• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
  Neem dan even contact met ons op.

 • De uitslag van de Synthforum Contest 2020 is bekend!

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

Cave Sessions: 3 Track Live Techno

Depressoptimist

Well-known member
Lid sinds
6 juni 2010
Berichten
859
Locatie
't Gelders Eiland
Hallootjes allemaal,

Ik ben de afgelopen tijd bezig geweest om mijn sound 'te vinden' en bij te schaven. Onlangs heb ik mijn workflow verder aangescherpt en heb ik het laag in mijn livesets eens wat aandacht gegeven. Ik heb het idee dat het laag levendiger en interessanter is geworden. Ik gebruik nu een (sub)laag, een wat hogere baslijn Ć©n een baslijn die de boel een beetje aan elkaar lijmt doordat een wat breder frequentie gebied pakt. Zo hoop ik voor elkaar te krijgen dat er een fijne groove ontstaat waardoor niet altijd helemaal duidelijk is hoe die is opgebouwd... Ik ben benieuwd wat jullie vinden van onderstaand livesetje van 3 tracks:

[video]
 

Fifth Bot

d[-_-]b
Lid sinds
14 mei 2018
Berichten
1.114
Locatie
Nijmegen
Hey ik kan eea nu alleen fatsoenlijk over mijn headphones luisteren, en dat klinkt over het algemeen goed.

1e track: Deze kick is fijn (ik weet niet of je nu een andere gebruikt, maar in eerdere posts vond ik die vaak wat boring) en de bass heeft een lekkere rumble die niet net niet muddy is (maar zit wel op het randje). Je sequencer lead tunes vind ik meer geslaagd dan eerdere tracks, hoewel ik het nog steeds wel aan de brave kant vind. Als rustige eerste/tussendoor opbouwende track is dit zeker bruikbaar, maar een hele avond op dit dansen heeft het wat mij betreft te weinig dynamiek voor, ik zou toch pleiten voor af en toe wat harder, misschien qua bpms (dan bedoel ik voor opvolgende track uiteraard) of net wat spannendere break, maar misschien kan je eea ook bereiken door heftiger sounds, nu blijft het in de kabbelende sfeer (en dan komt denk ik vooral door die voortdurende brave bass line), wel mooi en prima voor thuis, maar niet voor een avondvullende dansvloer.....

2e track: Overgang op 7:37 kan een stuk beter, en die kick vind ik minder fijn dan de eerste, te overheersend en teveel boom, die kan beter in de mix.... Ok, deze is al beter dansbaar, sequence op 9:20-9:25 lijkt er net naast te lopen, die moet echt spot on zijn om die fijne syncoping groove te krijgen.

De rest laat ik ff aan de volgende over :D
 

Depressoptimist

Well-known member
Lid sinds
6 juni 2010
Berichten
859
Locatie
't Gelders Eiland
@Fifth Bot Dankjewel voor je uitgebreide feedback. De dingen die je teruggeeft over wat meer rumble zonder muddy te worden, meer groove te geven... dat is precies waar ik mee aan de slag ben geweest. En as we speak.... ben ik ook wat aan het bijspijkeren over betere leads. Ik neem je feedback mee om te verwerken. Wat betreft overgangen... ja daar moet ik nog een beetje verder op oefenen, dat is ook weer een vak apart.

@Robi Dankjewel!
 
Top