar je mix kan wel een stuk beter. Je kwakt alles allemaal door het midden lijkt het, niet alleen qua panning maar ook kwa frequenties, alles is belangrijk en je probeert alles tegelijk als het ware door een dunne buis heen te persen, dat gaat niet... In de rustige stukken verzuipt alles dan weer in de reverb waardoor het erg op de achtergrond klinkt.
 

Mystic

Well-known member
Lid sinds
17 november 2004
Berichten
256
Je bent op de goede weg bezig, nu beter worden in het afmixen. Ik weet niet als je al een spectrum analyzer gebruikt zoals Span of iets anders maar daarmee kan je goed zien wat er clash en dan ruimte gaan maken met je geluiden✌️😎
 

HeartBeatHero

Member
Lid sinds
12 januari 2021
Berichten
13
Locatie
Helmond
Ik hou wel van deze genre. Dikke bass! Over de e.q. kan ik op dit moment niet zo veel input geven. Heb alleen mijn apple earpods in. In de track "Torn" doe je wel in de intro spelen met ruimte en fx. Je probeert het harde te mixen met het zacht van strings en piano. Daar hou ik wel van. Ook meng je met elementen van chips en piano. Ik ben zelf geintereseerd in een samenwerking mocht je interesse hebben.
 
Top