• Het stemmen voor de Synthforum Contest 2020 is begonnen.

 • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
  Neem dan even contact met ons op.

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uoloaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

Merry Christmas [psytrance]

Eddy Reddy

Well-known member
Lid sinds
23 november 2009
Berichten
696
Locatie
BE
Deze dagen hoor je zo weinig kerstliedjes, dus ik hoop met deze track die leemte een stuk op te kunnen vullen.

Er is nog veel werk aan, maar gezien het vanavond al Kerstavond is en mijn werkijver even vakantie heeft genomen, zet ik hem toch al even hier.

Tips en opmerkingen zijn zeker welkom!
 

Eddy Reddy

Well-known member
Lid sinds
23 november 2009
Berichten
696
Locatie
BE
Waarschijnlijker handiger als ik er een mp3'tje bij doe...
 

Attachments

 • Merry Christmas.mp3
  7,2 MB · Bekeken: 10

Jason31

Bitwigger
Lid sinds
11 Maart 2008
Berichten
649
Locatie
Almere
Tof gedaan. Op de leads in psy trance mag je best wel wat meer uitschieten met reverbs en delays denk ik, het klinkt nu een beetje droog vind ik. er komt ook een stukkie hardcore in voor. Is wel tof gedaan maar denk dat de track dan niet heel serieus is, wellicht je bedoeling? Mijn inzending voor de contest is ook een kerstnummer. Weliswaar een beetje mislukt maar ja als niemand het doet doen wij het wel toch?
Merry Christmas.
 

Eddy Reddy

Well-known member
Lid sinds
23 november 2009
Berichten
696
Locatie
BE
Bedankt :) Het is inderdaad niet echt een serieus nummer. Ik wou eens kijken of ik een echte old school goa track kon maken, maar ik werd al snel afgeleid en uiteindelijk is het net iets anders uitgedraaid...

Ik wou inderdaad nog wat delays en reverb toevoegen, samen met betere dynamische panning. Ook de drums zijn nog veel te statisch en de risers zijn voorlopig ook maar placeholders. De limiter en compressor die ik over de masterbus heb gegooid hebben de levels ook weer om zeep geholpen heb ik gemerkt na een nieuwe luisterbeurt. Mixen en masteren moet zeker nog beter, maar alles moest snel gaan om toch nog een basisversie te hebben voor kerstavond.

Komende week ga ik eens door de inzendingen van de contest gaan. Ik heb jouw inzending al snel even opstaan en tot hiertoe klinkt die alvast goed :)
 

Eclectic

Virtueel Analoog
Lid sinds
8 november 2020
Berichten
150
Locatie
Flevoland
hij distort als een malle, de lead die op 0.46 binnenkomt is doet gewoon pijn aan je oren, limiter eraf, levels 12dB naar beneden en dan nog eens uitbalanceren.
 

Depressoptimist

Well-known member
Lid sinds
6 juni 2010
Berichten
854
Locatie
't Gelders Eiland
Leuke idee, maar de mix is uit balans inderdaad. De lead eet m'n oortjes op en ik mis een focus op het laag die wel een beetje bij psy hoort...!
 
Top